دکتر «جعفر میعادفر» در مراسم آغاز بکار اولین همایش منطقهای پدافند غیرعامل در حوزه سلامت» که از امروز یکشنبه و به مدت دو روز با حضور مدیران ارشد و کارشناسان مرتبط از دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان، شهرکرد، کاشان و یزد به میزبانی شهر میراث جهانی یزد در حال برگزاریست، از این همایش به عنوان هفتمین همایش قطبی کشور در این حوزه یاد کرد و گفت: وزارت بهداشت تلاش دارد در عرصه آموزشی و ارتقای سطح علمی دانشگاههای تابعه و دانشگاههای هدف با برجسته سازی حوزه پدافند غیرعامل و ارتقای دانش و زیرساختهای این حوزه، در عرصه اجرا نیز موفقیتهایی را کسب کند.
میعادفر به تهدیدات متعدد مبتلا به کشورمان در تمام عرصهها طی سالیان گذشته اشاره و بیان کرد: افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدها و اقدامات نظامی دشمن در موضوع پدافند غیرعامل حائز اهمیت است که البته در این میان تداوم فعالیتهای ضروری از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی با اشاره به حادثه تروریستی کرمان و حریق اخیر در بیمارستان گاندی، اهمیت مدیریت حوادث در جریان پدافند غیرعامل را متذکر شد و عنوان کرد: وقوع عوارض ناشی از بلایای طبیعی از یک طرف و جنگهای پیرامون کشورمان از سوی دیگر، امروزه چهره متفاوتی از مدیریت بلایا و پدافند غیرعامل را شکل داده است.
رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت در ادامه ایران را از کشورهای بلاخیز در سطح آسیا و دنیا خواند و گفت: متاسفانه ایران وقوع ۳۰ بلا از مجموع ۵۰ نوع بلایای طبیعی را تجربه کرده است.
وی افزود: قرار گرفتن در موقعیت ژئوپلیتیکی و پیشرفتهای علمی و نظامی کشور نیز باعث شده تا همواره مورد توجه و تهدید سایر کشورها باشیم.
میعادفر همچنین توسعه سریع شهرنشینی، تغییرات اقلیمی بخصوص تغییرات آب و هوایی، آلودگی هوا و گسترش سرزمینی گرد و غبار و بحث کم بارشی و فرونشست زمین و پایین بودن سطح دانش خانوادهها را از دیگر تهدیدات در حوزه پدافندغیرعامل کشورمان خواند و گفت: این در حالیست که دشمن در سالهای اخیر از طریق جنگ هیبریدی و ترکیبی نیز کشورمان را مورد تهدید قرار داده است.
وی به اهمیت حفظ مراکز حیاتی و حساس در کشورمان از جمله انتقال خون و انستیتو پاستور و برخی بیمارستانهای کشورمان در راستای کاهش آسیبپذیری با افزایش ضریب ایمنی آنها تاکید و تصریح کرد: خوشبختانه پدافند غیرعامل در حوزه بهداشت اقدامات زیادی را صورت داده است که از جمله این اقدامات میتوان به ارزیابی و پایش مستمر دانشگاهها و سازمانهای زیرمجموعه در قالب برنامه عملیاتی ستاد پدافند غیرعامل اشاره کرد.
میعادفر به اهمیت ارائه آموزشهای لازم در این خصوص نیز اشاره و و تاکید کرد: امیدواریم دانشگاههای علوم پزشکی نیز با اقداماتی که انجام میدهند، از امتیازهای مربوطه در این حوزه جهت رتبه بندی دانشگاهها به خوبی بهرهمند شوند.
«احمد گنجی» مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری یزد نیز در این مراسم به اهمیت پدافند غیرعامل اشاره و تاکید کرد: امروز پدافند غیرعامل امروزه با زندگی مردم پیوند خورده و هدف از آن صیانت از سلامت و امنیت مردم است.
وی با اشاره به مصرف روز افزون مواد شیمیایی و افزودنیهای غذایی و اثرات سوء آنها رد سلامت انسانها، افزود: تهدیدات بیولوژیکی یکی دیگر از این تهدیدات است که میتواند زندگی انسانها را به عنوان بزرگترین سرمایه کشورها به خطر بیاندازد.
گنجی گفت: متاسفانه سلاحهای بیولوژیکی به راحتی ایجاد می شوند لذا مدیریت این حوزه و مقابله با این تهدید نیازمند تعامل همه دستگاهها در کشور است.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم غافل نشویم باید لحظه به لحظه آماده و آگاه باشیم و برگزاری این قبیل همایشهال می تواند به تحقق این مهم کمک کند.
این مسئول عنوان کرد: ایران اسلامی در منطقه بحران خیز خاورمیانه و در محاصره کشورهای آسیب پذیر قرار گرفته لذا نیازمند همکاری منطقهای برای کاهش آسیبهای مختلف هستیم و باید علاوه بر تقویت نظام بهداشت و درمان در کشور، تلاش کنیم در راستای تقویت بنیانهای سلامت در منطقه در ابعاد مختلف نیز همت گماریم.
گنجی با اشاره به برگزاری جلسات بیوتروریستی در استان، از برنامههای متعدد در زمینه ارتقای کیفی و بهداشتی آب شرب مردم خبر داد و گفت: در همین راستا از مخازن و مجتمع های آب شرب شهرها بازدید و با اعتبارات یک درصد پدافندی دستگاههای مربوطه برای ساماندهی این بخش بهره گرفته شده و در حال برنامهریزی برای بازدید از مجتمعهای آب روستایی برای ارتقای سلامت و کیفیت آب شرب آنها هستیم.
گفتنی است؛ برگزاری پنلهای تخصصی تهدیدات پرتوی، زیستی، شیمیایی، سایبری و تهدیدات اقلیمی با سخنرانی اساتید مطرح کشوری و استانی، برگزاری کارگاههای جانبی همایش با موضوعات سناریو نویسی پدافند، پاسخ به حوادث شیمیایی، پاسخ به حوادث هستهای و مدیریت طغیان بیماریها و نیز برپایی نمایشگاه دستاوردهای دستگاههای اجرایی استان در حوزهی پدافند غیرعامل، از برنامههای این همایش است.
این همایش با برنامهریزی صورت گرفته از سوی مرکز ملی آموزش و مهارت آموزی پدافند غیرعامل در حوزه CBRNE یزد با همکاری کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان پدافند غیر عامل کشور و اداره کل پدافند غیر عامل استانداری یزد در حال برگزاریست.
انتهای پیام
نظرات