• جمعه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1402121812815
  • خبرنگار : 71415

هم‌زمان با پررنگ شدن حضور چین

هند نظامیانش را از مالدیو خارج می‌کند

هند نظامیانش را از مالدیو خارج می‌کند
روسای جمهور مالدیو و چین

هند به دنبال رویکرد دولت جدید مالدیو در نزدیک‌تر ساختن روابط با چین قصد دارد از هفته آینده اولین بخش از پرسنل نظامی خود را از این کشور خارج کند.

به گزارش ایسنا، هند از روز یکشنبه اولین بخش از پرسنل نظامی خود را از کشور جزیره‌ای مالدیو خارج خواهد کرد.

به نوشته پایگاه شبکه «بی.بی.سی» «محمد معزو»، رئیس جمهور جدید مالدیو ضرب‌الاجل ماه مه را برای اتمام برنامه چند مرحله‌ای خروج نزدیک به ۸۰ سرباز هندی از این کشور تعیین کرده است.

هند پیش از این اعلام کرده بود پرسنل نظامی خود را با ماموریت نگهداری و عملیاتی ساختن دو بالگرد امداد و شناسایی و یک هواپیمای کوچکی که سالها قبل به مالدیو اعطا کرده بود در این کشور جزیره‌ای مستقر کرده است.

خارج ساختن سربازان هندی از مالدیو یکی از وعده‌هایی بود که معزو که در ماه نوامبر به قدرت رسید در زمان کارزار انتخاباتی اعلام کرده بود.

هند مدت زیادی بود که بر مالدیو، کشوری با موقعیتی استراتژیک واقع در حیاط خلوت دهلی‌نو، نفوذ خود را حفظ کرده بود و از طریق آن می‌توانست بر بخش قابل توجهی از اقیانوس هند نظارت داشته باشد. اما روابط بین این دو کشور در طول چند ماه گذشته به تیرگی رفت که دلیل عمده آن صحبت‌های تند معزو علیه دهلی بود. چین برای بهره‌ بردن از این شکاف و پر کردن آن در ضمن رقابتش با هند برای نفوذ در منطقه اقدام کرده است.

این در حالی است که چندی پیش هند و مالدیو توافق کردند پرسنل غیرنظامی جایگزین سربازان هندی مامور به عملیاتی ساختن این ادوات هوایی شوند و اولین تیم از این پرسنل فنی غیرنظامی وارد این کشور جزیره‌ای شده است.

«شیام ساران»، وزیر امور خارجه سابق هند گفت: «این ادوات هوایی در مالدیو باقی خواهند ماند و پرسنل غیرنظامی هند به حضورشان در این کشور برای نگهداری از آنها ادامه خواهند داد. بنا بر این به نظر می‌رسد که هر دو طرف به یک توافق دست پیدا کرده‌اند.»

برخی تحلیلگران به مالدیو، کشوری که تنها نزدیک به نیم میلیون نفر جمعیت دارد، در خصوص ریسک گرفتار شدن در رقابت بین قدرت‌های آسیایی هشدار داده‌اند.

چین در طول سال‌های اخیر بیش از یک میلیارد دلار را عمدتا به جهت برنامه‌های توسعه اقتصادی و زیرساخت به مالدیو داده است.

اما پکن و ماله (پایتخت مالدیو) در ماه ژانویه همزمان با سفر رسمی معزو به چین سطح روابط خود را به شراکت استراتژیک جامع ارتقا دادند.  معزو بر خلاف رهبران قبلی مالدیو هنوز سفر رسمی به هند نداشته است.

همچنین دولت مالدیو چند روز پیش یک توافق «کمک نظامی» را با چین امضا کرد که باعث نگرانی‌هایی در دهلی شد.

وزارت دفاع مالدیو گفت این توافقی بدون پرداخت مالی است و جزئیات بیشتری ارائه نکرد. با این حال معزو روز سه‌شنبه گذشته در یک نشست عمومی گفت چین قرار است سلاح‌های غیرمرگبار را به صورت رایگان در اختیار مالدیو قرار داده و به نیروهای امنیتی مالدیو آموزش دهد.

پیش از این ارتش مالدیو از سوی مستشاران نظامی آمریکا و هند تحت آموزش قرار گرفته بود.

عظیم زهیر، یک تحلیلگر سیاسی مالدیوی به بی.بی.سی گفت: این یک اتفاق بی‌سابقه است. این اولین بار است که مالدیو یک توافق نظامی را با پکن در زمینه ارائه کمک نظامی امضا می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha