در ابتدای این نشست علی صفری، دبیر علمی کنفرانس، اظهار کرد: هدف از برگزاری این کنفرانس، ارائه آخرین تجارب و یافتههای علمی حاصل از پژوهشهای صورت گرفته در زمینه مدیریت و توسعه شرکتهای دانش بنیان در حوزههای صنعت و سلامت است، تا از این طریق زمینه رشد و توسعه شرکتهای دانش بنیان بهعنوان موتور محرک رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال شتاب بیشتری گیرد.
وی تصریح کرد: در طی مدت کنفرانس، ۳۴ نفر از اساتید دانشگاههای داخلی و بینالمللی سخنرانی خواهند داشت و ۴۳مقاله پذیرفته شده توسط هیئت داواران از میان ۷۳ مقاله ارسال شده به دبیرخانه کنفرانس نیز ارایه میشود.
صفری با اشاره به برگزاری رویداد جانبی «ایده بازار»، ابراز امیدواری کرد که این رویداد بتواند منجر به ایجاد کسبوکارهای جدید شود.
ضرورت حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان
رئیس مرکز توسعه همکاریهای راهبردی معاونت علمی ریاستجمهوری گفت: مراکز علمی ما هنوز در سطح دانشگاههای نسل یک است و ما نیاز به تغییر داریم. باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.
شقایق حقجوی جوانمرد، افزود: اقتصاد دنیا همواره به سمتی حرکت میکنند که میزان علم و دانش، مشخص و تعیین کننده قدرت اقتصادی کشورها است. در چنین شرایطی ما نیز باید تغییر کرده و به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.
وی افزود: برای موفقیت در زمینه اقتصاد دانشبنیان نیاز به تربیت جامعه دانشبنیان است. اقتصاد دانشبنیان، نیاز به عرصههای واقعی برای تمرین دارد تا دانشجویان، بتوانند بازیگران خوبی در این زمینه شوند. در این میان، ایجاد ساختار بینابینی بین دانشجویان و صنعت وظیفه جامعه دانشگاهی است.
تامین مالی شرکت های دانش بنیان از مسیر فرابورس
مدیر عامل شرکت فرابورس ایران گفت: بازار سرمایه ابزارهای متنوعی برای تامین مالی شرکتها دارد، اما بسیاری از مدیران آشنایی کافی با این ابزارها ندارند.
محمدعلی شیرازی افزود: ثشرکت فرابورس تابلوهای مختلفی برای شرکتهای متقاضی پیش بینی کرده است و تاکنون تعداد ۲۴شرکت دانش بنیان در بازارهای اول، دوم و پایه فرابورس برای عرضه مورد پذیرش قرار گرفتهاند.
وی به مزایای تامین مالی شرکتها از طریق بازار سرمایه اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر دو شرکت دانش بنیان نیز در مرحله عرضه داریم و پیش بینی میشود تا پایان سال عرضه اولیه آنها انجام شود. همچنین ۵ شرکت نیز در انتظار درج در تابلو هستند که پس از درج، عرضه اولیه سهام آنها انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در فرابورس تابلوهای متفاوت برای شرکتهای دانشبنیان خلاق، نوآور و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال تعریف شده است، افزود: در ۸ ماهه امسال ۳۸ شرکت در مجموع ۹ هزار میلیارد تومان تأمین مالی کردند که از این میزان ۴۵۰میلیارد تومان آن متعلق به شرکتهای دانشبنیان بوده است.
وی به بازار نوآفرین اشاره کرد و افزود: این بازار از دو تابلو رشد و دانشبنیان تشکیل شده است و اولین شرکت دانشبنیان هفته گذشته در هیئت پذیرش بازار نوآفرین مطرح و پذیرش شد.
مدیرعامل فرابورس با بیان اینکه چالش مهم بازار سرمایه، پایین بودن سطح سواد مالی فعالان بازار سرمایه است، گفت: بخش عمدهای از ضرر و زیان سهامداران به دلیل نبود سواد مالی کافی در میان سرمایهگذاران است.
ضرورت حمایت عملی از شرکتهای دانش بنیان
رئیس دانشگاه اصفهان نیز با اشاره به اهمیت برگزاری همایش گفت: برگزاری اینگونه همایشها باعث تقویت اکوسیستمهای فناوری در کشور میشود.
حسین هرسیج، با بیان اینکه سالهاست مقام معظم رهبری بر موضوع اقتصاد دانش بنیان و حمایت از شرکتهای دانشبنیان تاکید دارند، گفت: علی رغم اینکه مسئولین صحبتهای بسیاری در مورد اقتصاد دانش بنیان و حمایت از این شرکتها میکنند، اما این موضوع در اجرا با مشکلات و اختلالاتی مواجه است.
وی با انتقاد از نحوه و میزان تخصیص بودجه به مراکز علمی و دانشگاهی، تصریح کرد: در سالهای گذشته مراکز صنعتی در جهتی حرکت میکردند که در آنها تغییر و تحول کمتر دیده میشد. متأسفانه این طرز تفکر همچنان وجود دارد و بسیاری از صنایع ترجیح میدهند روند گذشته را ادامه دهند.
رئیس دانشگاه اصفهان با بیان اینکه همیشه جراحی با مقاومت بالقوهای عدهای همراه است. گفت: باید همه بخشهای دولتی و غیر دولتی دست در دست هم دهند تا تغییرات گسترده در زمینه علمی صورت پذیرد و از این طریق اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان شتاب بگیرد.
وی با بیان اینکه هیچ استانی به اندازه اصفهان پتانسیل علمی و صنعتی ندارد، گفت: هر چند زمان براست، اما آهسته حرکت میکند و توسعه مییابد.
به گزارش ایسنا، مدیریت استعداد و سرمایه انسانی در شرکتهای دانش بنیان، توسعه شرکتهای دانش بنیان با رویکرد بازار و جامعه، مالکیت فکری و تجاریسازی دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان، چالشها، موانع و آینده پیش روی کسب و کارهای صنعتی و سلامت، شیوههای تامین مالی و سرمایهگذاری در شرکتهای دانش بنیان از جمله محورهای دومین کنفرانس بینالمللی توسعه کسب و کار است.
انتهای پیام
نظرات