به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه دو فوریتی تشکیل وزارت بازرگانی و بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد لایحه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۳) در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
محمدباقر قالیباف در آغاز جلسه علنی در نطق پیش از دستور خود ضمن تبریک روز مجلس شورای اسلامی به صاحبان اصلی این روز یعنی مردم، تاکید کرد: مجلس فعال و انقلابی مجلسی است که به جای اینکه وقت خود را صرف طرح های متفرقه و پراکنده کند با کمک کارشناسان دلسوز، تحول در قوانین اقتصادی کشور را با تعیین نقشه راهی دقیق در دستور کار خود برای اصلاح میان مدت و بلند مدت اقتصاد کشور قرار داد و در تصویب این قوانین ذره ای تحت تاثیر صاحبان منافع و مافی های قدرت و ثروت قرار نگرفت و قوانینی را که باید سال ها قبل تصویب می شد تا اقتصاد کشور امروز نتایج آن را لمس کند با آرای قاطع تصویب کرد.
رئیس مجلس در بخش دیگری از جلسه امروز در پاسخ به تذکر احمدحسین فلاحی درباره شکل گیری کمیسیون تلفیق لایحه بودجه زودتر از تحویل لایحه بودجه به مجلس، توضیح داد: روز سه شنبه ۳۰ آبان که کمیسیون تلفیق تشکیل شد، همان روز لایحه بودجه دولت به مجلس آمد که دولت نیز اعلام کرد و آقای حسینی معاون رییس جمهور هم می تواند آن را تایید کند.
ناطقین مجلس
بهروزیفر: دست مافیا، دلالان و ویژهخواران قطع شود
بشیری: دولت های اسلامی و آزاده به مسئولیت های اسلامی و انسانی خود در قبال فلسطین عمل کنند
عیسی زاده: مسئولیت تمامی خونهای ریخته شده در غزه با آمریکا است
سعادتی: دور جدید جنایات رژیم جعلی صهیونیستی بیپاسخ نخواهد ماند
تقیپور: نیروهای انقلاب از دستهبندیهای غیراصولی برای کوبیدن طرف مقابل پرهیز کنند
***
در ادامه جلسه علنی امروز مجلس، درخواست عدهای از نمایندگان برای مسکوت ماندن گزارش کمیسیون اجتماعی پیرامون لایحه دو فوریتی تشکیل وزارت بازرگانی بررسی و در نهایت با درخواست مسکوت ماندن این لایحه به مدت شش ماه موافقت شد.
سیدمحسن دهنوی به عنوان نماینده متقاضی مسکوت ماندن لایحه تشکیل وزارت بازرگانی گفت: نباید تجربه ناموفق گذشته را بار دیگر با تشکیل وزارت بازرگانی تکرار کرده و ضربهای به حوزه تولید و تجارت کشور وارد کنیم بلکه تمرکز ما باید بر روی حمایت از تولیدات صادراتمحور باشد.
در ادامه گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه تجارت بررسی شد و نمایندگان به منظور تامین نظر شورای نگهبان با اصلاحات اعمال شده در این لایحه موافقت کردند.
نمایندگان همچنین کلیات لایحه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۳) را تصویب کردند.
بعد از تصویب کلیات این لایحه، رئیس مجلس گفت که لایحه برای شور دوم به کمیسیون ارجاع می شود. کمیسیون نیز با سرعت بیشتری بررسی کرده تا قبل از ورود مجلس به بررسی لایحه بودجه سال آینده، لایحه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۳) را تعیین تکلیف کند.
موافقان و مخالفان کلیات لایحه تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت چه گفتند؟
در شرایطی کلیات لایحه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۳) به تصویب رسید که موافقان، این لایحه را راهکاری برای جلوگیری از اطاله رسیدگی به لوایح بودجه دانستند. در مقابل مخالفان بیان داشتند که نباید برخی از احکام دائمی باشد و موقتی است.
نمایندگان همچنین در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری بلاروس در زمینه نظام ارتقای بازرگانی دو جانبه به منظور تأمین نظر شورای نگهبان با اصلاح عبارتی این لایحه موافقت کردند.
گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه توسعه مناطق آزاد تجاری صنعتی گیلان (انزلی) هم که در خصوص محدوده تعیین شده مناطق آزاد مذکور بود، برای رفع ایرادات شورای نگهبان در تبصرههای ۱ و ۳ بررسی شد و پس از مخالفت نمایندگان مجلس با اصلاحات مربوطه، موارد اعاده شده از شورای نگهبان و هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در این لایحه با تصمیم محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، جهت بررسی مجدد به کمیسیون اقتصادی ارجاع داده شد.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
مصری در پاسخ به سلیمی: گاز مایع در سامانه با نرخ قبلی توزیع میشود
انتقاد درخشان از عدم توجه به مشکلات معیشتی معلمان
جلال زاده: حماسه تاریخی جبهه مقاومت آغازی بر پایان رژیم صهیونیستی است
عسکری: طرح ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورش در دستور کار صحن مجلس قرار بگیرد
حق وردی: باید اقدام اساسی برای پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان شود
اسماعیلی: پاداش و معوقات معلمان به موقع پرداخت شود
چنارانی: در حقوق سرایداران مدارس بازنگری شود
نوشآبادی: مصوبه افزایش سن بازنشستگی حذف شود
محمدبیگی: مجلس یازدهم هویت مجلس انقلابی را اثبات کرد
دلخوش: لایحه مدیریت خدمات کشوری نیازمند اصلاح است
انتهای پیام
نظرات