در اسفند و فروردین امسال ماه رمضان و عید نوروز به یکدیگر گره خوردهاند، از همین رو جمعیت زیادی از مردم برای خرید اقلام مورد نیازشان به سمت بازار میروند، اما در این بین صنوفی هم هستند که برای سود بیشتر دست به گرانفروشی میزنند، که بر طبق قانون، سازمان تعزیرات وظیفه نظارت و مبارزه با گرانفروشی را دارد.
در همین خصوص، سازمان تعزیرات استان قم طرح نظارتی ویژهای به مناسبت ماه رمضان و سال نو برای جلوگیری از گرانفروشی صنوف اجرایی کرده که این طرح از ۱۵ اسفند تا ۲۱ فروردین ادامه دارد که باید دید جزئیات این طرح چیست؟ و سازمان تعزیرات چه اقداماتی برای پیشبرد این طرح دارد؟
برای پیگیری این موضوع خبرنگار ایسنا به سراغ تقی حسام، مدیرکل تعزیرات استان قم رفت تا از جزئیات طرح ویژه با خبر شود.
حسام درباره اقداماتی که به مناسبت ماه رمضان و نوروز برای کنترل قیمتها انجام داده است، گفت: وظیفه سازمان تعزیرات حکومتی، رسیدگی، صدور و اجرای احکام در خصوص پروندههایی است که سازمانهای ذیربط ارسال میکنند اما سازمان تعزیرات در کنار وظیفه اصلی خود به جهت همراهی با سیاستهای ستاد تنظیم بازار، گشت سیار و مشترک با دیگر سازمانها تشکیل داده است.
وی افزود: در نوروز و ماه رمضان افزایش تقاضا برای برخی از کالاها وجود دارد برای کنترل بازار، امسال طرح ویژه نظارت حکومتی در دو بخش انجام میشود، اولین بخش از ۱۵ اسفند تا ۲۹ اسفند ماه است و بخش دوم آن از اول فروردین ۱۴۰۳ تا ۲۱ فروردین است، که در این طرح نظارت بر مراکز خرید و بخش کالا افزایش مییابد و همچنین برای سهولت دسترسی مردم برای شکایت از صنوف، شعبه سیار فراهم خواهد شد، که یکی از این مراکز سیار در میدان آستانه قم مستقر شده است و سه گروه گشتی هم علاوه بر ساعات اداری، از ساعت ۱۴:۳۰ تا ساعت ۱۹:۳۰ در شعب سیار مستقر هستند.
حسام با اشاره به مجازاتی که برای گرانفروشان در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: بر اساس گزارشات تخلف اتاق اصناف، بسیج اصناف، وزارت صمت و جهاد، سازمان تعزیرات مبادرت به صدور حکم میکند و بر طبق مصوبه جدید به هر میزان که جریمه برای صنف متخلف در نظر گرفته شده، تعزیرات اجازه افزایش جریمه تا پنج برابر را دارد برای مثال اگر برای عدم درج قیمت کالا، ۲۰۰ هزار تومان جریمه در نظر گرفته شده باشد، تعزیرات میتواند با اعمال جریمه پنج برابری، یک میلیون تومان به عنوان جریمه از صنف متخلف میتواند دریافت کند.
وی ادامه داد: به طور کلی گرانفروشی یعنی کالایی از قیمت رسمی آن بیشتر باشد و برای تشخیص فرد گرانفروش، فاکتور خرید را از فاکتور فروش کم کرده و درصد سود محاسبه میشود و اگر درصد سود فرد، نامتعارف تشخیص داده شود، آنگاه فرد به عنوان گرانفروش شناسایی میشود، همچنین قیمتگذاریها توسط اتحادیهها و سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان انجام میشود، برای مثال اگر آب معدنی بزرگ ۶.۸۰۰ قیمتگذاری شود، سازمان تعزیرات بر بازار نظارت میکند که صنفی بالاتر از این قیمت نفروشد.
مدیر کل تعزیرات استان قم در پایان یادآورد شد: مردم به دو صورت حضوری و با مراجعه به سامانه ۱۳۵ میتوانند شکایت خود را ثبت کنند، اگر مردم شکایتشان را در سامانه ثبت کنند، ۲۴ ساعت بعد از ثبت شکایت، سازمان مکلف به رسیدگی است.
انتهای پیام
نظرات