محمدصدیق مرتضوی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با ذکر این نکته که پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان یکی از مراکز تحقیقاتی تابعه مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است که ذیل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (سازمان تات) فعالیت میکند، اظهار کرد: پژوهشگران مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور یک شبکه تحقیقاتی و پژوهشی را در شمال و جنوب کشور برای ارائه راهکار به مسائل و مشکلات ایجاد کردهاند که ظرفیت بسیار خوبی برای پیشبرد اهداف استان هرمزگان نیز محسوب میشود.
وی، با بیان این نکته که شبکه پژوهشی این مرکز تحقیقاتی بر حوزههای مختلفی در حال فعالیت است، عنوان کرد: در غرب استان هرمزگان و در شهرستان بندرلنگه در حال فعالیت روی پروژه تکثیر ماهیان دریایی هستیم. در حال حاضر ماهی مورد نیاز برای پرورش آبزیان در قفس از خارج از کشور وارد میشود که در تلاش هستیم، ماهی بومی آبهای خلیجفارس را برای این پروژهها فراهم کنیم و سال آینده تجاریسازی پروژه را آغاز خواهیم کرد.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان، با ذکر این نکته که پروژههای تحقیقاتی و پژوهشی متعددی در حال انجام است، بیان کرد: در حال تولید ترکیباتی هستیم که فرآیند تولید و پرورش میگو را بهبود میبخشد و فرآیند تولید این ترکیب به اتمام رسیده است و در تلاش برای تجاری سازی محصول هستیم.
مرتضوی، با اشاره به ورود مرکز پژوهشی به بحث تکثیر آبزیان پرورش در هرمزگان، تصریح کرد: اقداماتی توسط پژوهشگران و محققان مرکز روی ترکیبات زیستفعال با کاربردیسازی دارویی و صنعتی آغاز شده است که در همکاری جهاد دانشگاهی و پژوهشگران خبره در این زمینه، پروژه با سرعت بیشتری دنبال میشود.
وی، خاطرنشان کرد: پژوهشگران مرکز اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان موفق به کشت سلولی و تهیه جلبک شدهاند؛ چراکه امکان برداشت از دریا برای اقدامات تجاری وجود ندارد به همین جهت پژوهشگران وارد این عرصه شدند و در هفتههای آینده اتفاقات خوبی در این زمینه رقم خواهد خورد.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان، ظرفیتهای شیلاتی و دریایی هرمزگان را بسیار عظیم و گسترده دانست و اظهار کرد: با وجود عظمت ظرفیتهایی شیلاتی و دریایی موجود در استان هرمزگان، میطلبد تمام دستگاهها و نهادهای مرتبط برای بهرهبرداری از ظرفیتهای دریایی وارد میدان شوند.
انتهای پیام
نظرات