• جمعه / ۲۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۲۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402092417497
  • خبرنگار : 50536

رئیس دانشگاه صنعتی سهند:

کمبود دانشجو در رشته‌های فنی و مهندسی صنایع کشور را با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهد کرد

کمبود دانشجو در رشته‌های فنی و مهندسی صنایع کشور را با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهد کرد

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس دانشگاه صنعتی سهند اظهار کرد: کمبود دانشجو در رشته‌های فنی و مهندسی، صنایع استان و کشور را با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهد کرد.

اسماعیل فاتحی‌فر، روز جمعه، ۲۴ آذرماه، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه تبریز با بیان اینکه متاسفانه دانشگاه‌ها در چند سال گذشته اهمیتی که به پژوهش داده‌اند به آموزش نداده‌اند، گفت: آموزش زیر بنای پژوهش و پژوهش زیر بنای توسعه جامعه است و در دولت سیزدهم در دانشگاه‌ها بحث تحول آموزش جدی گرفته شده است. 

به گزارش ایسنا، وی افزود: دانشگاه صنعتی سهند به عنوان اولین دانشگاه در سطح کشور برنامه تحول آموزشی خود را نوشته و در مرحله اجرا است.

وی با بیان اینکه تحول آموزش به دنبال رشته‌های نیاز محور است، تصریح کرد: جامعه به دنبال رشته‌های نیاز محور بوده و رشد علمی که در دنیا اتفاق می‌افتد هر چهار سال تازه‌تر می‌شود که به رشته‌ و امکانات جدید نیاز دارد. 

فاتحی‌فر با بیان اینکه در جامعه ما صنعت و دانشگاه هم راستا نیستند و صنعت از دانشگاه عقب افتاده است، گفت: پژوهش‌ها در دانشگاه‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند اولین مورد تحقیقات بنیادی است که باید در این زمینه هزینه صرف شود.

وی ادامه داد: در این زمینه دولت باید حامی باشد که خروجی آن تولید علم است و برون داد آن مرجعیت علمی خواهد بود.

وی نوع دوم را پژوهش‌های کاربردی عنوان کرد و گفت: این نوع پژوهش برای رفع نیاز جامعه، و صنعت به کار گرفته می‌شود و برون داد آن خدمتی است که به جامعه ارائه خواهد شد.

رییس دانشگاه صنعتی سهند افزود: نوع سوم پژوهش‌های توسعه‌ای که برای تولید فناوری، نیاز بوده و برون داد آن ثروت خواهد بود.

وی با بیان اینکه هیچ جامعه‌ای به یکی از آنها نخواهد رسید مگر آنکه هر سه به طور همزمان پیشرفت کند، گفت: وضعیت ایران در پژوهش و فناوری مطلوب است و رتبه بندی مجلات معتبر بین‌المللی در خصوص دانشگاه‌ها نشان می‌دهد که با دانشگاه‌های ما آشنا بوده و برخی از دانشگاه‌های ما در دنیا مطرح هستند.

وی با بیان اینکه از خروجی دانشگاه‌ها باید به نفع کشور استفاده کنیم، ادامه داد: در سال ۱۳۹۳، سه هزار طرح تحقیقاتی ارتباط با صنعت و جامعه در کل دانشگاه‌ها کار شده بود و در سال جاری ۱۱ هزار و ۲۱۲ طرح در دست اجرا وجود دارد.

وی به هزینه طرح‌های تحقیقاتی اشاره کرد و تصریح کرد: مبلغ قراردادها در سال ۱۳۹۳، ۳۲۵میلیارد تومان بود و در سال جاری پنج هزار میلیارد تومان هزینه شده که هزینه‌ی ناچیزی هستند که نشان می‌دهد کشور ما در بحث تحقیقات هزینه‌های آنچنانی خرج نکرده‌است. 

وی افزود: فرصت‌های مطالعاتی صنعتی چندین سال است در کشور مطرح بوده و اساتید به جای خروج از کشور در مراکز صنعتی مستقر می‌شوند ، در سال۱۳۹۳، ۱۴نفر و در سالجاری، ۱۰۲۰ نفر از اساتید به صنعت راه یافته‌اند که قوی شدن پل بین صنعت و دانشگاه را نشان می‌دهد.

رئیس دانشگاه صنعتی سهند ادامه داد: درسال ۲۰۰۴، چهار نفر دانشمند یک درصد برتر جهان در کل کشور وجود داشت که اکنون به ۸۴۱ نفر دانشمند رسیده است.

وی گفت: دانشگاه صنعتی سهند به عنوان دانشگاه مولود انقلاب بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایجاد شده و اولین دانشگاه صنعتی انقلاب است که ۱۰ دانشکده فنی و مهندسی داشته و در رشته‌های مختلف مهندسی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو می‌پذیرد.

وی با بیان اینکه چهار نفر از اساتید این دانشگاه جزء دانشمندان یک درصد برتر جهان و ۱۱ نفر از اساتید جزو دانشمندان دو درصد برتر جهان هستند، افزود: ایجاد رشته‌های جدید و نیاز محور در ارتباط با صنعت، ایجاد سایبر پارک در دانشگاه صنعتی سهند به عنوان سایبر پارک شمال‌غرب کشور که در سفر اول رئیس جمهور تصویب شده، مرکز نوآوری گیربکس با همکاری وزرات دفاع، ایجاد پردیس علم و فناوری در این دانشگاه و ... از جمله اقداماتی است که در  دانشگاه صنعتی سهند انجام شده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۵ ۲۳:۳۸

مگه هر کسی با تخصص و تحصیلاتی که داره فعالیت می کنه

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۶ ۰۶:۱۷

فعلا اونا که مدرک گرفتن رو بزارین سر کار

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۷ ۰۷:۴۵

چون رشته های مهندسی درایران بی ارزشن بایدپارتی داشته باشی سره کار بری چندسال درس ولی آخرش هیچی