به گزارش ایسنا، محمد علی زلفی گل در نشست سراسری اساتید معارف اسلامی دانشگاه ها با قدردانی از نیروهای نظامی و انتظامی و تمام کسانی که در لباس خدمت جان خود را در سبد اخلاص گذاشته تا از جان و ناموس کشور دفاع کنند و امنیت و آرامش را به ما هدیه دهند، گفت: اساتید معارف اسلامی در صف اول دفاع از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی هستند؛ چرا که باید پاسخگوی تمامی ابهامات نسل جوان و در برخی موارد پاسخگوی کم کاری های مسئولان باشند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تدوین برنامه های وزارت علوم تحقیقات و فناوری کشور در ابتدای تحویل این مسئولیت تصریح کرد: زمانی که برنامه های وزارت را تدوین می کردیم فرمایشات مقام معظم رهبری؛ سند تحول دولت مردمی سیزدهم، رستاخیز علمی و تلاش برای مدیریت منابع انسانی، اقتصادی، علمی و ... را در مد نظر گرفتیم و بر اساس آن برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت خود را به رشته تحریر درآوردیم.
زلفی گل بیان کرد: توجه به بهره وری در آموزش عالی، دانشگاه پیشرو به جای دانشگاه پیرو، تصمیم سازی و تصمیم گیری علمی، توجه به دانش و تولید اشتغال از طریق پارک های علم و فناوری و .. مواردی بود که در تدوین برنامههای وزارت علوم تحقیقات و فناوری به آنها توجه شد.
وی با بیان اینکه برنامه های وزارت علوم باید به گونه ای باشد که دانش آموختگان ما دانا و عاقل تربیت شوند، اظهار کرد: اگر قرار است از منابع داخلی خود در پیشرفت کشور استفاده کنیم باید استعدادها را رشد دهیم و جامعه دانا ایجاد کنیم.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به زمان بر بودن و پلکانی بودن دستیابی و رشد دانایی، گفت: جامعه دانا بر اساس عقل؛ قانون و علم در بستر فرهنگ ایجاد می شود و فرهنگ سالم بزرگترین سرمایه هر جامعه محسوب میشود؛ چرا که فرهنگ اندیشه و انگیزه را ایجاد می کند.
وی عنوان کرد: اولویت های ما در برنامه های تحویلی به دولت، مرجعیت علمی، دیپلماسی علم و فناوری و نواوری، آموزش و پژوهش و برون داد هدفمند بوده است.
این مسئول با اشاره به اقدامات انجام شده با هدف دستیابی به توسعه در حوزه علم و پژوهش و کارافرینی گفت: تاسیس معاونت فناوری و نواوری، تاسیس صندوق علوم تحقیقات و فناوری، راه اندازی سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان)، اجرای طرح های شاگرد فناورپرور، ارتقا مرجعیت دیپلماسی و بهره وری علمی، طراحی نظام سنجش و انگیزش جدید، اجرای خاموش آمایش اموزش عالی، از سر گیری آموزش حضوری پس از دوسال کرونا، مدیریت اعتراضات دانشجویی۱۴۰۰، تاسیس پژوهشکده همسان فناوری های نوین علم و صنعت، طراحی و اجرای جشنواره بین المللی فناوری و نواوری خوارزمی؛ تاسیس پارک بین المللی ایران و ده ها برنامه دیگر از برنامه های شاخص اجرا شده و در حال اجرای وزارت علوم می باشد.
زلفی گل با اشاره به این مطلب که ما در برنامه های خود در قسمت آموزش به سه رکن یاددهنده، یادگیرنده و محتوا توجه کردیم، تصریح کرد: اجرای طرح امریه فناوری و کار آفرینی، دستیار فناوری، طرح ملی ترویج کار افرینی، پذیرش دانشجوی استاد محور، بورس برگزیدگان المپیادها و رتبه های برتر کنکور، بورسیه صنعت، راه اندازی سامانه فرهنگ نما(فرنما) و ایجاد کارنامه فرهنگی، حمایت های انجمن های علمی، طرح منش استادی ( مهارت های ناب شاگرد پروری)، جهش علمی بر مبنای عملکرد، طرح پژوهانه ویژه اساتید، دستورالعمل تدوین و تالیف کتاب های درسی با مطالعات تطبیقی ملی و فراملی، بازنگری سرفصل دروس برای اجرای همایش ها و طرح های اموزش مهارت محور و ده ها عنوان دیگر مهمترین برنامه های اجرایی در سه رکن یاد شده بوده است.
وی با اشاره به اینکه وزارت سعی دارد تا برنامه های توسعه ای و تشویقی خود را برای اساتید و دانشجویان افزایش دهد اظهار کرد: افزایش تعداد دانشمندان بین المللی یک درصد و دانشمندان دو درصد گویای بازدهی برنامه های اجرا شده در راستای توسعه علم و تشویق اساتید و دانشجویان در سطح وزارت علوم است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، وی در پایان به پاسخ به سوالات و ابهامات اساتید در حوزه های مختلف وزارت علوم پرداخت.
به گزارش ایسنا، نشست سراسری مدرسان معارف اسلامی دانشگاه های کشور به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با حضور بیش از ۵۰۰ استاد معارف کشور در مجتمع فرهنگی هنری ادینه تهران به مدت دو روز در حال برگزاری است.
انتهای پیام
نظرات