دکتر مرتضی فلاح کرگان، عصر امروز سه شنبه ۸ اسفندماه در آیین وداع و تشییع پیکر استاد محمدتقی بارور که در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندرانزلی برگزار شد، اظهار کرد: باعث افتخار است که اهل شهری هستیم که چند ماه پیش خانواده دختر ۱۱ سالهای که متاسفانه دچار مرگ مغزی شد؛ با سخاوت و بزرگواری، برگه اهدای عضو را امضا کرده و باعث شدند چند نفر حیات دوباره پیدا کنند.
وی افزود: امروز در همین شهر شاهد هستیم یک هنرمند، ادیب و عزیزی که دغدغه محیط زیست، شهر و هم نوع خویش را داشت در ۹۸ سالگی چنین لطفی را به بهداشت و درمان میکند تا دانشجویان سلامت، بهداشت و درمان بتوانند از طریق ایشان، علم و تجربه کسب کرده و خدمت بزرگتری به مردم داشته باشند.
رئیس بیمارستان شهید بهشتی بندرانزلی با تاکید بر اینکه این دو اتفاق در یک فاصله زمانی سه ماهه، کافی است تا بدانیم در چه شهری و در کنار چه انسانهای بزرگواری زندگی میکنیم، گفت: وقتی در مورد احسان سلامتی صحبت میکنیم شاید کوچکترین کاری که از دست ما برمی آید، هدیه لبخند به یکدیگر باشد که با کمترین هزینه میتوانیم آن را انجام دهیم.
فلاح با اشاره به اینکه زمانی که به یکدیگر لبخند میزنیم اندروفین و ملاتونین؛ هورمونهای شادی در بدن افزایش پیدا میکند، افزود: مطالعات پزشکی نشان میدهد وقتی دو فرد یکدیگر را دوستانه در آغوش میگیرند میزان سایتوکائینها که یک ماده شیمیایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است، افزایش پیدا میکند و شاید به همین علت در جوامع شرقی که خانواده ها پررنگتر است و روابط با لطافت و رفاقت بیشتری نسبت به جوامع غربی وجود دارد، سلامتی و طول عمر نیز بیشتر است.
وی در ادامه به قدم های بعدی در راه احسان سلامتی اشاره و تصریح کرد: اهدای خون؛ عملی که شاید نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه زمان میبرد و ما تصور میکنیم که فقط ۴۰۰ سی سی خون اهدا میکنیم در حالی که همین خون برای بسیاری از جمله بیماران تلاسمی؛ یک دنیاست. برای کسانی که هر دو هفته یک بار باید تزریق خون انجام دهند و اگر این امر به تاخیر بیفتد، از نظر قلبی، گوارشی و ساختاری دچار مشکل میشوند و از همان خونی که ما اهدا میکنیم پلاکت، پلاسما و فاکتورهای خونی را جدا میکنند و چقدر میتواند کمک کند تا یک انسان به حیات بازگردد.
فلاح با بیان اینکه در کشور ما اهدای عضو زنده و کلیه هم داریم، گفت: شاید ندانیم بیماران دیالیزی چقدر اذیت میشوند و عذاب میکشند. هفته ای تا سه بار و هر بار تا ۴ ساعت باید زیر دستگاه دیالیز باشند که طی این مدت فشارهای جسمی و روحی برای فرد بیمار ایجاد میشود و ناگزیر باید تحمل کند و وقتی برای این فرد یک کلیه پیدا میشود امید به زندگیاش تغییر میکند.
رئیس بیمارستان شهید بهشتی بندرانزلی با اشاره به اینکه بحث اهدای پیکر، کار ارزشمندی برای آموزش است، تاکید کرد: در بسیاری کشورها برای آموزش از مولاژ استفاده میکنند ولی این اندام مصنوعی هیچگاه جای بافتهای واقعی یک انسان را نمیتواند پر کند و تقریبا همه دانشجویان پزشکی، پرستاری، مامایی، بافت شناسی و جنین شناسی نیاز دارند وارد سالن تشریح شوند تا آناتومی و بافت شناسی را فرا بگیرند و فردی که پیکرش را اهدا می کند چقدر بزرگوار است و در این مسیر آموزش کمک می کند و اهدای پیکر فقط قدم گذاشتن در راستای آموزش یک نفر نیست و یک پیکر حداقل میتواند تا ۶ سال مورد استفاده قرار بگیرد و دانشجویان پزشکی متعددی این آموختهها را برای نجات جان افراد جامعه استفاده کنند و فردی که پیکر خود را اهدا کرده در تمام این خیرات سهیم است.
فلاح تصریح کرد: احسان سلامتی چه از یک لبخند کوچک، اهدای خون، اهدای عضو تا اهدای پیکر؛ اقدامی است که همه ما میتوانیم در آن سهیم باشیم حتی اگر فقط کارت اهدای عضو را بگیریم زیرا این کار کمک میکند تا این فرهنگ در سطح جامعه نهادینه شود و می تواند در سلامت جامعه اثرگذار باشد.
رئیس بیمارستان شهید بهشتی بندرانزلی در پایان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همه کسانی که در ایام کرونا از میان ما رفتند، گفت: همه ما به یاد داریم در اسفند سال ۹۸ در بیمارستان بندرانزلی دو عزیز را طی کرونا از دست دادیم. دکتر سیامک دیوشلی یکی از پزشکان توانمند این شهر و سرکار خانم تهمینه ادیبی سرپرستار اورژانس این بیمارستان بودند و امیدوارم هیچگاه پزشکی شرمنده بیمارش نباشد.
انتهای پیام
نظرات