• سه‌شنبه / ۴ آذر ۱۴۰۴ / ۲۱:۲۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404090402626
  • خبرنگار : 51017

استاندار اصفهان: نمایشگاه گردشگری آغازگر دوره جدیدی در توسعه گردشگری استان است

استاندار اصفهان: نمایشگاه گردشگری آغازگر دوره جدیدی در توسعه گردشگری استان است

ایسنا/اصفهان استاندار اصفهان با اشاره به برگزاری نمایشگاه گردشگری گفت: این نمایشگاه بازتعریف مسیرهای گردشگری، تقویت بخش خصوصی، نمایش جاذبه‌های پنهان، رشد صنایع دستی و حرکت به سمت گردشگری داده‌محور است که این مجموعه اقدامات می‌تواند گردشگری اصفهان را وارد دوره‌ای تازه کند.

مهدی جمالی‌نژاد در نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری، صنایع دستی و هتلداری که روز سه‌شنبه ۴ آبان برگزار شد، اظهار کرد: این رویداد «پلی میان فرهنگ‌ها و اقتصادها» است و پیام این نمایشگاه، صلح و دوستی است و حضور مهمانان خارجی بر همین مبنا صورت گرفته است.

وی گردشگری در این استان را فراتر از بازدیدهای معمول دانست و افزود: مفهوم گردشگری در اصفهان به سمت گردشگری هوشمند و پایدار حرکت کرده است. 

استاندار اصفهان با بیان اینکه اصفهان «تمام سبد گردشگری» را در خود جای داده است، ادامه داد: در حوزه طبیعت‌گردی مناطقی چون کلاه‌قاضی و عباس‌آباد از بکرترین فضاهای طبیعی کشور هستند. در حوزه تاریخ نیز دوره‌های آل‌بویه، سلجوقیه و آثار مربوط به خواجه‌نظام‌الملک، ظرفیت‌های کم‌نظیری دارند که باید معرفی و برای آن‌ها المان‌گذاری شود.

جمالی‌نژاد با اشاره به سهم گردشگری از اقتصاد جهانی گفت: امروز ۱۰/۳ درصد تولید ناخالص جهانی از گردشگری تأمین می‌شود و این صنعت حدود ۱۱/۷ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی کمک می‌کند. اصفهان با جایگاه اصیل خود در این حوزه می‌تواند سهم قابل توجهی از این اقتصاد را به خود اختصاص دهد.

وی اصفهان آینده گردشگری را وابسته به فناوری دانست و تأکید کرد: اگر در حوزه فناوری و هوش مصنوعی ورود نکنیم، در آینده گردشگری شکست خواهیم خورد. 

استاندار اصفهان افزود: گردشگری نباید جدا از فرهنگ بومی معرفی شود. لذت‌بردن از غذاهای محلی، حضور در جشنواره‌ها، بازی‌های بومی و میراث ناملموس، بخش مهمی از تجربه گردشگری است.

جمالی‌نژاد با اشاره به روندهای جهانی گردشگری گفت: مطالعه روندهای کلان و بومی‌سازی آن‌ها ضروری است.

وی در آیین افتتاح پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری، صنایع دستی و هتلداری، اصفهان را «میراث‌دار تاریخ ایران کهن» و «پیشران توسعه گردشگری کشور» توصیف کرد و ادامه داد: این نمایشگاه فرصتی ارزشمند برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان، کشور و نیز کشورهای همسایه به‌ویژه در مثلث طلایی گردشگری است.

استاندار اصفهان با اشاره به مشارکت پررنگ شهرستان‌ها، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، بخش خصوصی، فعالان گردشگری و هنرمندان صنایع دستی افزود: این حضور گسترده نشان‌دهنده یک حرکت جمعی و هماهنگ در گردشگری استان است. اصفهان تنها یک شهر نیست، بلکه ۱۱۳ شهر و هزار روستای زیبا در دل خود دارد.

جمالی‌نژاد با اشاره به جایگاه تاریخی استان در مسیر راه ابریشم تأکید کرد: هدف ما رقابت شهرها و استان‌ها با یکدیگر یا حتی با کشورهای دیگر نیست؛ هدف، تقویت زنجیره گردشگری کشور و افزایش سفرها است. این نمایشگاه فرصتی است برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری روستایی، عشایری، طبیعی، تاریخی و میراث ناملموس استان.

وی طراحی مقاصد گردشگری براساس داده و تحلیل رضایت گردشگر، عامل افزایش احتمال بازگشت گردشگران است و افزود: خوشبختانه زیرساخت‌های گردشگری در استان طی سال‌های اخیر ارتقای چشمگیری داشته و انتظار می‌رود این روند تا پایان سال افزایش یابد.

استاندار اصفهان سه محور سلجوقیه، صفویه و آل‌بویه را از شاخص‌ترین مسیرهای تاریخی شهر اصفهان دانست و اظهار کرد: هم‌افزایی میان شهرستان‌ها و استان‌های همجوار می‌تواند الگوی توسعه گردشگری را از حالت جزیره‌ای به شبکه‌ای تبدیل کند. این امر موجب می‌شود هر شهرستان به‌عنوان یک مقصد مستقل مطرح شده و توزیع متوازن گردشگر و افزایش ضریب ماندگاری مسافران رقم بخورد.

جمالی‌نژاد نمایشگاه امسال را «آغازگر یک حرکت جدید» در گردشگری استان دانست و گفت: این رویداد تنها یک نمایشگاه نیست بلکه بازتعریف مسیرهای گردشگری، تقویت بخش خصوصی، نمایش جاذبه‌های پنهان، رشد صنایع دستی و حرکت به سمت گردشگری داده‌محور است. این مجموعه اقدامات می‌تواند گردشگری اصفهان را وارد یک دوره تازه کند.

استاندار اصفهان در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه «بازار گردشگری و صنایع دستی بازاری پول‌محور نیست، بلکه اعتمادمحور است» بیان کرد: در اقتصاد مدرن، صادرات یعنی ایجاد زبان مشترک میان تولیدکنندگان و بازار جهانی؛ یعنی ساختن تصویری روشن از کشور و روایت قصه‌های ناگفته برای مصرف‌کننده. اگر قرار است صادرات واقعی شکل بگیرد، باید از معامله به همکاری، از مشتری به مخاطب و از محصول به معنا برسیم.

وی افزود: صادرات پایدار تنها با کالا شکل نمی‌گیرد، بلکه با اعتماد، تداوم ارتباطات بین‌المللی و هم‌افزایی حاصل می‌شود.

اقدامات شهرداری در ارتقای گردشگری و رونمایی از دو اثر مهم در نمایشگاه بین‌المللی

شهردار اصفهان نیز در این آیین اظهار کرد: شهرداری اصفهان به‌عنوان یکی از قطعات پازل نهادهایی که باید در ارتقای صنعت گردشگری استان ایفای نقش کنند، سعی کرده به تعهدات خود عمل کند.

علی قاسم‌زاده گزارش اجمالی از فعالیت‌های یک سال گذشته شهرداری در حوزه گردشگری ارائه داد و افزود: فعالیت‌ها را می‌توان در چند دسته تقسیم‌بندی کرد. در حوزه عمرانی، علاوه بر بیش از ۱۲۰ پروژه‌ای که در سه سال گذشته به سرانجام رسید، امسال بیش از ۲۰ پروژه احیا و مرمت بافت‌های تاریخی در دست انجام داریم. محورهای باباقاسم و هارونیه به‌عنوان بافت‌های گردشگری از مهم‌ترین پروژه‌های در حال احیاست.

شهردار اصفهان بیان کرد: به همت مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر، مجمع شهرهای تاریخی ایران تأسیس شد. این اقدام پس از عضویت اصفهان در مجمع شهرهای تاریخی جهان انجام شد و با حمایت وزارت کشور و معاون عمران وقت، ۵۷ شهر ایران به عضویت این مجمع درآمدند. این اقدام حرکت مهمی برای صیانت و هویت تاریخی شهرهای کشور به شمار می‌آید.

قاسم‌زاده یادآور شد: اصفهان در ۲۰۲۵ پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی است و در ۲۰۲۷ میزبان اتحادیه شهرهای تاریخی جهان خواهد بود. این انتخاب نشان‌دهنده پذیرش و احترام جهانی به شخصیت و هویت تاریخی اصفهان است.

وی در ادامه از رونمایی دو اثر مهم در این نمایشگاه خبر داد و گفت: اولین اثر درگاه الکترونیکی جامع گردشگری اصفهان که این پلتفرم ظرفیت‌های مختلف اصفهان از اقامت گرفته تا گردشگری سلامت را معرفی می‌کند و اثر دیگر کتاب معرفی جامع اصفهان که شخصیت و ظرفیت‌های اصفهان را به پنج زبان ارائه می‌کند؛ نسخه‌های روسی، چینی و عربی امروز در نمایشگاه رونمایی می‌شوند و نسخه‌های انگلیسی و فرانسوی به‌زودی منتشر خواهد شد.

شهردار اصفهان افزود: این نمایشگاه فرصتی برای معرفی دستاوردها و ظرفیت‌های گردشگری استان است و فعالیت‌های انجام‌شده در طول سال، همگرایی بخش دولتی و خصوصی و تقویت جایگاه اصفهان در سطح ملی و بین‌المللی را نشان می‌دهد.

همکاری جمعی، تنها مسیر تحقق پتانسیل‌های گردشگری این استان است

همچنین رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان در این مراسم با بیان اینکه همه دست به دست هم داده‌ایم تا اصفهان به استانی گردشگرپذیرتر تبدیل شود، گفت: گردشگری فرصت ویژه‌ای است تا مردم سراسر جهان با یکی از زیباترین شهرهای دنیا آشنا شوند. مردم اصفهان از دیرباز مهمان‌نواز بوده‌اند و امروز نیز امیدواریم دوران بهتری برای صنعت گردشگری استان رقم بخورد.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به همکاری دستگاه‌های مختلف ادامه داد: آنچه اتاق بازرگانی استان در میز گردشگری انجام می‌دهد، به همراه تلاش‌های شهرداری، میراث فرهنگی، صدا و سیما و سایر فعالان، می‌تواند شرایط بهتری برای توسعه گردشگری ایجاد کند.

کشانی در پایان تصریح کرد: راه حل مشکلات گردشگری استان این است که همه دست به دست هم دهیم و پای اصفهان تا پای جان در این حوزه بایستیم. همکاری جمعی، تنها مسیر تحقق پتانسیل‌های گردشگری این استان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha