• دوشنبه / ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۴
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1402122115205
  • خبرنگار : 71415

برخاستن جنگنده‌های روسی از عرشه ناوهای هواپیمابر هند

برخاستن جنگنده‌های روسی از عرشه ناوهای هواپیمابر هند

نیروی دریایی هند ویدیویی از پرواز دو جنگنده‌ پیشرفته روسی «میگ-۲۹کی» از عرشه دو ناو هواپیمابر هندی در دریای عرب را منتشر کرد.

به گزارش ایسنا، در این ویدیو که همچنین شبکه «راشا تودی» آن را بازنشر کرده، دو جنگنده تولید روسیه از نوع «میگ-۲۹کی» همزمان از عرشه‌های دو ناو هواپیمابر هندی شامل ناوهای «ویکرامادیتیا» و «ویکرانت» برخاسته و بعدا روی عرشه این ناوها فرود می‌آیند.

به نوشته پایگاه «راشا تودی» این مانور با هدف نشان دادن آمادگی عملیاتی نیروی دریایی هند و در چارچوب اولین کنفرانس فرماندهان دریایی که روز جمعه گذشته خاتمه یافت، به اجرا درآمد. اولین قسمت از این کنفرانس با حضور «راجنات سینگ»، وزیر دفاع هند روی عرشه ناو هواپیمابر ویکرامادیتیا در میانه دریا اجرا شد.

از جمله اهداف این عملیات نشان دادن ادغام کامل ناو هواپیمابر «آی.ان.اس ویکرانت» در عملیات‌های دریایی بود. این ناو که به عنوان نخستین ناو هواپیمابر ساخت داخل در هند شناخته می‌شود، در سپتامبر ۲۰۲۲ وارد چرخه خدمت شد.

هند ناو ویکرامادیتیا را در سال ۲۰۰۴، بعد سال‌ها مذاکرات به ارزش ۲.۳۵ میلیارد دلار از روسیه خرید و در سال ۲۰۱۳  وارد چرخه خدمت کرد. این ناو هواپیمابر در اصل توسط شوروی تحت عنوان ناو «باکو» ساخته و در سال ۱۹۸۷ به کار گرفته شد.

جنگنده‌های روسی «میگ-۲۹کی» از جمله ارکان نیروی هوایی هند از سال ۲۰۰۹ تا کنون بوده‌اند.

سینگ در جریان این کنفرانس با اشاره به وقایع اخیر در حوزه غرب آسیا و دریاهای مجاور آن بر اهمیت نقش رهبری نیروی دریایی در تضمین صلح در منطقه اقیانوس هند تاکید کرد. نیروی دریایی هند چندی پیش به دنبال افزایش تنش در خلیج عدن و دریای سرخ عملیات‌های خود را در حوزه دریای عرب تشدید کرد.

وزارت دفاع هند پیش از این اوایل دی‌ ماه از استقرار ناوشکن‌های با موشک‌های هدایت‌شونده متعلق به نیروی دریایی این کشور در دریای عرب خبر داد. این وزارتخانه در بیانیه‌ای در آن زمان اعلام کرد: سه ناوشکن رادارگریز نیروی دریایی هند در مناطق مختلفی در دریای عرب و با هدف حفظ موضع بازدارندگی و با توجه به حملات اخیر در این منطقه مستقر شده‌اند. در این استقرار همچنین از گشت هوایی-دریایی برای تسلط بر اوضاع استفاده می‌شود.

روز ۲۳ دسامبر ۲۰۲۳ حمله ارتش یمنی علیه کشتی حامل مواد شیمیایی MV Chem Pluto در اقیانوس هند رخ داد. این عملیات در ادامه استقرار نیروهای ائتلاف ویژه تحت امر آمریکا به بهانه مقابله با تهدیدهای مشابه برای حمل و نقل دریایی در دریای سرخ به وقوع پیوست. نیروی دریایی هند همچنین در آن زمان از انجام تحقیقات درباره حمله به این کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی خبر داد. از اکتبر سال جاری میلادی و در پی واکنش خصمانه و وحشیانه رژیم صهیونیستی به عملیات طوفان الاقصی از سوی حماس، ارتش یمن حملاتش را به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی در دریای سرخ تشدید کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha