• دوشنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402111612047
  • خبرنگار : 50649

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی فارس:

استفاده از مصالح انرژی‌بر حذف شود

استفاده از مصالح انرژی‌بر حذف شود

ایسنا/فارس رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی فارس با اشاره به موضوع مصالح و صنایع انرژی‌بر گفت: لازم است استفاده از این مصالح حذف شود و صنایع انرژی‌بر که مدیریت مصرف انرژی را انجام ندهند، مشمول جریمه قرار گیرند.

کاوه خیری دیزجی امروز، ۱۶ بهمن در جلسه کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی فارس که با حضور اعضای آن برگزار شد، با ارائه گزارش از فعالیت در حوزه انرژی در کشور بیان کرد: یکی از مهم‌ترین موارد مهم که ما در این کمیسیون و اتاق ایران به صورت تخصصی پیگیری خواهیم کرد مدیریت مصرف انرژی در ساختمان‌ها و ماده ۱۰ و ۱۲ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی است و حرکت به سمت ساختمان کامل از نظر انرژی که عایق هم باشد و ضمن صرفه‌جویی در مصرف انرژی ، قابلیت کنترل شدن مصرف انرژی به صورت آنلاین وجود داشته باشد.

وی افزود: در این راستا طراحی شهرها یا شهرک‌های پایدار برای ساختمان‌های مدیریت شده از نظر انرژی ضروری است که می‌توان با پیاده‌سازی یکسری از این طرح‌ها از هدر رفت بیشتر انرژی جلوگیری کرد. همچنین بر لزوم نگاه بسیار آگاهانه، هوشمندانه و در سطح عموم تأکید می‌شود.

خیری دیزجی در خصوص بحث نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیز اظهار کرد: ۱۰ هزار مگاوات در برنامه است و ۴۵۰۰ مگاوات آن به‌صورت سولار قرارداد شده و بخشی از آن قرار است با همکاری صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شود و برای مابقی آن هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: اگر اعضای کمیسیون انرژی اتاق فارس مایل به سرمایه‌گذاری در این حوزه هستند، می‌توانند اعلام کنند تا از طریق کمیسیون انرژی اتاق ایران پیگیری و معرفی شود.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس در بحث موضوع مصالح و صنایع انرژی‌بر هم ادامه داد: لازم است در این بحث به صورت پایه‌ای مدیریت شوند و استفاده از این مصالح حذف شود و صنایع انرژی‌بر که مدیریت مصرف انرژی را انجام ندهند، مشمول جریمه قرار گیرند. این جریمه‌ها در حال حاضر وجود دارد اما به‌صورت جدی اجرایی نمی‌شوند.

خیری دیزجی با اشاره به موضوع یارانه سوخت نیروگاه‌ها و سوخت بدون یارانه بیان کرد: سازمان‌هایی که حواله سوخت در مقیاس بالا دریافت می‌کنند، باید برنامه بهینه‌سازی شده داشته باشند تا مصرف سوخت را مدیریت کرده و کاهش دهند به ازای آن حواله سوخت دریافت می‌کنند که هم می‌توانند خودشان مصرف کنند و هم در بازار به فروش برسانند ولی این موضوع به‌صورت دقیق اجرایی نیست و دستورالعمل‌های مربوطه هنوز تایید نشده‌اند.

وی با اشاره به تعهدات تهاتری تصریح کرد: یکی از جذاب‌ترین‌ها بازار گواهی کربن است که نسبتا بزرگ و جذاب است و می‌تواند محل تأمین سرمایه یک‌سری از طرح‌ها نیز باشد. در صورت اخذ این گواهی  و قابلیت معامله به‌صورت داخلی یا بین‌المللی می‌تواند محل خوبی برای جبران سوددهی تعدادی از طرح‌هایی باشد که در کشور به دلایل قیمت‌گذاری و عدم شفافیت دستورالعمل اجرایی از جذابیت زیادی برخوردار نیستند.

خیری دیزجی اظهارکرد: وضعیت ناترازی در حوزه انرژی زمان‌بر است و چندین سال طول می‌کشد تا حل شود و عدم‌النفع تولید وجود دارد که باید برای آن راهکاری پیدا کرد و این در حالی است که وظیفه دولت بوده که این مشکل را حل کند. جبران این فاصله کمتر از ۳۰۰ میلیون متر مکعبی به سرمایه‌گذاری خیلی بالایی نیاز دارد و در کوتاه مدت این ناترازی جبران نمی‌شود زیرا در حدود چندین میلیارد دلار هزینه دارد.

وی بیان کرد: از طریق این کمیسیون و ایجاد هم‌افزایی در استان ما بین اتاق بازرگانی، اتاق فکر استانداری، شورای راهبردی انرژی استان و ... راه حل‌هایی به صورت کنترل و هدایت برای جبران عدم‌النفع تولید باید ارائه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha