• دوشنبه / ۴ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402100402037
  • خبرنگار : 50441

در گفت‌وگو با سرپرست پایگاه میراث فرهنگی لارستان مطرح شد؛

مرمت بازار قیصریه؟ شاید سالی دیگر!

مرمت بازار قیصریه؟ شاید سالی دیگر!

ایسنا/فارس مرمت و بهبود وضعیت نابسامان بازار معروف و قدیمی استان فارس، ظاهرا به سال جاری قد نخواهد داد.

وقتی از بازارهای مشهور و قدیمی ایران حرف می‌زنیم، ناخوداگاه نام بازارهای سنتی شیراز، تبریز، کاشان، اصفهان و ... به ذهن‌ می‌رسد، اما اگر کمی بیشتر در اینترنت جستجو کنید، به یکی از شهرهای جنوب استان فارس هم خواهید رسید.

از بازار قیصریه شهرستان لار در برخی منابع به عنوان "قدیمی‌ترین" بازار کشورمان یاد می‌شود! می‌گویند قدمت این بازار به ۱۳۶۰ سال پیش می‌رسد و متولی میراث فرهنگی این شهرستان نیز چنین چیزی را تایید می‌کند. اما شکل ظاهری و داخلی این بنای تاریخی، وضعیت نابسامانی دارد.

مرمت بازار قیصریه؟ شاید سالی دیگر!

به خصوص سقف این بازار که نیاز به مرمتی اساسی دارد و نگرانی‌هایی را برای مغازه‌ دارهای قیصریه ایجاد کرده است. به گفته برخی از آن‌ها، قبلا بودجه‌ لازم به مرمت این بنا اختصاص داده شده اما معلوم نیست کجا رفته است!

در همین ارتباط سرپرست پایگاه میراث فرهنگی لارستان به خبرنگار ایسنا گفت: بنده کمتر از یک ماه است که در پایگاه مستقر شده‌ام و از همان روز اول هم پیگیر همین مسئله بوده‌ و هستم.

محمدحسن صداقت افزود: در همین راستا قرار است هفته آینده به همراه فرماندار شهرستان، سفری به تهران داشته باشیم و برای احیای بازار قیصریه و همچنین کاروانسرای گلشن که در کنار آن قرار دارد، بودجه‌ای جستجو کنیم.

وی ادامه داد: بازار قیصریه نخستین مرکز تجاری تاریخ کشور ماست که حتی از بازار تبریز هم زودتر احداث شده است. بازار وکیل شیراز از این بازار الگو گرفته شده است.

 صداقت گفت: مرمت سقف بازار قیصریه هزینه چندانی ندارد و حتی برخی استادهای محلی با هزینه اندک حاضر هستند این کار را انجام دهند، اما اجازه اقدام ندارند. مرمت چنین بنایی کار هر کسی نیست و میراث فرهنگی باید در خصوص این مسئله با حساسیت بالایی تصمیم بگیرد.

مرمت بازار قیصریه؟ شاید سالی دیگر!

سرپرست پایگاه میراث فرهنگی لارستان در پایان با بیان اینکه قبلا هم بودجه لازم برای مرمت این بنا در نظر گرفته شده بوده اما هدر رفته است، گفت: بدشانسی ما این است که به انتهای سال مالی رسیده‌ایم و بعید می‌دانم تا پایان سال بتوانیم برای تهیه هزینه‌های لازم به نتیجه برسیم.

به گزارش ایسنا، از آنجا که شهرستان لارستان دارای خیران زیادی است که در عرصه‌های مختلف برای ارتقای سطح این شهرستان ورود کرده‌اند لذا انتظار می‌رود اهتمام ویژه‌ای هم نسبت به حفظ ابنیه‌های تاریخی این خطه که بخشی از هویت این دیار هستند نیز داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha