• چهارشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402120200800
  • خبرنگار : 50471

مدیر بنیاد مسکن شهرستان نهاوند خبر داد

آسیب بارش‌های اخیر به خانه‌های کاه‌گلی و قدیمی روستاهای نهاوند

آسیب بارش‌های اخیر به خانه‌های کاه‌گلی و قدیمی روستاهای نهاوند

ایسنا/همدان مدیر بنیاد مسکن شهرستان نهاوند گفت: در بحث مقاوم‌سازی مسکن روستایی شاخص کشور ۵۲ درصد است که با حمایت‌های مسئولان استان و تلاش های بنیاد مسکن شهرستان نهاوند این شاخص در شهرستان بیش از ۹۰ درصد است.

علی جلالوند در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: روستاها و خانه‌های روستایی تا یکی دو دهه قبل بیشترین میزان تلفات و خسارت را از بلایای طبیعی به ویژه زلزله متحمل می‌شدند و یکی از سیاست‌های توسعه مسکن روستایی که به طور خاص توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اعمال می‌شود و با اقدامات پیشگیرانه از میزان خسارات مالی و جانی جلوگیری می‌کند، نوسازی و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی در عرصه‌های روستایی است.

وی تصریح کرد: در بارش‌های اخیر بیشترین آسیب به خانه‌های کاه‌گلی و قدیمی روستاها وارد شده و مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی گامی مهم در کاهش این‌گونه تلفات است چراکه کاهش آسیب بلایای طبیعی تنها با مقاوم‌سازی منازل مسکونی در روستاها محقق می‌شود.

جلالوند، خسارت‌های زمین‌لرزه نسبت به خانه‌های روستایی و شهری را بالا عنوان کرد و گفت: این خسارات دلایل گوناگونی دارد که از آن جمله می‌توان به روش‌های ساخت و ساز و فرهنگ سازندگان، قدمت بنا، دوری و نزدیکی روستاها به گسل‌های اصلی، نوع مصالح و نظایر آن اشاره کرد. 

وی ادامه داد: از آنجا که شهرستان نهاوند از لحاظ خطرپذیزی زلزله از مناطق پرخطر محسوب می‌شود، نیاز به جدیت بیشتری در این زمینه بوده و با توجه به استقبال مردم براین‌اساس از ابتدای سال ۱۳۸۴ تاکنون در شهرستان نهاوند ۲۱ هزار و ۵۷۰ واحد روستایی مقاوم‌سازی شده و در بخش مقاوم‌سازی جزو برترین‌های کشوری هستیم.

جلالوند اضافه کرد: شهرستان نهاوند دارای ۱۶۹ روستای بالای ۲۰ خانوار است و نقشه طرح هادی برای همه روستاها تهیه‌ شده و این طرح در ۱۳۰ روستا اجرا و فاز اول و دوم عملیات بهسازی در ۹۶ روستا تاکنون انجام گرفته و در بیش از ۱۵ روستا هم عملیات بهسازی و آسفالت به‌طور کامل انجام شده و به اتمام رسیده است.

مدیر بنیاد مسکن نهاوند یادآور شد: در سال‌جاری نیز از محل اعتبارات ۱۴۰۱ در ۶۳ روستا شامل ۴۹ پروژه طرح هادی اجرا و در ۱۳ روستا بازنگری طرح انجام‌ شده است.

به گفته وی، پروژه‌های اجرایی شامل اجرای آسفالت، زیرسازی معابر، جدول، کانال سنگی، پیاده‌روسازی و پل بتنی است که بیش از ۱۶۵ هزار مترمربع به طول بیش از ۲۷ کیلومتر بهسازی آسفالت در بیش از ۳۰ روستا انجام‌ شده که این نهضت بی‌سابقه بوده و آرزوی ۴۵ ساله این خطه به برکت نظام و دولت خدمتگزار برآورده شده است.

جلالوند در ادامه شاخص توزیع اعتبارت استانی را ۵۹ درصد اعلام کرد که بر این اساس میزان اعتبار هزینه شده ۴۳ میلیارد تومان است که با پیگیری و مساعدت مدیرکل پرتلاش بنیاد مسکن استان، ۱۷ میلیارد تومان آن از اعتبارات قیر رایگان هزینه شده است.
جلالوند همچنین از بازنگری طرح هادی برای مهاجرت معکوس خبر داد و گفت: به‌منظور وحدت رویه دستگاه‌های خدمات‌رسان و تداوم تأمین عادلانه امکانات زیست‌محیطی، ارتقاء سطح کیفیت و معیشت، رونق تولید، ماندگاری جوانان در روستا و بعضاً مهاجرت معکوس نیاز به بازنگری طرح توسعه روستا است.

وی خاطرنشان کرد: بازنگری طرح توسعه روستاها باعث می‌شود که از ساخت‌وسازهای غیرمجاز و تغییر کاربری‌های متعدد نیز جلوگیری به عمل آید، بنابراین با توجه به اتمام افق ۱۰ ساله، طرح هادی اکثر روستاها به پایان رسیده است.

به گفته جلالوند، براساس اولویت‌بندی و حسب نیاز جدید روستائیان تاکنون بازنگری ۴۰ روستا و در سال‌جاری نیز بازنگری طرح هادی ۱۳ روستا مورد انجام قرار گرفت.

مدیر بنیاد مسکن نهاوند در ادامه درباره آغاز واگذاری زمین در روستاهای دارای منابع ملی(محمودوند، زاپن، چشمه کبود، سیاه دره ملوسان، شادمانه، گیوکی و خیر قلی) در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن به افراد واجد شرایط مانند جوانی جمعیت و مهاجرت معکوس به تعداد ۴۵۶ نفر خبر داد.

وی با تأکید بر اینکه توسعه روستا، پایدارترین سیاست و راهبرد در توسعه هر کشور به شمار می‌رود، بیان کرد: صدور سند برای املاک در روستا به‌موازات سایر سیاست‌های توسعه‌ای برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی انجام می‌شود.

جلالوند تأکید کرد: همه خانه‌ها و اماکن روستایی یکی از منافع سرمایه‌ای جوامع روستایی به شمار می‌رود که مالک آنها نیازمند است با تکیه‌بر قانون از نظر حقوقی نسبت به دارایی خود احساس امنیت کند و این کار موجب کاهش مشکلات به‌ویژه برخوردها و نزاع‌های اجتماعی می‌شود.

وی در ادامه از کسب مقام نخست نهاوند در استان برای صدور اسناد مالکیت خبر داد و مطرح کرد: بر این اساس بنیاد مسکن نهاوند با همکاری اداره ثبت‌اسناد و املاک در ۱۲۳ روستا تاکنون ۱۹ هزار و ۷۰۵ جلد سند روستایی صادر کرده است.

مدیر بنیاد مسکن نهاوند در پایان گفت: همچنین در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت شامل(فیروزان، گیان و برزول) ۳هزار و ۴۶۰ جلد سند مالکیت صادر شده که در مجموع ۲۳هزار و ۱۶۵ جلد سند در شهرستان صادر شده است.

 انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha