به گزارش ایسنا، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد ارتش آزادیبخش خلق چین با ۲۴ فروند هواپیما و پنج کشتی نیروی دریایی، گشتهای رزمی هوایی و دریایی مشترکی را در نزدیکی تایوان انجام دادند.
روزنامه فایننشال تایمز به نقل از وزارت دفاع تایوان نوشت: ۱۱ فروند از این هواپیماها از خط میانی تنگه تایوان عبور کرده یا وارد منطقه شناسایی دفاع هوایی جنوب غرب و شمال تایوان شدهاند.
پکن روز چهارشنبه گفت که برخی از تایوانیها در درک خود از روابط تنگه میانی و هویت ملی دچار نگاه «مغرضانه» شدهاند زیرا آنها «با تفکر استقلال تایوان مسموم شده و اختلافات سیاسی در سراسر تنگه تایوان هنوز حل نشده است».
در پی پیروزی «لای چینگ-ته» سیاستمدار استقلالطلب در انتخابات ریاستجمهوری تایوان، چین اعلام کرد که این امر تاثیری بر روند توسعه روابط پکن و تایپه نداشته و چین با هر اقدامی در راستای استقلال تایوان و مداخله نیروهای خارجی بهشدت مقابله میکند.
تایوان جزیرهای خودگردان است که چین آن را بخشی از سرزمین اصلی خود قلمداد کرده و حمله نظامی را یکی از راههای پسگرفتن آن میداند. ایالات متحده بهعنوان حامی تسلیحاتی اصلی تایوان، معاهداتی را با این جزیره امضا کرده که بر اساس آنها، در صورت حمله چین، آمریکا باید مداخله کند.
البته پس از اینکه رایدهندگان تایوانی به یک گزینه مخالف با چین و موافق استقلال رای دادند و برای سومین دور ریاست جمهوری به دست حزب حاکم تایپه رسید، «جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده گفت که آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمیکند.
انتهای پیام
نظرات