به گزارش ایسنا، مجید جلالی با بیان اینکه «قبل از جام ملتهای آسیا یک گروه ۲۴ نفره حدود ۱.۵ ماه فعالیت کردند و با بررسی و آنالیز جامملتهای قبلی تلاش کردند تا شاید از درون آنالیزها، شاخصهایی را پیدا کنند که به تیم ملی فوتبال ایران کمک کند،» اظهار کرد: بالاترین سهم مربوط به قهرمانی قطر در دوره قبلی جام ملتهای آسیا مربوط به دروازهبان این تیم بود. ۱۱ بار موقعیت خطرناک روی دروازه قطر ایجاد شده بود که ۱۰ بار را دروازهبان قطر مهار کرده و فقط یک موقعیت تبدیل به گل شده بود.
مدیر پیشرفت و توسعه فدراسیون فوتبال با بیان اینکه «همه میدانند که یک دروازهبان میتواند همه چیز را در زمین فوتبال تغییر دهد و به تیم حیات ببخشد،» گفت: اگر قرار است در آینده فوتبال ملی ایران تغییر کند قبل از آن باید سبک فوتبال ایران را تغییر دهیم و در این مسیر مربی دروازهبانها نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
جلالی با بیان اینکه «فدراسیون فوتبال برای دورههای دروازهبانی برنامههای ویژهای دارد،» گفت: امیدواریم به اندازه کافی دورههای مربیگری بتوانند فوتبال ایران را تغییر دهند.
وی درباره اینکه «اصل موضوع این است که آیا بعد از باخت آسیبشناسی میکنیم و رصد میکنیم که یک تیم چه اقداماتی انجام داده که قهرمان شده است؟» گفت: باید چنین بررسیهایی را انجام دهیم و به شاخصهایی برسیم و اجرای این شاخصهای را اولویت بندی کنیم.
مدیر پیشرفت و توسعه فدراسیون فوتبال ادامه داد: دروازهبانی مساله کلیدی است که ما سالهاست در مورد آن با مشکلاتی مواجه هستیم. بعضا با ممنوعیت جذب دروازهبان خارجی در لیگ برتر فوتبال برای پیشرفت دروازهبانها روبرو بودهایم که جوابگو نبوده است.
جلالی با بیان اینکه «سطح مربیگری در فوتبال بد نیست ولی ایدهآل هم نیست،» اظهار کرد: با علم مربیگری نمیتوانید تیم یا بازیکن را پیشرفت دهید بلکه باید علوم به مدل و شیوه تمرین تبدیل شوند و این شیوه تمرین و نوع تمرین است که باعث پیشرفت فوتبال میشود که فوتبال ایران در این بخش واقعا عقب است و نمیتوانیم به خوبی علوم را در زمین به شیوه تمرین تبدیل کنیم.
وی با اشاره به اینکه «چنین دورههایی جزء ضروریات است و سعی میکنیم در دورههای مربیگری سال آینده تغییرات وسیعی ایجاد کنیم،» گفت: اگر قرار باشد فوتبال در ایران تغییر کند ابتدا باید آموزش فوتبال در ایران، وضعیت فوتبال پایه و لیگهای فوتبال از جمله لیگ برتر تغییر کند تا این تغییرات را در نهایت در تیمملی ببینیم، بنابراین صرفا نباید تیم ملی تغییر کند بلکه باید شاهد اقدامات اساسی و بنیادین در فوتبال پایه و حرفهای کشور باشیم.
باید خاطرنشان کرد دورههای مربیگری دروازهبانی فوتبال درجه A آسیا بر اساس قوانین جدید آموزش مربیگری و برای نخستین بار در کشور برگزار شد؛ این دوره زیر نظر و با تایید کنفدراسیون فوتبال آسیا از ١٩ بهمن در مرکز ملی فوتبال ایران به مدرسی هارون بن عامر، مدرس فیفا از کشور عمان و با حضور مجید جلالی، مدیر پیشرفت و توسعه، ابراهیم شکوری، سرپرست کمیته آموزش و بهارک کاظم، رئیس دپارتمان آموزش فدراسیون برگزار شد و مربیانی نظیر محمد حبیبی، الیاس نکونام، شاهین مکوندی، کاظم کرامتی، فرشاد بختیاری زاده، نادر غبیشاوی، محمدرضا حاج اسبویی، حسام زیتونینژاد، سید محسن سیدی، مهدی ثابتی، رسول زمانی، مهدی محمدحسینی و... در این دوره حضور داشتند.
مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال نیز ضمن تشکر از همکاری کنفدراسیون فوتبال آسیا و فدراسیون عمان با فدراسیون فوتبال ایران، اظهار کرد: فدراسیون فوتبال عمان برادرگونه در کنار فدراسیون فوتبال ایران ایستاده است و همکاری با فدراسیونهای فوتبال کشورهای همسایه در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات