صفدر صفدری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه اکنون سرمازدگی دغدغه باغداران و کشاورزان استان است، اظهار کرد: سرمازدگی سبب میشود کمیت و کیفیت محصولات تولیدی کاهش یابد. بنابراین گلخانهداران و باغداران باید توصیههای لازم را رعایت کنند، بهعنوان مثال گلخانهداران از سوخت جایگزین برای گرم کردن گلخانهها استفاده کنند.
وی ادامه داد: در باغهایی که هنوز درختها به مرحله تورم جوانه نرسیدهاند، کشاورزان از روغن ولک استفاده کنند، چون سبب میشود سطح منافذ پوست درخت بسته شود و درخت دیرتر بیدار میشود.
صفدری با بیان اینکه فصل کشت نهال است، اما با سرمازدگی مواجه شدهایم، گفت: بهتر است تا بهتر شدن دمای هوا، از کشت نهال جلوگیری شود. از سوی دیگر، به نهالکاران و فروشندگان نهال توصیه میشود، نهالهای کاشتهشده از نهالستانها خارج نشوند، چون وقتی در معرض هوای سرد قرار میگیرند ریشه آنها خسارت میبیند و دچار خشکیدگی میشوند.
وی اظهار کرد: ممکن است نهالی که ریشه آن آسیب دیده است، فروردین و اردیبهشت چند گل و برگ بدهد، اما تیر ماه به علت اینکه ریشه درخت خشک شده است، درخت دچار خشکیدگی شود. اگر نهالی کاشته شده است، سطح آن با پلاستیک پوشانده شود تا دچار سرمازدگی نشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی درباره گیاهان دارویی و سرمازدگی، بیان کرد: بخش زیادی از گیاهان دارویی کشتشده در این استان زعفران است و توصیه میشود اکنون مزارعی که از برف پوشانده شده، آبیاری نشوند، چون پیاز زعفران دچار سرمازدگی میشود و ممکن است هنگام تولید محصول، پیاز گلهای کمتری بدهد. همچنین توصیه میشود اکنون در مزارع زعفران از کود سرک استفاده شود تا سبزینه از دست نرود.
صفدری افزود: با توجه به تغییر اقلیم، باغداران ناگزیرند به سوی ایجاد سایهبان در باغهای خود بروند چون سایهبان درختها را از سرمازدگی و بارش تگرگ محافظت میکند.
وی با اشاره به اینکه این سرما باید حدود ۴۰ روز پیش در خراسان شمالی رخ میداد، اضافه کرد: ممکن است بارش برف، تگرگ و بروز سرمازدگی را در فصل بهار داشته باشیم و باغداران باید به سوی شیوههای محافظتی پیش بروند.
انتهای پیام
نظرات