• شنبه / ۱۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402091812640
  • خبرنگار : 50233

دستیار استاندار سمنان با حضور در ایسنا مطرح کرد:

در جست‌وجوی احیای یک مدل موفق دهه ۶۰/ رویان یکی از قله‌های مردمی‌سازی

در جست‌وجوی احیای یک مدل موفق دهه ۶۰/ رویان یکی از قله‌های مردمی‌سازی

ایسنا/سمنان دستیار استاندار سمنان در زمینه مردمی‌سازی با اشاره به تلاش‌های دولت برای افزایش نقش مردم در حاکمیت و اداره کشور، گفت: دولت در طرح مردمی‌سازی به‌دنبال احیای مدل «دهه ۶۰» نقش‌آفرینی مردم در مدیریت کشور، با شیوه‌های روزآمد و به‌روزتر است.

مسعود هراتی در گفت‌وگو با خبرنگاران ایسنا در دفتر این خبرگزاری، اظهار کرد: یکی از هنرهای بزرگ امام راحل، ایجاد ظرفیت برای نقش‌آفرینی مردم در حل مسائل روز کشور بود.

وی با اشاره به لزوم مشارکت مردم در زمینه تصمیم‌سازی‌ها، ادامه داد: مردمی‌سازی و استفاده از ظرفیت کم‌نظیر مردم در اداره کشور و پای کار آوردن توان گروه‌های مردمی، یکی از برنامه‌های مهم و محوری در دولت است و شکل‌گیری دستیاران مردمی‌سازی در استانداری‌ها و ایجاد پست‌هایی در دستگاه های اجرایی مختلف در همین راستا انجام شده است.

دستیار استاندار سمنان در امر مردمی‌سازی از مردم به‌عنوان مهمترین عامل نقش‌آفرین در پیروزی انقلاب اسلامی نام برد و گفت: نقش و جایگاه رفیع مردم در انقلاب را در بیانات امام راحل و فرمایشات رهبری معظم انقلاب به روشنی می‌بینیم. این مهم تا آنجاست که معظم‌له، انقلاب اسلامی و حرف آن را در دو گذاره خلاصه می‌فرمایند؛ جریان معنویت و حضور مردم. خط تمایز انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب‌ها نیز در همین نقش‌آفرینی مردم است.

دستیار استاندار سمنان در امر مردمی‌سازی با اشاره به برخی از مهمترین مدل‌های نقش‌آفرینی مردم در دهه ۶۰، اظهار کرد: در سال‌های ابتدایی انقلاب یکی از مسائل کشور، بی‌سوادی بود. از همین رو، امام راحل نهضت سوادآموزی را جدا از بدنه آموزش و پرورش شکل‌ و فرمان داد هر فرد باسوادی، برادر و خواهر بی‌سواد خود را آموزش دهد. در این مدل، در حقیقت آموزش و پرورش در نقش تسهیل‌گر عمل و مردم فرآیند آموزش را انجام می‌دادند. با این مدل، یکی از مسائل و مشکلات کشور حل شد و حدود ۱۱ میلیون نفر باسواد شدند.

وی شکل‌گیری جهاد سازندگی و نهادهای متعدد دیگر را در سال‌های ابتدایی انقلاب در همین راستا ارزیابی کرد و گفت: هنر امام (ره) ایجاد یک ظرفیت عظیم برای نقش‌آفرینی مردم بود. از همین رو، در کنار وزارت کشاورزی، جهاد سازندگی یا ژاندارمری، کمیته‌های انقلاب را ایجاد کرد.

هراتی با بیان اینکه برخلاف تصور عده‌ای، شکل‌گیری این نهادها هیچ ارتباطی با شروع جنگ ندارد، افزود: عمده نهادسازی‌های امام راحل در سال‌های ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸ و پیش از وقوع جنگ تحمیلی انجام شد؛ اما تقریبا همه این نهادها در دوران جنگ به بلوغ و تکامل رسیدند.

رویان یکی از قله‌های مردمی‌سازی

وی از بسیج به‌عنوان یکی از مهمترین نهادسازی‌های امام در دهه ۶۰ نام برد و گفت: از قضا، بسیج نیز پیش از جنگ شکل گرفت. شکل‌گیری بسیاری از نهادهای دیگر مانند کمیته امداد، جهاد سازندگی، جهاد دانشگاهی، بنیاد مسکن و.... را باید در همین راستا ارزیابی کرد.

هراتی از پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی به‌عنوان یکی از قله‌های مردمی‌سازی در جمهوری اسلامی ایران نام برد و افزود: مرحوم کاظمی آشتیانی در جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه رویان، به مردمی‌سازی علم و فناوری پرداخت.

در جست‌وجوی احیای یک مدل موفق دهه ۶۰/ رویان یکی از قله‌های مردمی‌سازی

دستیار استاندار سمنان در امر مردمی‌سازی ادامه داد: برای فهم درست مردمی‌سازی در جمهوری اسلامی باید مدل حضور دکتر کاظمی آشتیانی و نقش‌آفرینی او در پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی را بررسی و ارزیابی کرد.

وی با بیان اینکه مرحوم آشتیانی بعد از شناسایی یک مشکل در کشور، از ظرفیت‌های مردمی و جریان نخبگانی برای حل آن بهره گرفت، اظهار کرد: بعد از حل این مسأله در رویان بود که تازه حاکمیت به حمایت از او و مجموعه رویان پرداخت.

او با بیان اینکه متاسفانه بعد از جنگ، برخی نهادها به مرور کم‌رنگ شدند، ادامه داد: بعد از دوران دفاع مقدس، برخی از این نهادها ادغام شدند و ما کم‌کم با کاهش نقش مردم در اداره کشور مواجه‌ایم.

دستیار استاندار سمنان در امر مردمی‌سازی با بیان اینکه خاتمی در دولت اصلاحات، متوجه اهمیت نقش مردم شد، افزود: رئیس جمهوری وقت در آن دوره، یک مدل غربی را مطرح کرد که بحث‌های جامعه مدنی، توجه به قانون شوراها، شکل‌گیری  برخی تشکل‌های مردمی و ... در این راستا بود. در دولت احمدی‌نژاد نیز رئیس جمهوری فهم مردمی داشت؛ اما برخلاف مدل دهه ۶۰ که مردم برای حل مسائل کشور پای کار می‌آمدند، دولت احمدی‌نژاد می‌کوشید برخی مشکلات مردم را حل کند. در دولت بعدی نیز با یک خلأ در این بخش مواجه بودیم تا اینکه دولت سیزدهم روی کار آمد و می‌کوشد آن مدل دهه ۶۰ را به‌روزرسانی و احیا کند.

شهریاران میدانی‌ برای نقش‌آفرینی و هم‌افزایی حلقه‌های میانی

دستیار استاندار سمنان در امر مردمی‌سازی با اشاره به طرح ملی شهریاران، از این طرح به‌عنوان میدانی برای نقش‌آفرینی و هم‌افزایی مسؤولان، حلقه‌های میانی، نهادهای مردم‌پایه و گروه‌های جهادی و مردمی نام برد و گفت: این طرح به‌دنبال بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی در راستای حل مسائل و مشکلات کشور است.

وی از حمایت از ایده‌های برتر در قالب این طرح خبر داد و اظهار کرد: شرکت در این رویداد در دو قالب ثبت ایده و اقدام، امکان‌پذیر است و علاقه‌مندان تا پایان این ماه فرصت دارند که ایده‌ها و اقدامات پیشنهادی خود را ثبت و ارائه دهند.

در جست‌وجوی احیای یک مدل موفق دهه ۶۰/ رویان یکی از قله‌های مردمی‌سازی

هراتی با بیان اینکه برای ثبت اقدام و ایده‌های پیشنهادی محدودیتی وجود ندارد، ادامه داد: قرار است که ایده‌ها و اقدامات داوری و برگزیده‌های هر بخش در رویدادهای استانی و ملی تقدیر و حمایت شود. فرآیند داوری و بررسی ایده‌ها و اقدامات ارسال‌شده به دبیرخانه طرح ملی شهریاران، بعد از تمام شدن زمان فراخوان انجام می‌شود و از بهترین ایده و اقدام ثبت‌شده تجلیل می‌شود.

دستیار استاندار سمنان در امر مردمی‌سازی یادآوری کرد: گفتمان‌سازی برای مردمی‌سازی حل مسائل کشور، الگونمایی از اقدامات مردمی‌سازی انجام‌شده، انجام اقدامات جدید مردمی‌سازی با تکیه بر ظرفیت‌های بومی و گرفتن صدها ایده مردمی‌سازی برای مشارکت مردم در حل مسائل کشور، از مهمترین اهداف این رویداد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۹ ۰۰:۵۲

این لینک بسیار عالی هست