• چهارشنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۲۳:۳۸
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402120906458
  • خبرنگار : 71567

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد

نقشی که مجلس آینده باید در نظام آموزشی کشور ایفا کند

نقشی که مجلس آینده باید در نظام آموزشی کشور ایفا کند

استاد دانشگاه تهران قانون گذاری و نظارت را دو وظیفه اصلی مجلس توصیف کرد و گفت: حذف کنکور، واگذاری پذیرش به دانشگاه‌های بزرگ، ماموریت‌گرایی زیر نظام‌ها، یکپارچگی آموزش کشور، ارتقای جایگاه علمی کشور در نظام‌های بین المللی و ساماندهی مراکز آموزش عالی از جمله مسائل آموزشی است که باید در برنامه های مجلس آینده قرار بگیرد.

مجتبی شریعتی نیاسر در گفت وگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب به اهمیت انتخابات و مشارکت مردم در آن اشاره کرد و گفت: انتخابات نمادی از یک وحدت ملی است و انسجام جامعه در نقش‌آفرینی در نظام اجرایی کشور محسوب می‌شود. طبیعتا انتخابات به نوعی بیانگر میزان حمایت و جایگاه موثر مردم در تصمیمات کشور به شمار می‌رود. من فکر می‌کنم به نوعی اگر سایر کشورها هم بخواهند یک ارزیابی‌ای از ایران داشته باشند، مقداری به این موضوع نگاه می‌کنیم که مردم آن کشور تا چه اندازه در تصمیمات نظام نقش دارند. بنابراین تردیدی نیست که انتخابات نقش مهمی در استحکام پایه‌های نظام دارد.

داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: هر اندازه ما قدرت صنعتی، نظامی و بخش‌های اقتصادی را توسعه بدهیم با نقش انتخابات بسیار مهم است. به هر حال نمی‌توان جایگاه مردم در اداره کشور را نادیده گرفت. بر این اساس همه افراد جامعه که امکان ورود به رای دادن را دارند باید نقش خود را در نظام اجرایی و قانون‌گذاری کشور ایفا کنند.

استاد دانشگاه تهران یادآور شد: ما در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم. زیرساخت‌های نظام اجرایی کشور توسط مجلس آن کشور تعیین می‌شود. لذا کسانی که وارد مجلس می‌شوند باید افرادی دارای صلاحیت باشند و این صلاحیت‌ها از رای مردم کسب می‌شوند. بنابراین طبیعی است که انتظار این است که مردم در انتخابات حضور فعالی داشته باشند و نمایندگان اصلح را به مجلس بفرستند تا نظام قانون‌گذاری کاملا اصلح، واقعبینانه و کارشناسانه باشد.

معاون سابق آموزشی وزارت علوم به نقش دانشگاهیان در مشارکت حداکثری در انتخابات پیش‌رو اشاره کرد و خاطرنشان کرد: هر زمان صحبت از دانشگاه یا دانشگاهیان می‌شود ناخودآگاه به این فکر می کنیم که مجموعه‌ای از انسان‌های فرهیخته که با علم و دانش سر کار دارند. بنابراین هر کسی که علم و آگاهی بیشتری داشته باشد انتظار بیشتری از آنها می‌رود.

به گفته وی، طبیعتا جامعه دانشگاهی و یا کلا کسانی که در نظام آموزشی کشور حضور دارند حدوداً ۲۵ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند که به نوعی مستقیم یا غیرمستقیم با انتخابات مواجه هستند. بنابراین آنها می‌توانند لکوموتیو جامعه باشند و جامعه را در مسیری درست که به اعتلای نظام جمهوری اسلامی ایران بینجامد بکشاند. بنابراین دانشگاهیان اعم از دانشجو و استاد به نقش‌آفرینی خود در جامعه به طور جدی فکر کنند و در عرصه‌های مختلف اجتماعی اعم از انتخابات مجلس شورای اسلامی و غیره نقش موثری داشته باشند.

شریعتی نیاسر خاطرنشان کرد: کاهش تورم باید اولویت مهم نمایندگان مجلس شورای اسلامی باشد. متاسفانه تورم طی ۱۰ سال گذشته وضعیت بدی برای کشور رقم زده است و مردم ما به شدت تحت فشار اقتصادی قرار گرفته‌اند. بنابراین مهمترین تصمیم اقتصادی مجلس شورای اسلامی باید کنترل تورم باشد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: البته کنترل تورم نیز ناشی از عوامل مختلفی است که مهمترین آن بحث نقدینگی می‌باشد. ما اگر نتوانیم نقدینگی را کنترل کنیم قاعدتا کنترل تورم نیز دشوار خواهد بود. چرا که امروزه شاهد هستیم و همه صاحب‌نظران بر این باور رسیده‌اند که رشد نقدینگی می‌تواند نقش موثری در تورم داشته باشد و در این رابطه مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی خود به این موضوع تاکید داشتند.

شریعتی نیاسر به بحث دیگر اولویت‌های اقتصادی که مجلس شورای اسلامی آینده داشته باشد اشاره کرد و گفت: تک‌ نرخی شدن از دیگر مسائل اقتصادی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. این مساله باید از یک حرکت تدریجی شروع شود و ما باید بتوانیم قیمت‌های تعادلی را همراه با سیاست‌های جبرانی پیاده کنیم. به تعبیر دیگر باید کاری کنیم که دیگر به جامعه شوک وارد نشود. بنابراین کنترل تورم از طریق مهار نقدینگی، کنترل نظام فاسد چند نرخی و اتخاذ سیاست‌های جبرانی توأم با اعمال قیمت‌های تعادلی سیاستی است که می‌تواند اوضاع اقتصادی جامعه را بهبود بخشد.

این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: علی‌رغم اینکه پس از پیروزی انقلاب رشد قابل ملاحظه‌ای در نظام‌های دانشگاهی آموزش عالی داشته‌ایم ولی هنوز فاصله ما با کشورهای پیشرفته و بزرگ دنیا بیشتر است و باید در این حوزه یک اقدام تحولی صورت بگیرد. متاسفانه در سنوات گذشته نتوانستیم گام‌های تحولی برداریم اگرچه گام‌های تدریجی برداشته شده است. اما به دلیل عوامل بازدارنده نتوانستیم وضعیت را بهبود بدهیم که نمونه آن بحث یکپارچگی نظام آموزش عالی کشور است که در حال حاضر با عدم یکپارچگی مواجه‌ایم به طوریکه ما چندین نوع نظام پذیرش دانشجو و حتی دانش‌آموز در کشور داریم. یا اینکه چندین دستگاه کشور درگیر نظام پذیرش هستند و حتی خیلی از دستگاه‌های اجرایی کشور نیز فعالیت‌های آموزشی می‌کنند. بنابراین این عدم یکپارچگی به خوبی در کشور ما مشهود است که باید در این خصوص تصمیم‌گیری صورت بگیرد.

استاد دانشگاه تهران درخصوص ساماندهی مراکز آموزش عالی کشور نیز گفت: ما نتوانستیم حتی در قالب قوانین موجود نیز  این امر را ساماندهی کنیم. چرا که عوامل دخیل و تاثیرگذار در نظام آموزشی کشور زیاد و این معضل در مجلس شورای اسلامی قابل حل است.

وی قانون‌گذاری و نظارت را دو وظیفه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و گفت: هم در قانون‌گذاری باید اقتدار نظام آموزشی مدنظر قرار بگیرد و هم در نظارت. چراکه در بحث نظارت ما می‌توانیم دستگاه‌های اجرایی را وادار کنیم در مدار مصوبات قانونی و کارشناسانه کشور گام بردارد.

شریعتی نیاسر درخصوص ماموریت‌گرایی نظام آموزش عالی کشور نیز گفت: زیرنظام‌های مختلف کشور باید در راستای ماموریت خود حرکت کنند. در حال حاضر هر کدام به نوعی کار خود را انجام می‌دهند و این درست نیست و ما باید کاری کنیم که دانشگاه‌های مختلف ماموریت خود را بدانند و در راستای ماموریت خود حرکت کنند. چرا ما نباید بتوانیم دانشگاه‌های مختلف را برای ماموریت‌های خاص تعریف کنیم یا اینکه چرا ما نباید دانشگاه‌های کوچکی که در گوشه و کنار کشور شکل گرفته‌اند را با دانشگاه‌های بزرگ ادغام و یکپارچه کنیم. اینها مواردی است که باید در مجلس مورد توجه قرار بگیرد.

این استاد دانشگاه تهران در پایان با بیان اینکه نظام سنجش و پذیرش نظام آموزشی کشور نیز دارای نقایصی است که باید حل شود، گفت: یکی از این موارد بحث کنکور است که خانواده‌ها و داوطلبان هزینه‌های زیادی در این زمینه انجام می‌دهند و موسسات کنکوری نیز فقط تست‌زنی را به دانش‌آموزان یاد می‌دهند. ما باید به دانشگاه‌های خود اعتبار قائل شویم و به آنها اعتماد کنیم و ما حدود ۱۵ دانشگاه شاخص در کشور داریم که باید در این دانشگاه‌ها اختیار بدهیم و پذیرش دانشجویان به آنها واگذار شود، چراکه هر جا به دانشگاه اعتماد کردیم نتیجه بهتری کسب کردیم و اگر این تصمیم گرفته شود دانشگاه‌ها می‌توانند خودشان مستقل آزمون برگزار کنند که با نفس آزمون موافق هستم اما با کنکور متمرکز در سطح ملی که میلیون‌ها خانواده و جوان را درگیر می‌کند، شایسته نیست و باید در این زمینه تصمیم جدی گرفته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha