• شنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404072616735
  • خبرنگار : 50046

محقق عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان مطرح کرد

تولید پیازهای استاندارد زعفران از نیازهای خراسان شمالی

تولید پیازهای استاندارد زعفران از نیازهای خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی محقق عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی از تولید پیازهای زعفران با استاندارد از نیازهای این استان اعلام کرد.

دکتر مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: تولید پیازهای استاندارد از اقدامات ضروری است که در ارتباط با تولید زعفران باید در استان انجام شود، باید پیازهایی عاری از آلودگی به کنه و درشت تولید شود.

وی گفت: پیازهای زعفران تولیدشده در این استان متعلق به مناطق مختلف بوده و هنوز مشخص نشده که کدام پیاز زعفران باکیفیت‌تر و استاندارد است.

باور افزود: یکی از پروژه‌های تحقیقاتی که در ارتباط با کشت زعفران در این استان باید انجام شود این است که اقلیم مناسب کشت این محصول شناسایی شود. هنوز نقشه پهنه‌بندی برای کشت این محصول در این استان تهیه نشده، اما یکی از نیازهای اساسی برای کشت آن است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از طرح‌های تحقیقاتی مورد نیاز در ارتباط با زعفران که در این استان باید انجام شود، تعیین میزان ماده موثره این محصول است که با اجرای این طرح موضوع صادرات آن نیز راحت‌تر انجام می‌شود.

باور ادامه داد: در صادرات محصول زعفران، کیفیت و میزان ماده موثره بسیار مهم است که این امر در استان خراسان رضوی انجام شده و انجام آن در خراسان شمالی نیز در دستور کار قرار دارد اما هنوز اعتباری به آن اختصاص داده نشده است.

وی بیان کرد: در کشت زعفران، پیازهای این محصول به مدت ۶ تا ۸ سال در زمین باقی می‌ماند و باید تاثیر آن روی خاک و بافت آن و همچنین مواردی همچون حاصلخیزی خاک مورد بررسی قرار گیرد که این امر هنوز به صورت طرح تحقیقاتی انجام نشده است.

معاون آموزشی مرکز تحقیقات کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی تصریح کرد: یکی از نیازهای حوزه تولید زعفران ورود مکانیزاسیون به این عرصه است، برداشت و پاک کردن این محصول به صورت کاملا سنتی و با دست انجام می‌شود و نیاز است تا برای برداشت و پاک کردن آن دستگاه‌های مکانیزه اختراع شوند.

وی گفت: هزینه کارگری برداشت این محصول بسیار بالا است و از سوی دیگر اگر در فاصله برداشت تا پاک کردن گل زعفران وقفه ایجاد شود، چسبندگی در گل به بار می‌آید که از کیفیت محصول می‌کاهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha