• دوشنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402113021476
  • خبرنگار : 71516

آغاز جلسه دادگاه لاهه درباره اشغالگری صهیونیست‌ها

آغاز جلسه دادگاه لاهه درباره اشغالگری صهیونیست‌ها

دادگاه بین‌المللی دادگستری برگزاری جلسات علنی درباره پیامدهای حقوقی ناشی از سیاست‌ها و اقدامات صهیونیست‌ها در اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی را آغاز کرد.

به گزارش ایسنا، در حالی جلسات دادگاه عالی بین‌المللی در لاهه در خصوص درخواست پاسخ مشورتی از ۵۲ کشور درباره عواقب جنایت اسرائیل آغاز شده که ریاض المالکی، وزیر خارجه فلسطین در جلسه دادگاه بین‌المللی دادگستری در لاهه درباره اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین و جنایت‌های این رژیم علیه فلسطینی‌ها گفت: حق ملت فلسطین درباره موجودیت و تعیین سرنوشت انکار شده است. اسرائیل اراضی فلسطین را سرقت کرده و هیچ گونه مکان امن یا آزادی وجود ندارد. اسرائیل در اوایل فاجعه (نکبة) دو سوم ساکنان را از اراضی‌شان بیرون کرد و پس از آن اراضی بیشتری را اشغال کرد.

به نقل از الجزیره، وی گفت: اشغالگری اسرائیل باید بدون هیچ شروطی پایان یابد. باید اقدامات اشغالگران متوقف شده و قوانین بین‌المللی اجرا شود. اسرائیل حکم دادگاه بین‌المللی دادگستری درباره ممانعت از نسل کشی در غزه را زیر پا می‌گذارد. اکنون زمان آن رسیده که سیاست یک بام و دو هوا که علیه ملت ما اجرا شده، پایان یابد. ما خواهان حق تعیین سرنوشت هستیم. ملت فلسطین نباید در این مرحله رها شوند.

همچنین در جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری عضو تیم حقوقی فلسطین گفت: اسرائیل با پایبندی به مذاکرات با فلسطینی‌ها بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل مخالفت کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سه مناسبت پی در پی به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد.

وی گفت: حوادث اخیر در غزه پیامدهای تأثیرگذاری بر امنیت دارد و رأی دادگاه درباره این پرونده مهم است.

عضو تیم حقوقی فلسطین گفت: اسرائیل به شهرک سازی و سیطره بر اراضی کرانه باختری ادامه می‌دهد. اسرائیل با گسترش شهرک‌ها به دنبال بقای دائم است.

دادگاه بین‌المللی دادگستری امروز(دوشنبه) جلسات استماع خود را درباره عواقب قانونی اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین آغاز کرد. این جلسات با مشارکت ۵۲ کشور و اتحادیه عرب، اتحادیه آفریقا و سازمان همکاری اسلامی برگزار می‌شود.

قرار است دادگاه بعدا رأی مشورتی را درباره عواقب قانونی ناشی از نقض مکرر حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین که نتیجه اشغال طولانی مدت سرزمین آن‌ها و شهرک سازی در اراضی فلسطینی است، صادر کند.

سال ۲۰۲۲ مجمع عمومی سازمان ملل از این دادگاه خواست رأی مشورتی یا غیر الزام آوری را درباره اشغالگری صادر کند.

پیشتر دیوان بین المللی دادگستری حکمی را درباره شکایت آفریقای جنوبی در پرونده حمله زمینی احتمالی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه صادر کرده بود.

در پی اعلام قصد رژیم صهیونیستی برای حمله زمینی به رفح، دفتر رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرده بود دولت این کشور یک «درخواست فوری» برای بررسی این مساله در دیوان بین‌المللی دادگستری ثبت کرده است.

دیوان بین‌المللی دادگستری در این باره اعلام کرد وضعیت خطرناک غزه مستلزم اجرای فوری اقداماتی است که در حکم صادره در ۲۶ ژانویه به آن اشاره شده است.

دیوان بین‌المللی دادگستری مستقر در لاهه ۲۶ ژانویه در مورد شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی، حکمی اولیه علیه این رژیم صادر کرد و از این رژیم خواست اقدامات لازم برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه انجام دهد.

دیوان بین‌المللی دادگستری اعلام کرد رژیم صهیونیستی همچنان موظف به تبعیت از کنوانسیون نسل‌کشی، از جمله تضمین امنیت فلسطینیان در غزه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۰۱ ۰۹:۰۸

اسراعیل ادامه دیکتاتوری قرون وسطی غرب است. غربی که هویت خود را از کشورهای متمدن مصر، سوریه، عراق، ایران، چین و هند به شکل ناهمگون اقتباس کرده است. غربی که دستاورد بشری را در خدمت طبقه سرمایه داران لیبرال قرار داده تا انسانیت و دموکراسی را قربانی هوسهای جاه طلبانه خود قرار دهد. اسراعیل ابزار سرکوب استعمار نوین غرب در جهان است. دموکراسی و عدالت باید در مقابل انیمالیزم غربی بایستد.