سعید وظیفهشناس در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بهطور میانگین هر سال ۱۵ درصد از اراضی زراعی و حدود ۲۰ درصد از اراضی باغی تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار میگیرد؛ اما با اجرای طرح کشت قراردادی و جهش تولید در اراضی کشاورزی شاهد استقبال کشاورزان از بیمه کشاورزی هستیم.
وی ادامه داد: تعدادی از کشاورزانی که در این سال زراعی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند، افرادی بودند که از گذشته زمینهای کشاورزی خود را بیمه میکردند و تعدادی نیز به تازگی زمینهای کشاورزیشان را تحت پوشش بیمه قرار دادهاند.
وظیفهشناس بیان کرد: اطلاع نداشتن کشاورزان از مزایای بیمه کشاورزی و پایین بودن توان مالی آنها بخصوص در چند سال گذشته که بهصورت مداوم دچار خسارتهای حوادث خشکسالی، سیل و سرمازدگی شدهاند، سبب شده است استقبال آنها از این بیمه کم باشد. در واقع، انتظار کشاورزان در اراضی زراعی برای پرداخت غرامتها بیش از رقم فعلی است. هرچند غرامتهای پرداختشده برای محصولات استراتژیکی مانند گندم، خوب بوده است.
وی افزود: در بخش باغی نیز قطعات باغهای این استان کوچک است و به همین دلیل، باغداران تمایل خیلی کمی برای بیمه باغهای خود ندارند.
وحید صباغ، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: تاکنون در سطح ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان قرارداد برای اجرای طرح کشت قراردادی بسته شده است.
وی افزود: بهطور میانگین روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ هکتار در این استان به این سطوح افزوده میشود.
انتهای پیام
نظرات