• شنبه / ۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402100905547
  • خبرنگار : 50624

نمایش «انگشتر و چاه»، روایتی ملّی_میهنی

نمایش «انگشتر و چاه»، روایتی ملّی_میهنی

ایسنا/اصفهان نمایش «انگشتر و چاه»، با طراحی صحنه، نورپردازی و روایت خلاقه‌اش، به روی صحنه جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر خواهد رفت.

احسان جانمی کارگردان اصفهانی نمایش «انگشتر و چاه»، که در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر پذیرفته شده است، به ایسنا گفت: نمایش «انگشتر و چاه» یا «چاهی که دیگر فقط یک چاه نبود» یازدهمین اثر گروه نمایش و کاوش است که به جشنواره بین‌المللی فجر راه یافته است.

او با اشاره به اینکه جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر فجر را مهمترین و معتبرترین جشنواره کشور است، افزود: ۴۲سال از برگزاری این جشنواره می‌گذرد و امسال چهل و دومین دوره آن برگزار می‌شود. به همین دلیل ما بابت حضور در این جشنواره خوشحال هستیم زیرا ما توانستیم با نمایشی که حاوی نگاه‌های ملی و میهنی و آیینی به جشنواره راه یابیم.

این کارگردان و طراح صحنه  درخصوص داستان نمایش «انگشتر و چاه» اظهار کرد: ماجرای این نمایش مربوط به اوایل دهه هفتاد و جنوب کرمان است. ما در این نمایش، قصه زندگی خانواده‌ و مردمانی را مطرح کرده‌ایم که تحت‌الشعاع اتفاقات همان برهه تاریخ کشورمان قرار داشتند.

جانمی، شکل نمایشنامه «انگشتر و چاه» را متفاوت و خلاقانه دانست و بیان کرد: این نمایشنامه، روایتی است که از زبان یک چاه شنیده می‌شود. چاه قصه را برای ما بازگو کرده و از مردمی می‌گوید که شاید آنها را بشناسیم اما از نزدیک آنها را درک نکرده‌ایم.

او با اشاره به پایان‌بندی نمایش «انگشتر و چاه» گفت: در پایان نمایش یک هویت ملی که از راه شهادت و پایمردی در راه ارزش‌ها به دست می‌آید را برای ما آشکار می‌کند.

این کارگردان و فعال تئاتر با اشاره به اسامی بازیگران نمایش «انگشتر و چاه» تصریح کرد: بازیگران این نمایش ترکیبی از باتجربه‌ها و جوان‌ترها هستند. مائده وحید، فرزاد قاسمی و رسول هنرمند در کنار مهدی نجدی، مانیا مردانی، پدرام زرین‌نقش، مهتاب کاظمی، رضا توکلی، محمودی‌نژاد، ظهرابی، فروغ زمانی، پرنیکا حیدریان، نیکو فتاحی، ستایش شاکری، مهدی کاشی، یوسف محلاتی،

جانمی با معرفی سایر عوامل نمایشش افزود: دستیاران کارگردان‌، صفیه اشجع، محمد سلطانی هستند. مدیر صحنه محمد نیلی‌پور است و دستیارهای صحنه آقای جانثاری و سحر سلیمیان هستند.

او طراحی صحنه را یکی دیگر ویژگی‌های خاص نمایش انگشتر و چاه دانست و گفت: من به عنوان طراح صحنه و نور تلاش کردم که ابداعات جدیدی را در نمایش پیاده‌ کنم. طراحی این صحنه، فضای کویر را به شکل مینیمال و مدرن ارائه داده است. در بخش طراحی نور نیز از نورپردازی خلاقانه‌ای استفاده شده است و از شکل‌های جدید نوری برخوردار هستیم.
کارگردان نمایش «انگشتر و چاه» با بیان اینکه این نمایش تاکنون در اصفهان اجرا نشده است، اضافه کرد: بعد از اجرا در جشنواره بین‌المللی فجر، در اصفهان و تهران نیز اجرا خواهد شد و علاقمندم که این نمایش را در کرمان نیز به روی صحنه ببرم.

جانمی با بیان اینکه نمایش «انگشتر و چاه» در بخش تازه‌های تئاتر جشنواره بین‌المللی فجر پذیرفته شده، تأکید کرد: ویژگی این جشنواره این است که حرفه‌ای‌های ایران به صورت مستقیم در آن شرکت می‌کنند.

او ادامه داد: ابتدا حدود ۳۰۰ متن نمایش به دبیرخانه جشنواره راه یافته بود. از بین آن متون حدود ۵۰ متن انتخاب شده بود و از بین این ۵۰ متن منتخب، ۷ اجرا در نهایت از این بخش انتخاب شد که خوشبختانه نمایش ما نیز یکی از این انتخاب‌ها بود.

این کارگردان در پایان خاطرنشان کرد: جشنواره از یکم تا دوازدهم بهمن در تهران برگزار خواهد شد و اجرای ما احتمالاً ششم و هفتم بهمن در سالن چهارسوی تئاترشهر به روی صحنه خواهد رفت و مورد داوری قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha