• دوشنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402121409915
  • خبرنگار : 71660

گاردین: اتحادیه اروپا می‌تواند شرایط غزه را تغییر دهد

گاردین: اتحادیه اروپا می‌تواند شرایط غزه را تغییر دهد
تظاهرات حامیان فلسطینی در مقابل کمیسیون اتحادیه اروپا در بروکسل - ۱۹ فوریه (۳۰ بهمن)

«نفوذ اتحادیه اروپا بر نخست‌وزیر اسرائیل محدود است اما می‌تواند رئیس‌جمهور آمریکا را که به لحاظ انتخاباتی آسیب‌پذیر است، تحت فشار قرار دهد تا جنگ غزه را متوقف کند. در واقع آمریکا با اقداماتش مسئله نسل‌کشی را در غزه امکان‌پذیر می‌سازد و این اروپا است که می‌تواند اقدامی برای تغییر آن اتخاذ کند.»

به گزارش ایسنا، همزمان با اینکه گفت‌وگوها برای آتش‌بس غزه در جریان است، رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود به این باریکه ادامه می‌دهد و امروز دوشنبه جنگ غزه وارد صد و پنجاهمین روز خود شد.

«الکساندر هرست» ستون‌نویس روزنامه گاردین در مطلبی می‌نویسد: آمریکا اقدامی را در غزه دنبال می‌کند که نتایج آن به طور فزاینده‌ای وحشتناک است. اما اتحادیه اروپا همانند وضعیت اوکراین قادر است به روش خود عمل کرده و دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا را مجبور کند تا استراتژی خود را تغییر دهد.

این ستون‌نویس گاردین تاکید می‌کند: به‌رغم گفت‌وگوهایی که درخصوص آتش‌بس موقت در جریان است، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرده که جنگ را در رفح، جایی که ۱.۵ میلیون‌ آواره فلسطینی پناه گرفته‌اند، ادامه خواهد داد و این مسئله با هرگونه صلح پایدار در تضاد است. اتحادیه اروپا باید اهرم فشار خود را به طور علنی روی میز بگذارد تا او را متوقف کرده و به جنگ پایان دهد.

«الکساندر هرست» می‌گوید: شاید اتحادیه اروپا می‌تواند جو بایدن را به سمتی سوق دهد که هیچ انتخابی برایش باقی نماند جز اینکه نتانیاهو را در خفا مجبور کند که دست از حملات بردارد. اولین مورد تجارت است؛ مسئله‌ای که اتحادیه اروپا می‌تواند اقداماتی را در این حوزه انجام دهد زیرا از بزرگترین شرکای تجاری اسرائیل به شمار می‌رود. ماه گذشته میلادی، ایرلند و اسپانیا از کمیسیون اتحادیه اروپا خواستند که در صورت نقض تعهدات حقوق بشری، توافق تجاری اتحادیه اروپا و اسرائیل را به طور بالقوه تعلیق کند. در مرحله بعد، اتحادیه اروپا می‌تواند همان نوع تحریم‌ها و ممنوعیت‌های سفر را برای شهرک‌نشینان خشونت‌طلب کرانه باختری اعمال کند؛ اقدامی که اخیرا ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه به تصویب رساندند. در نهایت، اتحادیه اروپا می‌تواند اعلام کند که به طور یکجانبه کشور فلسطین را بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ به رسمیت می‌شناسد.

ستون‌نویس روزنامه گاردین در پایان می‌نویسد: احتمالا چنین سیگنال‌های واضحی از سمت اروپا ممکن است به افکار عمومی اسرائیل که به طور فزاینده‌ای از کابینه نتانیاهو خشمگین هستند، نفوذ کند و شاید این اثر دومینویی بتواند ائتلاف نتانیاهو را متزلزل کرده و منجر به سقوط او شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha