• دوشنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402101812863
  • خبرنگار : 30165

قرار گرفتن ۷۱ دانشگاه ایرانی در نظام رتبه‌بندی «یورپ» ترکیه

قرار گرفتن ۷۱ دانشگاه ایرانی در نظام رتبه‌بندی «یورپ» ترکیه

بر اساس آخرین رتبه‌بندی «یورپ»، تعداد موسسه‌های ایرانی حاضر در این رتبه‌بندی از ۶۴ موسسه به ۷۱ موسسه افزایش یافت.

به گزارش ایسنا، بر پایه گزارش سال ۲۰۲۳ میلادی نظام «رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بر پایۀ عملکرد علمی» یا «یورَپ» ۷۱ مؤسسۀ ایرانی در میان ۳۰۰۰ مؤسسه برتر جهان هستند. «دانشگاه صنعتی خاورمیانه» در ترکیه این نظام رتبه‌بندی را مدیریت و روزآمد می‌کند.

در ویرایش ۲۰۲۳ «یورَپ»، دانشگاه تهران با رتبه ۲۳۱ جهانی در جایگاه نخست ملی جای گرفته است. دانشگاه‌های «علوم پزشکی گلستان»، «هرمزگان»، «تخصصی فناوری‌های نوین آمل»، «ولیعصر رفسنجان»، «ایلام»، «صنعت نفت»، و «علوم و فنون مازندران» در ویرایش ۲۰۲۲ این نظام رتبه‌بندی نبودند و به تازگی در ویرایش ۲۰۲۳ در میان برترین‌های جهان جای گرفته‌اند.

در ویرایش پیشین این نظام، ۶۴ مؤسسه ایرانی در میان برترین‌های جهان جای گرفته بودند. در نمودار یک روند سالانه شمار مؤسسه‌های ایرانی در این نظام رتبه‌بندی گزارش شده است.

قرار گرفتن ۷۱ دانشگاه ایرانی در نظام رتبه‌بندی «یورپ» ترکیه

«یورَپ» از نظام‌های رتبه‌بندی جهانی است که مؤسسه‌های جهان‌تراز را شناسایی و جایگاه آنها را در برابر یک‌دیگر ارزیابی می‌کند. شمار مقاله‌ها، شمار استنادها، شمار کل انتشارات، بهره‌وری علمی، تأثیر پژوهشی، و همکاری جهانی؛ شش سنجۀ کلیدی نظام «یورپ» برای ارزیابی مؤسسه‌های آموزش عالی هستند. در جدول یک، امتیاز کل و رتبه جهانی مؤسسه‌های ایرانی برتر و در جدول دو، امتیاز مؤسسه‌ها در سنجه‌های ارزیابی آمده است.

قرار گرفتن ۷۱ دانشگاه ایرانی در نظام رتبه‌بندی «یورپ» ترکیه

قرار گرفتن ۷۱ دانشگاه ایرانی در نظام رتبه‌بندی «یورپ» ترکیه

فهرست کامل موسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی یورپ در سال 2023 از طریق لینک زیر در دسترس است:

امتیاز و جایگاه موسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی یورپ

بر پایه گزارش سال ۲۰۲۳ میلادی نظام رتبه‌بندی فراگیر «یورَپ»، «دانشگاه هاروارد» پیشگام جهان است و «دانشگاه تورنتو»، «کالج دانشگاهی لندن»، «دانشگاه آکسفورد»، «دانشگاه چینهوا»، «دانشگاه استنفورد»، «دانشگاه ججیانگ»، «دانشگاه پاریس»، «دانشگاه جیائو تونگ شانگهای»، و «دانشگاه جان هاپکینز» در جایگاه دوم تا دهم هستند.

بنابر اعلام پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، این پژوهشگاه با ساخت و بروزرسانی ابزارهایی حرفه‌ای برای ارزیابی و سنجش علم، فناوری، و نوآوری کشور می‌کوشد تا در زمینه‌های در پیوند با مأموریت‌هایش به سیاست‌گذاران برای برنامه‌ریزی‌های درست و کارآمد یاری رساند.

این گزارش نیز از انتشارات سامانه جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان (نما) است که به پایش و گزارش پیرامون ۹۰ شاخص گوناگون از ۵۵ نهاد جهانی در حوزه‌های علم، فناوری، و نوآوری می‌پردازد و در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha