• یکشنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402102416834
  • خبرنگار : 50214

«اصلاح روشنایی معابر یزد» شروع نشده صدای شورای شهر را درآورد

«اصلاح روشنایی معابر یزد» شروع نشده صدای شورای شهر را درآورد

ایسنا/یزد در حالی عضو شورای شهر یزد می‎گوید؛ تعداد زیادی از لامپ‌هایی تعویض شده طرح پایلوت کشوری اصلاح روشنایی معابر شهر، خاموش، سوخته و دچار نقص است که کارشناس شرکت توزیع برق استان اظهار می‎کند: آغاز عملیات اجرایی این طرح هنوز در انتظار تایید شرکت توانیر قرار دارد.

سهم بهره‎وری در رشد اقتصادی کشور ۴۰ درصد تعیین شده لذا این مهم در تمام برنامه‌های توسعه‌ای کشور به ویژه برنامه هفتم توسعه مد نظر قرار گرفته است. در سالیان گذشته بیش از این که اهتمام کشور به موضوع بهره‌وری باشد، سعی شده رشد اقتصادی از طریق افزایش سرمایه‌گذاری محقق شود و در واقع از سهم بهره‌وری در رشد اقتصادی کشور غفلت شده و در این باره نیز ساز و کارهای قانونی و حمایتهای لازم و کافی تعیین نشده بود.

این سیر نادرست که بخشهای مختلف کشور را به سمت مصرف‌گرایی بیشتر سوق داده، با توجه به مشکلات متعدد در بخشهای مختلف از جمله ناترازی انرژی در سالیان اخیر مورد توجه جدی دولت سیزدهم قرار گرفته و در همین راستا نیز یزد به عنوان یکی از استانهای پیشتاز در این زمینه به عنوان استان پایلوت بهره‌وری تعیین شده است.

مسئولان استان یزد نیز در همین راستا ۱۲ طرح کلیدی و پیشران در ارتقای بهره‌وری استان را در دستور کار قرار داده‎اند که یکی از آنها تعویض است؛ طرحی که اجرای آن بر عهده شرکت توزیع برق یزد گذاشته شده است.

این طرح رسماً از نیمه شهریورماه پارسال در مراسمی با حضور «محمد کمانی» معاون وزیر نیرو در یزد کلید خورد و قرار شد پس از اجرای موفقیت آمیز در یزد، به تدریج در سایر استانها نیز اجرایی شود.

به گفته مدیر عامل شرکت توزیع برق استان، طرح مذکور در قالب یک تفاهم نامه با هزینه ۳۴۸ میلیارد تومان جهت بهینه سازی تمام چراغ‌های گازی که تعداد آنها در استان ۲۳۰ هزار چراغ روشنایی است اجرا و در قبال آن سالانه ۱۱۶ مگاوات ساعت برق در استان صرفه‌جویی می‌شود.

پس از انجام فرایندهای مقدماتی و انتخاب پیمانکار، بالاخره فرایند برداشت اطلاعات روشنایی استان از اوائل آبانماه امسال آغاز و مقرر شد این فرآیند در سه قالب روشنایی بلوار، خیابان و کوچه در بازه زمانی دو ماهه انجام شود.

قرار بود فاز نخست اجرای طرح از تقریباً از ماه جاری(دیماه ۱۴۰۲) به صورت امانی و با مشارکت اکیپ‌های اجرایی مدیریت‌های برق در مدت زمان نزدیک به پنج ماه و با تعویض ۵۰ هزار دستگاه چراغ انجام و ۵۰ هزار چراغ دیگر در همین بازه زمانی توسط سرمایه‌گذار طرح اجرا ‌شود.

البته از همان ابتدای آغاز طرح نیز درجه حفاظت و کیفیت بالای لامپ‌های جایگزین مورد تاکید متولیان امر بود به طوری تاکید داشتند این لامپ‌ها علاوه بر کیفیت مناسب روشنایی، باید دارای طول عمر بالا و میزان مصرف به مراتب کمتر از چراغ‌های گازی باشند.

لامپ‌هایی تعویضی، سوخته یا دچار نقص است!

این در حالیست که روز گذشته یکی از اعضای شورای شهر یزد طی سخنانی در صحن علنی شورا مدعی شده که تعداد زیادی از لامپ هایی که عوض شده، خاموش، سوخته و دچار نقص است!

«محمدمهدی نیکونژاد» رئیس کمیسیون نظارت و عضو شورای اسلامی شهر یزد در این باره گفت: با توجه به این که یزد به عنوان پایلوت کشور در استفاده از لامپ‌های ال ای دی برای مصرف کمتر مشخص شده و اقداماتی نیز توسط شرکت توزیع برق و همچنین وزارت نیرو در دست اقدام بوده و است اما تعداد زیادی از لامپ‌هایی که عوض شده نیز خاموش، سوخته و دچار نقص است.

وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: لامپ‌های برخی از خیابان های شهر یزد نیاز به تعمیر و بازنگری دارد تا در شب شهروندان جهت رفت آمد دچار مشکل نشوند و امنیت شهر نیز به خصوص در بوستانها و فضاهای سبز شهری به خطر نیافتد؛ به خصوص در ماه‌های رجب و شعبان که اعیاد و جشن‌های متعددی در پیش است و نیاز است روشنی معابر تامین شود.

نیکونژاد همچنین بیان کرد: در حال حاضر لامپ‌های برخی از خیابان‌ها و معابر شهر یزد، سوخته یا به صورت یک در میان خاموش است که نیاز به تعمیر و بازنگری دارد چون قرار بوده از لامپ های فوق کم مصرف و با طول عمر زیاد استفاده شود که با این توصیف حالا که وات مصرفی لامپ‌ها کاهش پیدا کرده، بهتر است تمام لامپ‌ها روشن شود و در مورد ایده یک در میان خاموش بودن چراغ‌های معابر بازنگری شود.

هنوز عملیات اجرایی طرح آغاز نشده است

«مهدی گنجی‎زاده» کارشناس نظارت بر طراحی شرکت توزیع برق استان در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: در راستای اجرای طرح جایگزینی چراغ‌های معابر تنها ۴۰۰ چراغ به عنوان نمونه و تنها به منظور بررسی کیفیت آنها تعویض شده و عملاً عملیات اجرایی این طرح هنوز آغاز نشده است.

به گفته وی، کیفیت چراغ‌های جایگزین نیازمند کسب تاییدیه از توانیر براساس دستورالعمل‎های موجود است و علت تاخیر در شروع عملیات اجرایی که قرار بود در ماه جاری انجام شود نیز لزوم اخذ همین تاییدیه و انجام برخی اقدامات اولیه است.

به هر حال امید است با اجرای کارشناسی و موفق چنین طرح‌هایی بتوان گام‌های مثبتی در جهت بهبود و توسعه بهره وری در کشورمان و ترویج این فرهنگ در بین مردم برداشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha