• سه‌شنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402102618335
  • خبرنگار : 50597

اکسیر شفابخش خمین نیازمند مراقبت‌های ویژه

اکسیر شفابخش خمین نیازمند مراقبت‌های ویژه

ایسنا/مرکزی مدیرعامل شرکت تعاونی زنبورداران خمین گفت: افزایش قیمت نهاده‌ها، بیماری، تلفات و عسل‌های تقلبی، تهدیدی برای تولید عسل خمین است.

محمدرضا رضایی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به تولید سالانه حدود ۴۵۰ تن عسل در خمین در سنوات گذشته، اظهار کرد: بین ۳۰۰ الی ۳۵۰ زنبوردار در شهرستان خمین فعال هستند ولی به دلیل مشکلاتی از قبیل کمبود شهد، بیماری‌ و تلفات، تولید سال جاری نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری پیدا کرده و به حدود ۳۵۰ تن رسیده است.

وی با اشاره به دچار شدن کندوها به آفت که موجب از بین رفتن زنبورها شده است، ادامه داد: سال جاری به دلیل مواجهه با بیماری، تلفات زیادی به زنبورداران تحمیل شده است. شبکه دامپزشکی هرساله دام‌های سبک و سنگین را علیه بیماری تب برفکی واکسینه می‌کند، می‌توان این اقدام را علیه کنه کندوهای زنبور عسل نیز انجام داد زیرا بیشترین آسیب وارده به زنبورها بخاطر نفوذ کنه به کندو و وارد کردن آسیب به لاروهای زنبور ایجاد می‌شود.

وی افزود: کاهش میزان لاروها موجب می‌شود تا جمعیت زنبورها در کندو شکل نگیرد و در اثر این اتفاق، زنبورها از کندو خارج شده و باز نخواهند گشت که موجب خالی شدن کندو می‌شود و در نهایت به زنبوردار آسیب وارد خواهد شد.

معضل داروی کنه کشی 

رضایی با اشاره به لزوم انجام فرایند کنه کُشی کندوها در فروردین‌ماه، تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که زنبورداران با آن مواجه هستند این است که داروی کنه کشی که می خرند، از نظر شکل و بسته‌بندی شبیه داروی اصلی است اما دز داروی تهیه شده برای این کار مناسب نیست. زنبوردار برای تهیه دارو هزینه می‌کند اما نتیجه مطلوب را دریافت نمی‌کند.

وی گفت: اگر این دارو توسط دامپزشکی تهیه شود، قطعا داروی اصل خواهد بود و به شیوه درست استفاده می‌شود. در صورت اجرایی شدن این پیشنهاد، در مدت زمان کوتاهی تمامی زنبورداران می‌توانند با این مشکل مبارزه کنند. توزیع رایگان این دست مواد نیز می‌تواند به زنبورداران کمک شایانی کند.

نهاده های گران و محصولی که روی دست زنبوردار مانده!

وی با اشاره به افزایش قیمت نهاده‌های صنعت زنبورداری، اظهار کرد: وجود عسل‌های متفرقه و تقلبی در بازار از دیگر مشکلاتی است که زنبورداران با آن مواجه هستند. عسل در نگاه مردم به یک کالای لوکس و غیرضروری تبدیل شده. به همین دلیل بخشی از عسل تولید شده روی دست زنبورداران مانده است.

مدیرعامل شرکت تعاونی زنبورداران خمین ادامه داد: برخی تولیدکنندگان خرد عسل، مشتریان سنتی خود را دارند اما تولیدکنندگان عمده، بخشی از تولید خود را از طریق مشتریان سنتی به فروش می‌رسانند اما بخشی از تولید آنها به واسطه نبود تقاضا در بازار، بدون مشتری مانده که به تولیدکنندگان آسیب می‌زند. افزایش عسل تقلبی در بازار با قیمت پایین نیز باعث شده است که افراد بدون اطلاع از تقلبی بودن، آن را تهیه کنند.

افزایش عسل تقلبی در بازار

وی بهترین روش تشخیص عسل اصل و تقلبی را انجام آزمایش دانست و افزود: امکان انجام آزمایش روی تمام محصول تولیدی زنبوردار وجود ندارد. یکی از روش‌های مناسب تشخیص اصل بودن یا طبیعی بودن عسل، رُس کردن عسل یا همان حالتی است که در باور عامیانه به آن شکرک زدن گفته می‌شود. یکی دیگر از راه‌های اطمینان از طبیعی بودن عسل، تهیه مستقیم آن از زنبوردار است زیرا تولیدکننده برای از دست نرفتن اعتبار خود، دست به تقلب نخواهد زد.

رضایی با اشاره به وجود اراضی بیابانی و کشاورزی بسیار در خمین تصریح کرد: به دلیل بهره‌مندی خمین از گیاهان بیابانی، عسل تولیدی خمین از کیفیت، عطر و طعم خوبی برخوردار است. عسل‌های تولید شده در خمین حاصل تغذیه زنبورها از گیاهانی نظیر گون، کنگر، چَلپَک، شبدر، یونجه و امثال این گیاهان است اما بهترین و باکیفیت‌ترین عسل تولیدی در استان مرکزی، عسل گون است.

از تسهیلات و بیمه خبری نیست

وی با اشاره به اینکه خمین از نظر تعداد زنبورداران و میزان تولید در استان پیشتاز است، گفت: برای این صنعت تسهیلات بانکی در نظر گرفته نشده و زنبورداران برای توسعه کندوها، تنها به پشتوانه مالی خود متکی هستند. حدود چهار سال است که تسهیلات خاصی به فعالان این صنف پرداخت نشده است.

وی بیمه زنبورداران را یکی دیگر از مشکلات آنان دانست و اظهار کرد: اغلب اصناف یا شغل‌ها دارای بیمه هستند اما زنبورداران هیچگونه بیمه‌ای نداشته و هزینه بیمه را به صورت آزاد پرداخت می‌کنند. زنبورداران همواره در حال تردد با خودرو بوده و به علت حضور در بیابان، با خطراتی از قبیل نیش‌زدگی حشرات مواجه هستند. مجموع مشکلات موجود باعث شده تا برخی این پیشه را رها کرده و به شغل‌های دیگر بپردازند. به منظور حفظ این صنعت باید تلاش شود تا این مشکلات برطرف شود.

مدیرعامل شرکت تعاونی زنبورداران خمین ادامه داد: در حال حاضر ایجاد یک کارخانه یا واحد صنعتی که بتوان برای چند نفر اشتغال ایجاد کرد، نیازمند حضور سرمایه‌گذار و صرف میلیاردها تومان هزینه است. در حالی که با در نظر گرفتن افرادی که به طور غیرمستقیم با این پیشه در ارتباط هستند، می توان گفت تولید عسل برای بیش از ۲۰۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است. حمایت از زنبورداران می‌تواند علاوه بر حفظ اشتغال موجود، افراد دیگر را به این شغل جذب کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha