مجتبی حسینی فر در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه دانشجویان و دانشگاهیان باید فضیلت های اخلاقی و عملی شهید سردار سلیمانی را برای همه دنیا بشناسانند، اظهار کرد: حاج قاسم از تربیت یافتگان برجسته مکتب اسلام، عاشورا و امامین انقلاب بود، جا دارد دانشگاهیان و نخبگان، شخصیت شهید سلیمانی که مظهر اقتدار و امنیت جهان اسلام بود را تبیین کنند.
وی مدیریت جهادی را مهمترین ویژگی شهید سلیمانی توصیف کرد و افزود: وقتی سخن از مدیریت جهادی و مصداقهای عینی و عملی آن مطرح میشود میتوان به راحتی آن را در وجود شهدا دید و شهید سلیمانی نسبت به سایر شهدای دفاع مقدس، فرصت بیشتری برای ارائه این اندیشهها در اختیار داشت.
رییس دانشگاه گرمسار با تاکید بر اینکه حاج قاسم سلیمانی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب نوعی مکتب و مدرسه درسآموز به حساب میآید، اظهار کرد: یکی از ویژگیهای سردار سلیمانی، معونیت او بود که باید بیشتر تبیین شود، زیرا توجه او به معنویات و اخلاص باعث شده بود که هر چه در زندگی خود انجام داده بود فقط برای رضای خدا باشد. شاید انجام برخی در حوزه مدیریتی در مکتب حاج قاسم هنوز نیاز به بحث و تبیین دارد.
وی ادامه داد: ما در راستای پیشبرد اهداف خود نیاز به الگویی همچون سردار سلیمانی داریم و در این راه حتما باید از ایشان الگو بگیریم. قطعا باید مبانی فکری اندیشه اسلام را بپذیریم و آن را نقشه راه خود قرار دهیم و امیدوارم که این جلسات بتواند در جهت شکل گیری تمدن اسلامی مفید باشد و ما نیز در این راه ثابت قدم باشیم.
این هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه سردار سلیمانی در عرصه ها منطقه ای و بین المللی نیز دارای اثرگذاری فرهنگی بودند، اظهار کرد: به این جهت شخصیت این شهید بزرگوار می تواند برای دانشگاهیان به ویژه دانشجویان در همه عرصه ها الگو باشد. این ویژگی در کمتر شخصی پیدا می شود. بنابراین دانشگاهیان باید ابعاد شخصیتی چند بعدی سردار سلیمانی را با بهره گیری از مدلهای علمی تحلیل و بررسی کنند.
حسینی فر با بیان اینکه حاج قاسم علاوه بر حوزه نظامی در حوزه سیاست و دیپلماسی نیز موفق بود، گفت: همراه کردن کشورها اعم از روسیه، ترکیه و قطر برای مبارزه با تروریست هایی نظیر داعش نمونه ای بارز از دیپلماسی موفق ایشان بودن به طوریکه در نهایت دیدیم ریشه حکومت داعش پس از چند سال از منطور نابود شد و شکستی مفتضحانه برای حامیان تروریست در منطقه به جا گذاشت.
وی با بیان اینکه ویژگیهای مکتب سلیمانی میتواند الگوی تربیتی در دانشگاه های کشور شود، اظهار کرد: آموزش در احزاب و تشکلهای دانشجویی نیز میتواند متأثر از این جهتگیریها باشد تا افرادی مکتبی، عمیق و مجاهد خروجی آنان باشد.
حسینی فر تاکید کرد: سردار سلیمانی بدون هیچ گونه جانبداری و یا طرفداری از شخص و جناح خاصی اقدام می کرد و به همین دلیل همیشه حرف او برای همه قابل احترام و مورد قبول بود. بر این اساس مکتب سلیمانی نه از متون وی بهدست میآید و نه از سخن گفتن وی. سیره عملی سلیمانی عصاره مکتب او است.
وی با اشاره به اینکه مکتب درس آموز حاج قاسم میتواند راه گشا برای آینده ما باشد، گفت: باید در این مسیر از خود حاج قاسم و الگوهای رفتاری و عملی او پیروی کنیم ما دانشگاهیان نیز می توانیم با توسعه و پیشرفت های علمی در مسیر و مکتب ایشان قرار بگیریم؛ چرا که اگر جایگاه علمی کشور توسعه نیابد و در عرصه های جهانی افول پیدا کند خون شهدایی مثل سردار سلیمانی را پایمان کرده ایم.
رییس دانشگاه گرمسار در پایان با بیان اینکه سردار سلیمانی علاوه بر بعد نظامی از شخصیتی معنوی و کاریزماتیک نیز برخوردار بود،گفت: سلیمانی بالاخره پاداش عمری جهاد در راه خداوند را گرفت و در میدان جنگ مستقیم با کفار و کسانی که تردیدی در ظلم و و ضد بشری بودن آنها وجود ندارد، به شهادت رسید. امیدواریم که ما بتوانیم مؤلفههای علمی را به نحو درست برای جامعه تبین کنیم چراکه اقدام عملی نیز در مکتب سردار سلیمانی بسیارحائز اهمیت است.
انتهای پیام
نظرات