حجت الاسلام رضا محمدی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: بعثت پیامبر اکرم(ص) تحقق بخش فلسفه آفرینش است، خداوند عالم را برای آدم خلق کرد و آدم را نیز برای رسیدن به قرب الهی و کمال نهایی آفرید؛ با مبعوث شدن پیامبر(ص) آخرین حلقهای که این امر را محقق میکند رخ داد، پیامبر(ص) سه سال آخر پیش از مبعوث شدن را به ویژه در ماه رجب، شعبان و رمضان در غار حرا که بر فراز کوهی به نام جبل النور و مشرف به کعبه و مسجدالحرام است به عبادت مشغول بودند.
این کارشناس مذهبی گفت: در طول عبادت پیامبر(ص) در غار حرا حضرت خدیجه(س) و امام علی(ع) برای پیامبر(ص) غذا میبردند، پیامبر(ص) در این ایام به روزه داری میپرداختند، حضرت محمد(ص) در همین حالی که در غار حرا مشغول عبادت بود، جبرئیل به همان صورت اصلی خود بر ایشان نازل شد و آیات اول سوره علق را برای او قرائت کرد.
محمدی ادامه داد: دو بار جبرئیل بر پیامبر(ص) نازل شد، یک بار در شب مبعث و یکبار در شب معراج، در شب مبعث، جبرئیل آیات اول سوره علق را بر پیامبر(ص) خواند و خطاب به او فرمود " اقراء بسم ربک الذی خلق....".
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: رسالت پیامبر(ص) پس از بعثت آغاز شد و سه سال ابتدایی ایشان مخفیانه مردم را به اسلام دعوت میکردند.
وی بیان کرد: در یوم انذار، پیامبر(ص) ۴۰ نفر از قوم خویش یعنی بنی هاشم را جمع کرد، مهمانی برپا نمود و همگی را به اسلام دعوت کرد، پیامبر(ص) فرمودند هرکس در این روز ایمان آورد، وصی و جانشین بعد از من خواهد بود، سه بار این مطلب را فرمودند و هر سه بار علی بن ابی طالب(ع) فرمود من به شما ایمان می آورم، پیامبر(ص) نیز فرمودند هر کس از امروز به من ایمان آورد باید از این پس از علی(ع) نیز اطاعت کند. از این پس روزهای بسیار سختی برای پیامبر(ص) آغاز شد، ایشان ۱۳ سال مردم را به اسلام دعوت کرد و سرانجام از مکه به مدنیه هجرت کردند، در نهایت اسلام در مدینه برپا شد.
پیامبر(ص) پیش از بعثت نیز نبی بودند
محمدی عنوان کرد: برخی در رابطه با اینکه پیامبر(ص) پیش از بعثت چه آیینی داشتند سخنانی را مطرح می کنند، گاهی گفته می شود ایشان قبل از بعثت به دین مسیحیت ایمان داشتند چرا که آخرین شریعت پیش از اسلام مسیحیت بوده است، برخی او را بر آیین ابراهیم می دانند اما نظر صحیح این است که پیامبر(ص) قبل از بعثت نبی بودند اما رسول نبودند.
وی تصریح کرد: از همان دوران طفولیت خداوند بزرگترین فرشته خود را مامور کرده بود تا پیامبر(ص) را همراهی کند، حتی کارهایی که دیگر کودکان انجام می دادند پیامبر(ص) هرگز انجام نداد و خود او فرمود" ادَّبنی ربیّ" یعنی پروردگارم مرا تربیت کرد، امام صادق(ع) نیز فرمودند خداوند ۴۰ سال پیامبر(ص) را تربیت کرد و سپس به او فرمود " انک لعلی خلق عظیم" یعنی تو دارای اخلاق بزرگی هستی.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: بنابراین پیامبر(ص) از ۴۰ سالگی به مقام رسالت رسیدند اما قبل از آن نبی بودند و خدا را عبادت می کردند، البته شکل برخی از عبادات پس از رسالت ایشان تغییر کرد، برای مثال وقتی قرآن نازل شد، حمد و سوره نیز در نماز اضافه شد، همچنان که برخی عبادات و احکام در سالهای ابتدایی بعثت با سالهای بعد تفاوت پیدا کرد.
محمدی عنوان کرد: بزرگترین نعمت، نعمت هدایت انسان است که انسان به مقصد برسد، ما به دنیا آمدهایم تا به مقام قرب الی الله برسیم، برای رسیدن به این مقام نیاز به یک معلم و مربی است و این راهنما و مربی پیامبر(ص) است.
وی تصریح کرد: دوران نبوت انبیاء و کیفیت ربوبیت خداوند بر نظام آفرینش مثل دوران تطور یک انسان است. یک دوران تطوری از زمان تولد تا به کمال رسیدن انسان است، مثل اینکه کودک تا پیش از ۶ سالگی آموزش مدرسه برای او انجام نمیشود و گفته میشود به همان بازیهای دوران طفولیت بپردازد، بشر هم تا زمان حضرت نوح (ع) شریعتی نداشت، اولین شریعت را حضرت نوح آورد و این شریعت بسیط و ساده و در حد عقل آن زمان بشر بود، هر چه گذشت در زمان پیامبران بعدی شریعت کمی سختتر و پیچیدهتر شد تا زمان بعثت پیامبر اکرم(ص) که بشر به آن سطح از عقل و شعور رسید که میشد نقشه راه را به او نشان داد.
چرا پیامبر(ص) خاتم پیامبران هستند؟
وی افزود: در واقع قبل از آن بشر آن سطح از عقلانیت را نداشت تا این سند رسیدن به مقصد را حفظ کند، چنانکه کتاب پیامبران خود حضرت عیسی(ع) و حضرت موسی(ع) را تحریف کردند اما در زمان پیامبر(ص) مردم به این سطح از عقلانیت رسیدند چنانکه خودشان کتاب آسمانی خود یعنی قرآن را حفظ کردند.
محمدی تاکید کرد: بنابراین چون نقشه راه سالم نگه داشته و حفظ شد نیاز نبود تا پس از آن شریعت دیگری بیاید، همچنین نقشه راه نیز برخلاف آیینهای بعدی موقت نبود بلکه دائمی بوده و برای همیشه بشریت کافی بود، مسائل مستحدثه و جدید هم که پیش میآمد با اجتهاد میتوان از کلیات و سخنان پیامبر(ص)، آن مسئله را حل کرد.
این کارشناس مذهبی گفت: کتب آسمانی قبل از قرآن از جنس معجزه نبودند اما این کتاب از جنس معجزه است و تحریف آن ممکن نبود، همچنین قرآن همواره به روز است و هر کس هر زمان که بخواهد میتواند از آن استفاده کند؛ بنابراین پس از پیامبر(ص) نیاز به شریعت دیگری نبود، چرا که این شریعت منطبق بر عقل و فطرت بشر است و مادامی که بشر باشد و فطرت و عقل داشته باشد این آیین پاسخگوی نیاز او در همه جوانب خواهد بود.
وی افزود: قبل از بعثت، بشر در اوج ذلت و در اوج بربریت و توحش اخلاقی بود، کارشان قتل و غارت بود، فرزندان و دختران خود را زنده به گور میکردند، از حیث تمدن و رفاه نیز در سطح پایینی بودند و قریب به اتفاق آنها بهرهای از سواد و علم نداشتند، اسلام تحول عظیمی ایجاد کرد و این انسان را به یک انسان عالم و متمدن تبدیل کرد.
محمدی یادآور شد: گاهی برخی خیال میکنند معجزه پیامبر(ص) شق القمر کردن و شفا دادن بیماران بوده است، اینها اگر چه همه در جای خود اتفاق بزرگی است اما مهمترین معجزه پیامبر(ص) این بود که انسان را از آن مقام بربریت، به جایگاه والایی رساند و کسانی همچون ابوذر غفاری بلال حبشی را تربیت کرد، پس تغییری در بشریت به وجود آورد که پیش از آن نظیری نداشت و کسانی هم که اسلام آوردند و به آن عمل کردند در عالی ترین مرتبه بشریت خود بودند، اگر هم اکنون نقصی و ایرادی در جوامع بشری وجود دارد به دلیل فاصله گرفتن آنها از اسلام است.
انتهای پیام
نظرات