• دوشنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۲ / ۱۹:۲۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402082921694
  • خبرنگار : 50225

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد

جزئیات برگزاری کنگره ملی شهدا و ایثارگران محیط زیست در خوزستان

جزئیات برگزاری کنگره ملی شهدا و ایثارگران محیط زیست در خوزستان

ایسنا/خوزستان مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان جزئیات برگزاری کنگره ملی شهدا و ایثارگران محیط زیست در خوزستان را تشریح کرد.

داوود میرشکار در نشست خبری که امروز (۲۹ آبان‌ماه) در خصوص برگزاری نخستین کنگره شهدا و ایثارگران سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار شد، اظهار کرد: این رویداد بسیار مهم و ارزشمند برای نخستین بار در کشور در خوزستان برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به هدف از برگزاری این کنگره افزود: سازمان حفاظت محیط‌ زیست یکی از ارگان‌هایی است که راه شهادت، ایثار و از خودگذشتی در آن باز است. روزانه شاهد تعارضات، تخریب‌ها و هجوم ناجوانمردانه شکارچیان در مناطق هستیم که درصدد هستند ذخایر ژنتیکی ما را از بین ببرند بنابراین باب ایثار و شهادت در این مجموعه برای حفاظت از خاک و این مرز و بوم باز است.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست خوزستان بیان کرد: برای حفظ و تقویت روحیه ایثار و شهادت در مجموعه و گذشت از جان برای حفظ ایران عزیز، این رویداد برگزار خواهد شد.

پیگیری وضعیت محیط‌بانان مصدوم برای احراز جانبازی 

میرشکار عنوان کرد: در سازمان حفاظت محیط زیست ۱۲۲ شهید و ۳۸۸ جانباز تقدیم کشورمان کرده‌ایم که ۱۰ شهید دفاع مقدس بوده، ۳۹ شهید احراز شده و ۸۳ شهید از این تعداد نیز هنوز احراز نشده‌اند. همچنین از مجموع جانبازان، ۴۸ جانباز احراز شده و ۳۴۰ مصدوم و آسیب‌دیده احرازنشده هستند.

وی افزود: تلاش بر این است که بعد از برگزاری این کنگره، با جدیت موضوع احراز این افراد پیگیری شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: تنوع زیستگاهی و گونه‌ای در ایران بسیار مناسب و شاخص است؛ هر چند با تغییرات اقلیم و فشارها ‌و بهره‌کشی‌های نامناسب از زیستگاه‌ها که در کره زمین در حال رخ دادن است، روز به روز کیفیت زیستگاه‌ها، تنوع زیستی و محیط زیست در حال از دست رفتن است و بسیاری از این موارد به دلیل عوامل انسانی هستند.

میرشکار با بیان اینکه تغییر اقلیم از سال‌های گذشته آغاز شده است و همچنان ادامه دارد، گفت: کنوانسیون‌ها و مجامع بسیاری در حال تلاش هستند تا اثرات تغییرات اقلیم کاهش یابد و ثبات اقلیمی داشته باشیم اما متاسفانه ابرقدرت‌هایی در دنیا هستند که دارند به کار خود بدون توجه به این کنوانسیون‌ها ادامه می‌دهند و زیر بار این کنوانسیون ها نرفته‌اند و خودشان عامل اصلی تغییرات اقلیم هستند. امیدواریم با مطالبه‌گری مردم دنیا تا حد امکان جلوی تخریب، آسیب و نابودی کره زمین و کاهش روند تخریب آن در دستور کار قرار گیرد.

جزئیات برگزاری نخستین کنگره شهدا و ایثارگران سازمان حفاظت محیط زیست 

وی افزود: این کنگره ملی در چهار روز در خوزستان برگزار می‌شود. در نخستین روز از خانواده‌های شهدا و جانبازان استقبال می‌شود و سپس شب شعر برای حفظ محیط زیست و در خصوص رشادت‌های محیط‌بانان برگزار می‌شود. این برنامه‌ها در نخستین روز (چهارشنبه اول آذرماه) در هتل نادری با حضور شاعران توانمند خوزستانی برگزار خواهد شد تا دغدغه‌های محیط زیستی و رشادت‌های محیط‌بانان را با زبان شعر بیان کنیم.

میرشکار گفت: در دوم آذرماه نیز کنگره با حضور مقامات ملی و استانی از جمله آقایان سلاجقه، قاضی‌زاده هاشمی، سردار رادان، استاندار خوزستان، خانواده‌های شهدا و همکاران جانباز از سراسر کشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: بعد از ظهر همان روز احتمالا از پروژه زیست محیطی در خوزستان رونمایی شود. در روز سوم این کنگره خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگر در قالب برنامه راهیان نور، از مناطق جنگی خرمشهر و شلمچه بازدید خواهند کرد. روز چهارم نیز این عزیزان را بدرقه خواهیم کرد تا به استان‌های خود برگردند. امیدواریم هر سال بتوانیم این اتفاق خوب و میمون را رقم بزنیم.

تعداد محیط‌بانان با مناطق تحت مدیریت، تناسب استاندارد ندارد 

میرشکار بیان کرد: یکی از مشکلات ما این است که تعداد محیط‌بانان با مناطق تحت مدیریت هیچ تناسب استانداردی ندارد تا بتوانیم حفاظت موثری داشته باشیم.

وی افزود: بر اساس استانداردهای دنیا به ازای هر یک هزار هکتار یک محیط‌بان نیاز است اما اکنون در کل کشور به ازای هر ۶ هزار هکتار منطقه تحت مدیریت یک محیط‌بان داریم و این مسأله نشان می‌دهد از استانداردها بسیار عقب هستیم و امیدواریم بتوانیم این شاخص را به روز کنیم. تجهیزات و امکانات ما نیز با مسئولیت‌ها همخوانی ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان گفت: بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی تمام عرصه‌ها و محیط زیست کشور را باید برای نسل آینده حفظ کنیم.

وی افزود: در این دولت مردمی و با حضور آقای سلاجقه تلاش بر این است این کمبودها تا حدود زیادی برطرف شوند. اعتبارات مناسبی برای به روزرسانی بی‌سیم‌ها که سال‌ها از انتفاع خارج شده‌اند انجام شده تا آن‌ها را به چرخه فعالیت برگردانیم. بعضی مناطق تحت مدیریت محیط زیست در نقاط کوری است که به هیچ وجه آنتن‌دهی وجود ندارد و باید به روزرسانی بی‌سیم‌ها انجام شود تا از یکی سری اتفاقات جلوگیری کنیم. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha