محمد طاهریان مقدم در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه رادکان در دامنههای جنوبی سلسله جبال هزار مسجد و در حاشیه دشت کشف رود واقع شده است، افزود: شهر تاریخی رادکان به دلیل وجود جاذبههای تاریخی و فرهنگی منحصر به فردی که دارد مقصد گردشگران زیادی در طول سال است.
وی با بیان اینکه تاکنون برای اقامت گردشگران پنج اقامتگاه بوم گردی در این شهر افتتاح و به بهرهبرداری رسیده است، اظهار کرد: سالانه بیش از ۴ میلیون گردشگر از کل شهرستان بازدید دارند.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چناران با اشاره به اینکه رادکان قدمتی به بلندای تاریخ دارد، گفت: تاکنون ۱۱ واحد اقامتی در قالب خانه مسافر، بوم گردی و اقامتگاه سنتی با ظرفیت ۳۵۰ نفر در شهرستان راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه دو واحد اقامتی دیگر تا پایان امسال افتتاح میشود، بیان کرد: واحدهای اقامتی در شهر چناران، شهر رادکان، روستای گردشگری بقمچ، روستای آبگاهی و اخلمد هستند.
طاهریان مقدم از طبیعت پلکانی روستای بقمچ، گاش و گاه و اندیشش، روستای گردشگری اخلمد علیا و سفلی، روستای بهمن جان و روستای گروه و ... به عنوان مناطق دیدنی این شهرستان نام برد و گفت: فرت بافی، زیورآلات، تزئینات نمدی، چرمدوزی، معرق، گلیمبافی و پلاس بافی به عنوان مهمترین صنایعدستی شهرستان چناران هستند.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چناران میزان اقامت مسافران در این شهرستان را دو روز اعلام کرد و گفت: منطقه رادکان تا سال ۱۳۴۴ به عنوان مرکز بخش در تقسیمات کشوری، جایگاهی رفیع داشت و دارای آثاری فاخری است که میتوان به برج تاریخی رادکان، حمام تاریخی، مسجد و آرامگاه خواجه و همچنین برج باروهایی قدیمی شهر اشاره کرد.
وی در ادامه از آغاز مرمت حمام تاریخی شهر رادکان شهرستان چناران خبر داد و گفت: عملیات مرمت و بازسازی و استحکامبخشی حمام تاریخی رادکان از اول آبان ماه امسال آغاز شده است.
طاهریان مقدم افزود: حمام رادکان مربوط به اوایل قاجاریه که در فهرست آثار ملی به شماره ثبتی ۲۲۲۹۹ مورخ بیست و هفتم اسفندماه سال ۱۳۸۶ ثبت شده است.
وی با بیان اینکه این اثر ملی در شهرستان چناران، بخش رادکان قرار دارد، خاطرنشان کرد: آسیبدیدگی و فرسودگی مصالح پشتبام، رشد علفهای هرز، عدم شیب بندی مناسب و خرابی ناودانها باعث به وجود آمدن آسیبدیدگی سقف گنبدهای بنا شده بود.
مدیر میراث فرهنگی چناران گفت: عملیات مرمت و استحکامبخشی بنا شامل حذف اندود ایزوگام پشتبام، حذف دریچهها و علفهای هرز پشتبام، شیب بندی و آجرفرش بنا خواهد بود که با اعتباری بیش یک میلیارد و ۵۰۰ هزار ریال در حال انجام است.
وی در پایان افزود: بنا بر شواهد تاریخی، شهر رادکان، یکی از چهار شهر خراسان قدیم به شمار میآمد و روزگاری مرکز تاجگذاری شاهزادگان، پادشاهان و مرکز علم، صنعت و گردشگری بود و نیز به عنوان رقیب شهرهایی چون توس مطرح میشد.
شهر رادکان در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان چناران و در فاصله ۷۵ کیلومتری مشهد مقدس واقع شده است.
انتهای پیام
نظرات