حسن نوریزاده در گفت و گو با ایسنا افزود: در پی هشدارهای سطح نارنجی که از حوزه استانداری به فرمانداری شهرستان سرخس در خصوص مهار آبهای روان در حوزه خود سطح شهرستان ابلاغ شد، برنامههای لازم پیشبینی و از ظرفیت نیروهای معتمد بومی محل نیز استفاده شد.
وی با بیان اینکه از روز گذشته مأموریت مهار سیلابهای ضلع شمالی منطقه خانگیران به معتمدین واگذار شد، افزود: با همکاری شرکت بهرهبرداری شرکت نفت و گاز شرق در راستای در اختیار قرار دادن لودر و بیل مکانیکی برای مهار و هدایت و ایجاد انشعاباتی در مسیر سیلاب اقدامات و تدابیر لازم انجام شد.
فرماندار سرخس عنوان کرد: اگر در مسیر سیلاب انشعاب و شکاف ایجاد نمیشود حجم بسیاری از حجم سیلاب موجب تخریب روستاهای نوبنیاد و گنبدلی و بخشی از آب هم از مرز خارج میشد.
وی خاطرنشان کرد: با تدبیری که اندیشیده شد سرمنشأ آب به دو شاخه تقسیم شد که بخشی به سمت زمینهای کشاورزی روستای ابمال و در نهایت خروجی گنبدلی و معدن خود گنبدلی هدایت شد و بخشی هم وارد تاغزارهای پشت حوزه گنبدلی میشود.
نوریزاده با بیان اینکه همچنان تمامی مدیران ستاد مدیریت بحران در آمادهباش کامل هستند، گفت: خوشبختانه تاکنون خسارتی نداشتیم و فرایند و جلوگیری از آبهای مرزی و تثبیت آن در داخل خود شهرستان مدیریت میشود.
وی ادامه داد: با این اقدام علاوه بر اینکه جلوی خروج آب از کشور گرفته شد، به تثبیت خاک و آبیاری تاغزارها نیز کمک شد.
شهرستان سرخس با ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، دارای ۲ شهر سرخس و مزداوند و ۶۸ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار است که ۵۵ درصد جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.
این شهرستان مرزی از شمال و شرق حدود ۱۵۰ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان دارد.
انتهای پیام
نظرات