• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402090100434
  • خبرنگار : 71516

آحارونوت: در صورت بازگرداندن ۱۰۰ اسیر اسرائیلی، ۳۰۰ اسیر فلسطینی آزاد می‌شوند

آحارونوت: در صورت بازگرداندن ۱۰۰ اسیر اسرائیلی، ۳۰۰ اسیر فلسطینی آزاد می‌شوند

درحالی که وزارت خارجه قطر امروز(چهارشنبه) از دستیابی رژیم صهیونیستی و حماس به توافقی برای تبادل اسرا و توافق آتش‌بس چهار روزه خبر داد، سایت روزنامه العربی الجدید جزئیات معامله تبادل اسرا میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، بر اساس آنچه وبگاه روزنامه یدیعوت آحارونوت روز چهارشنبه گزارش داد: دولت اسرائیل در ساعات اولیه بامداد چهارشنبه، توافق آتش‌بس موقت و مرحله اول معامله مبادله اسرا با جنبش حماس را تصویب کرد.

در مورد توافق برای آزادی بیشتر بازداشت شدگان، کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنین یک دوره زمانی حداکثر تا ۱۰ روز از تاریخ پایان اولین سری از آزادی‌ها را تصویب کرد.

این وبگاه افزود: «کابینه موافقت کرد ۳۰۰ زندانی امنیتی در بند زندان‌های اسرائیل را آزاد کند و آنها آزاد نخواهند شد مگر اینکه ۱۰۰ اسیر اسرائیلی به اسرائیل بازگردانده شوند. اسرائیل اسامی آنها را به حماس تحویل خواهد داد. طبق نوشته آحارونوت، همچنین توافق شد که مادران و کودکان به اسارت درآمده از هم جدا نشوند.

مقامات رژیم صهیونیستی صبح امروز(چهارشنبه) لیست اسامی ۳۰۰ اسیر فلسطینی را منتشر کردند که قرار است بعد از آزادی اسرای صهیونیست توسط حماس آزاد شوند.

روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، رژیم صهیونیستی لیستی شامل ۹۸ اسیر را تحویل داد، اما توافق کنونی درباره آزادی ۵۰ تن از آن‌ها در ازای ۱۵۰ اسیر فلسطینی است.

به گزارش این روزنامه، تمام فلسطینی‌هایی که قرار است براساس این معامله آزاد شوند در عملیات‌های شهادت طلبانه دست نداشته‌اند. کودکانی که قرار است آزاد شوند ۱۸ سال یا کمتر سن دارند. زنان از ۱۴ سال تا ۵۹ سال هستند. ۷۴ تن از آن‌ها از ساکنان قدس شرقی هستند.

بیشتر این اسرا از کرانه باختری، برخی از قدس و برخی از غزه هستند که طی ماه‌های اخیر بازداشت شده‌اند. برخی از این افراد عضو حماس، جهاد اسلامی، فتح یا سازمان‌های دیگر هستند. برخی نیز عضو هیچ گروه و سازمانی نیستند.

یکی از بزرگترین اسرایی که آزاد خواهد شد، حنان البرغوثی ۵۹ ساله است.

البرغوثی بعد از اینکه در ماه سپتامبر بازداشت شد باشگاه اسیران فلسطینی اعلام کرد که وی چندین بار از سوی اشغالگران تهدید شده است و مشکلات زیادی مثل فشار روانی و دیابت دارد.

سایت روزنامه العربی الجدید در این باره اعلام کرد، براساس بندهای معامله میان حماس و رژیم صهیونیستی ۵۰ اسیر غیرنظامی صهیونیست طی آتش بس غزه آزاد خواهند شد. در ازای آزادی یک اسیر صهیونیست سه اسیر فلسطینی از زنان و کودکان آزاد خواهند شد. در مرحله دوم این معامله ۱۰ اسیر غیرنظامی اسرائیلی دیگر آزاد خواهند شد و آتش‌بس به مدت دو روز اضافی تمدید می‌شود.

براساس توافق حاصل شده زمانی که تعداد آزادشدگان صهیونیست به ۹۹ نفر (زنده یا اجساد) رسید، رژیم صهیونیستی تمام زنان و کودکان اسیر فلسطینی در زندان‌هایش را آزاد خواهد کرد.

این توافق همچنین شامل ورود ۲۰۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه ظرف چند روز آتش‌بس از جمله کامیون‌های حامل سوخت و گاز برای بیمارستان‌ها است.

وزارت خارجه قطر امروز(چهارشنبه) از توافق حماس و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس به مدت چهار روز و تبادل اسرا خبر داد.

برخی رسانه‌های رژیم صهیونیستی به شروط توافق تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی اشاره کردند. این شروط شامل آزادی ۵۰ اسیر صهیونیست در چند مرحله است. روش آزادی این است که در ازای هر اسیر صهیونیست سه فلسطینی آزاد خواهد شد. آتش‌بس به مدت چهار روز در غزه ادامه خواهد داشت. اسرائیل در ازای آزادی اسرای دیگر آتش‌بس را تمدید خواهد کرد. اسرای زن فلسطینی آزاد خواهند شد و سوخت و تجهیزات وارد نوار غزه خواهد شد.

به گفته منابع همکاری میان آمریکا و کشورهای عربی در منطقه در روند مذاکرات درباره تبادل اسرا سرنوشت ساز بود.

جو بایدن ۱۴ بار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تماس گرفت. همچنین سه گفت‌وگوی دیگر میان بایدن و عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و دو گفت‌وگو میان بایدن و تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر برگزار شد.

به گفته منبعی که با روزنامه یدیعوت آحارونوت صحبت کرد، بایدن در مذاکراتی گسترده شرکت کرد. زمانی که حماس تماس‌ها را قطع کرد لحظات سختی بود. زمانی که مذاکرات در ۱۷ نوامبر ازسرگرفته شد بایدن یک بار دیگر با امیر قطر تماس گرفت و گفت که زمان رسیدن به توافق رسیده است.

یک تیم آمریکایی در دوحه با مقامات قطری درباره تمام جزئیات توافق صحبت کردند. همچنین همکاری میان رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) و رئیس موساد در مذاکرات سرنوشت ساز بود.

برت مک‌گورگ، فرستاده بایدن به خاورمیانه شنبه گذشته با عباس کمال، رئیس سازمان اطلاعات مصر صحبت کرد. به گفته یک مسؤول ارشد دولتی مصری‌ها نقش اصلی در مذاکرات داشتند. بعد از اینکه واشنگتن پاسخی از حماس دریافت کرد، یکشنبه رژیم صهیونیستی را در جریان آن گذاشت. کابینه جنگ این رژیم با توافق موافقت کرد.

منبع مذکور اعلام کرد، بایدن ۲۴ ساعت تماس‌ها را پیگیری می‌کند. بعد از توافق کنونی برای امضای معاملات بیشتر تلاش خواهند کرد. آزادی دو اسیر آمریکایی-اسرائیلی توسط حماس حدود دو ماه پیش زمینه‌ای برای معامله کنونی بود. آمریکا امیدوار است که آتش‌بس در غزه منجر به آرامش در مرزهای شمالی شود. این آتش‌بس اجازه افزایش کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و خروج آمریکایی‌ها از غزه را خواهد داد.

شبکه سی‌ان‌ان آمریکا روز سه‌شنبه به نقل از دو منبع صهیونیست اعلام کرد که رژیم صهیونیستی و جنبش حماس همچنان در حال تلاش برای مشخص کردن اسامی افرادی هستند که در این عملیات تبادل آزاد خواهند شد.

خلیل الحیه، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس طی کنفرانس مطبوعاتی در بیروت روز سه شنبه گفته بود: حماس نمی‌خواهد وارد جزئیات معامله تبادل اسرا شود. این معامله به زودی انجام خواهد شد. اگر رژیم صهیونیستی خواهان آتش‌بس نباشد موانعی را در مقابل آن قرار می‌دهد. زمانی که رژیم اشغالگر با آن موافقت کند ما ساعت صفر را برای اعلام این معامله و مکانیزم اجرای آن با تمام جزئیات اعلام خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha