بیماریای که تمام مسیر زندگی را تغییر داده و آغاز بسیاری مشکلات و دردها و سختیهاست. بیماریای که نه تنها به خودی خود درد و رنج برای بیمار به همراه میآورد، بلکه با هزینه های کمرشکن، کمر یک خانواده را هم می شکند و سهم عظیمی از درد و رنج را هم نصیب آنها می کند.
بیش از دو میلیون نفر در ایران در همین شرایط به سر برده و با درد و رنج بیماری دست و پنجه نرم می کنند و دو میلیون خانوار شب و روز درد و رنج عزیزشان را به چشم میبینند و هزینه های کمرشکن درمان آنها را به جان میخرند.
تا همین چندسال پیش در کشورمان هزینه درمان بیماران خاص و صعب العلاج، کمرشکن بود و بسیاری خانواده های این بیماران مجبور می شدند برای درمان عزیزشان چوب حراج به تمام سرمایه زندگیشان بزنند تا بتوانند عمر بیشتری به عزیزِ بیمارشان هدیه دهند، اما حالا دولت سیزدهم گام مهمی برای رفع این درد و رنج برداشته و هزینه درمان این دو میلیون بیمار را با یک همت ستودنی رایگان کرده و بار سنگین و کمر شکن درمان را از روی دوش دو میلیون خانوار برداشته و این بیماران و خانواده هایشان با خلاصی از این هزینه ها می توانند یک نفس راحت بکشند.
حالا بیش از ۱.۹ میلیون بیمار خاص و صعب العلاج در کشورمان "نشان دار" شده و رایگان تحت درمان قرار می گیرند تا بتوانند با خیال آسوده تمام توان خود را برای مبارزه با بیماری بگذارند و دغدغه ای برای تامین هزینه های کمرشکن درمانشان نداشته باشند.
به گزارش ایسنا، صندوق پرخیر و برکت بیماران خاص و صعب العلاج از شهریور سال گذشته آغاز به کار کرد. صندوقی که هزینه درمان ۱۰۷ بیماری خاص و صعب العلاج را رایگان می کند. اینها را دکتر رضا تحویلیان مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه می گوید و ادامه میدهد: «در گذشته فقط چهار بیماری ام.اس، تالاسمی، هموفیلی و دیالیز در شمار بیماریهای خاص و صعب العلاج قرار داشت، اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم این تعداد بیماری به ۱۰۷ مورد افزایش یافت.
تنها یک مورد از این ۱۰۷ بیماری، انواع سرطان است که متاسفانه تعداد بسیاری با آن دست و پنجه نرم می کنند و همه به خوبی از هزینه های کمرشکن آن از انواع داروها گرفته تا رادیوتراپی و شیمی درمانی آگاهند. تنها یک دوره رادیوتراپی در حال حاضر بصورت آزاد ۱۵۰ میلیون تومان آب می خورد و بسیاری مجبور بودند خانه و زندگیشان را بفروشند تا تنها خرج درمان بیماری خود یا عزیزانشان را فراهم کنند.
اما امروز به برکت انقلاب اسلامی و همت دولت سیزدهم، هزینه های درمان این بیماران و سایر بیماران خاص و صعب العلاج رایگان شده و حقیقتا بیماران ما در حال حاضر بجز درد و رنج بیماری، دغدغه ای برای تامین هزینه های درمان خود ندارند.»
تحویلیان ادامه می دهد: اوایل که این طرح آغاز شد هیچ کس باور نمی کرد هزینه های سنگین بیماری هایی مانند سرطان، بیماران C.F، بیماران پروانهای، بیماران صرع مقاوم به درمان و ... رایگان شود و برای مردم اصلا قابل هضم نبود، اما زمانی که مراجعه کرده و هزینه های درمانشان رایگان بود یا پولی که هزینه کرده بودند به حسابشان واریز شد، کم کم به این باور رسیدند.
تحویلیان در خصوص نحوه پرداخت هزینه های درمانی این بیماران از لزوم "نشان دار" شدن این بیماران می گوید و ادامه می دهد: «بیماران خاص و صعب العلاج برای بهره مندی از این مزیت باید ابتدا در سامانه بیمه سلامت ثبت نام کرده و مدارک بیماری خود را به مراکز بیمه سلامت تحویل دهند. با انجام این مراحل و تایید مدارک بیمار خاص و صعب العلاج به اصطلاح "نشان دار" شده و پس از آن تمام هزینه های درمان او پرداخت می شود. اوایل که بیماران این طرح را باور نمی کردند مراجعان کمتری داشتیم، اما همین که پول به حسابشان واریز شد و اعتماد و باور مردم از اجرای این طرح به یقین رسید، یکباره حجم مراجعات افزایش چشمگیری یافت و در حال حاضر ۳۱ هزار بیمار خاص و صعب العلاج در استان "نشان دار" شده اند.»
تحویلیان در خصوص نحوه پرداخت هزینه های درمان نیز می گوید: برای ۵۱ بیماری خاص و صعب العلاج شیوه نامه آمده و این بیماران با مراجعه به مراکز درمانی بصورت رایگان خدمات دریافت می کنند، اما در خصوص مابقی بیماری ها، بیمار اول هزینه را پرداخت کرده و سپس مدارک آن را به مراکز بیمه سلامت آورده و هزینه پرداختی خود را دریافت می کند.
به گفته تحویلیان، فقط امسال ۳۱ میلیارد تومان صرف هزینه درمان بیماران خاص و صعب العلاج استان شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه با بیان اینکه اجرای این طرح در طول تاریخ کشور بی نظیر است می گوید: « نه در طول تاریخ و نه در هیچ جای جهان نمی توانید چنین طرحی را پیدا کنید که هزینه های درمان بیمارانی که با بیماریای سخت و صعب العلاج دست به گریبانند کامل رایگان شود و این هجمه رسانهای غرب است که اجازه نمی دهد دستاوردهای این چنینی نظام و انقلاب در جهان بازتاب داشته باشد. حقیقت این است که حقایق غرب وارونه در رسانه ها منعکس شده و حقایق انقلاب اسلامی اصلا در رسانه های جهانی بازتابی ندارد تا مردم متوجه حقیقت زلال و خدمات ارزنده انقلاب نشوند. امیدواریم رسانه های داخلی بیش از پیش به این مسائل پرداخته و این خدمات ارزشمند را که حقیقتا سابقه ونظیر ندارد را به خوبی بازگو کنند.»
انتهای پیام
نظرات