• جمعه / ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402122517735
  • منبع : سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران

۲ طرح سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی در بین طرح‌های صنعتی برتر ۱۴۰۲

۲ طرح سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی در بین طرح‌های صنعتی برتر ۱۴۰۲

دو طرح دکتر مجید جوانمرد و دکتر هادی سازگار توسط دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به‌عنوان طرح صنعتی برتر پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها در سال ۱۴۰۲ معرفی شدند.

به گزارش ایسنا، دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۱۵۵ طرح صنعتی برتر دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در سال ۱۴۰۲ را معرفی کرد.

در این میان طرح دکتر مجید جوانمرد با عنوان «ایجاد ارزش افزوده به روغن و بخش جامد ضایعات گوشت و مرغ در مقیاس صنعتی» و طرح دکتر هادی سازگار با عنوان «باز طراحی سیستم ترمز و سیستم تعلیق خودروی تارا احتراقی به منظور استفاده در نسخه الکتریکی» به‌ عنوان طرح برگزیده دانشگاهی – پژوهشگاهی ۱۴۰۲ از طرح‌های انتخابی بود.

طرح دکتر جوانمرد با عنوان «ایجاد ارزش افزوده به روغن و بخش جامد ضایعات گوشت و مرغ در مقیاس صنعتی» با سرمایه‌گذاری یک شرکت خصوصی و در چرمشهر ورامین اجرا شده است. اجرای موفقیت آمیز این طرح علاوه بر بهبود کیفیت روغن حیوانی استخراج شده از ضایعات صنایع گوشت و تولید پودر گوشت برای غذای دام، منجر به صدور مجوز ادامه فعالیت از سوی سازمان محیط زیست برای این شرکت نیز شد.

طرح پژوهشی دکتر سازگار «بازطراحی سیستم ترمز و سیستم تعلیق خودرو تارای احتراقی به منظور استفاده در نسخه الکتریکی» با حمایت یک شرکت انجام پذیرفت. این طرح یکی از زیر پروژه‌­های، پروژه کلان تارای برقی است. نسخه برقی خودروی تارا نسبت به نسخه بنزینی، وزنی به مراتب بالاتر و توزیع وزنی کاملاً متفاوتی دارد. از طرفی به دلیل حذف بخش قابل توجهی از قطعات مختص موتور احتراقی و اضافه شدن قطعات مربوط به خودروی برقی، جانمایی و پکیجینگ نسخه برقی با بنزینی نیز کاملاً متفاوت است. در مجموع با توجه به این تغییرات نمی‌­توان از سیستم تعلیق و ترمز نسخه بنزینی در نسخه برقی استفاده کرد. در این طرح پژوهشی پس از دریافت الزامات کارخانه و استانداردهای خودرویی، تحلیل‌­ها و شبیه‌­سازی‌­های دینامیکی لازم انجام پذیرفت. سپس بر اساس نتایج تحلیل­‌ها و شبیه­‌سازی‌­ها، نقشه ساخت و مشخصات فنی قطعات سیستم ترمز و تعلیق استخراج و برای سازندگان مربوطه ارسال شد. پس از ساخت، قطعات بر روی خودرو نصب شد و تست‌­های مورد نظر انجام پذیرفت. هم اکنون سه نمونه خودروی تارای برقی که مجهز به سیستم تعلیق و ترمز بازطراحی شده هستند تولید شده و در حال استفاده هستند.

به نقل از وزارت علوم، دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هر ساله اقدام به شناسایی و تدوین قراردادهای برگزیده دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها می‌کند که در سال ۱۴۰۲ نیز با مشارکت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور تعداد ۱۵۵ طرح به‌عنوان طرح برتر معرفی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha