بهمن نقیپور در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته با بیان اینکه حوزه سلامت حوزه زیرساختی محسوب میشود، گفت: با پیشگیری بیماریها از عوارض روحی و روانی و حتی مشکلات معیشتی مردم جلوگیری به عمل میآید چرا که اقدامات پیشگیرانه به عنوان سرمایه است.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۳۶میلیون نفر در سطح کشور در این پویش غربالگری شدند که استان ما رتبه دوم این غربالگری را کسب کرده است.
وی افزود: یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران سیستم گسترش شبکه بود که قبل از انقلاب ایجاد شده و بعد از آن به رشد و شکوفایی رسیده است که در این حوزه شبکه مراکز بهورزی گسترش پیدا کرده و توانستیم در زمینه بیماریهای واگیر دار موفق عمل کنیم اما بیماریهای غیر واگیر تلاش و همت والایی میطلبد.
نقیپور با بیان اینکه پویش سلامت با شعار آگاهی زودتر و اقدام موثرتر تا آخر دی ماه تمدید شد، ادامه داد: اولین علت مرگ و میر در سطح کشور را بیماریهای قلب و عروقی به خود اختصاص داده که فشار خون و دیابت زمینه ساز این بیماری است.
وی با بیان اینکه دیابت و عوارض ناشی از آن پنجمین علت مرگ در کشور به شمار میآید، افزود: با کنترل و تشخیص به موقع فشار خون و دیابت تا حد زیادی از بیماری قلبی و عروقی جلوگیری به عمل میآید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تصریح کرد: دیابت و قندخون در سطح جهانی در دهههای اخیر شیوع بالایی داشته که به ایجاد رسوب در دیوارهای رگها و افزایش سکته قلبی خواهد شد به گونهای که فوت، ۵۰درصد افراد دیابتی از بیماری قلبی عروقی اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه احتمال ابتلای افراد دیابتی به بیماریهای قلبی سه یا چهار برابر بیشتر از افراد عادی جامعه است، گفت: ۱۰درصد افراد دیابتی دچار مشکلات شدید چشمی و بینایی هستند، به طوری که احتمال بروز آن ۲۵ برابر بیشتر از افراد دیگر است.
وی اذعان کرد: مرگ ۲۰درصد افراد دیابتی به علت نارسایی کلیه اتفاق میافتد به طوری که احتمال بروز این عازضه و نیاز به دیالیز در آنها ۱۷برابر بیشتر است.
وی ادامه داد: مردم با حضور در مراکز بهداشت منطقه خود از مبتلا نبودن به بیماری فشار خون و دیابت مطلع شوند و اگر چناچه به این بیماری دچار شدهاند به مراکز سطح بالا ارجاع داده میشوند که هزینههای آن رایگان خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات