به گزارش ایسنا، برآوردها در گزارش مشترک بانک جهانی و سازمان ملل نشان دادند که هزینه خسارات وارده به زیرساختهای حیاتی در نوار غزه حدود ۱۸.۵ میلیارد دلار بوده است.
این گزارش که روز سهشنبه منتشر شد، توضیح داد که این هزینه شامل دورهای از آغاز تجاوز در اکتبر ۲۰۲۳ تا ژانویه ۲۰۲۴ میشود.
اشغالگران به مدت ۶ ماه به تجاوزات خود به نوار غزه ادامه دادهاند و غیرنظامیان، کادر پزشکی، خبرنگاران و کلیه مستلزمات و وسایل مورد نیاز زندگی را در نوار غزه که در بحبوحه محاصره شدید صهیونیستها از یک بحران انسانی در رنج است، هدف قرار دادهاند.
بانک جهانی گفت که گزارش «ارزیابی موقت خسارات» از منابع جمعآوری دادهها از راه دور برای تخمین خسارات وارده به زیرساختهای مادی در بخشهای حیاتی غزه از اکتبر ۲۰۲۳ تا پایان ژانویه ۲۰۲۴ استفاده کرده است.
این گزارش حاکی از آن است که «خسارات وارده به تأسیسات و بخشهای زیربنایی همه بخشهای اقتصاد را تحت تأثیر قرار میدهد، به طوریکه ساختمانهای مسکونی ۷۲ درصد هزینهها را تشکیل میدهند، در حالی که زیرساختهای خدمات عمومی مانند آب، بهداشت و آموزش ۱۹ درصد و خسارت وارد شده به ساختمانهای تجاری و صنعتی ۹ درصد این هزینه را تشکیل میدهند.
همچنین طبق این گزارش، به نظر میرسد که میزان خسارت برای بسیاری از بخشها به حد ثابتی رسیده است، به طوریکه تعداد کمی از داراییها دست نخورده باقی مانده است. این تخریب حجم عظیمی از آوار و ویرانی را برجای گذاشته که حدود ۲۶ میلیون تُن تخمین زده میشود و ممکن است سالها طول بکشد تا حذف شده و آثار آن پاک شود.
این گزارش در ادامه به تأثیر جنگ بر جمعیت غزه میپردازد، به طوریکه میگوید: «بیش از نیمی از آنها در آستانه قحطی هستند، کل جمعیت از ناامنی شدید غذایی و سوء تغذیه رنج میبرند، بیش از یک میلیون نفر بیخانمان هستند و ۷۵ درصد از جمعیت نوار غزه آواره شدهاند.»
این گزارش میافزاید: «زنان، کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت در معرض بیشترین میزان تأثیرات فاجعهبار انباشته شده بر سلامت جسمی، روحی و روانی خود قرار گرفتهاند و انتظار میرود کودکان کوچکتر با پیامدهایی مواجه شوند که بر رشد و تکامل آنها در طول زندگیشان تأثیر میگذارد.»
در این گزارش آمده است: «با ۸۴ درصد از بیمارستانها و تأسیسات بهداشتی آسیب دیده یا تخریب شده و کمبود برق و آب برای راهاندازی بقیه بیمارستانها، ساکنان تنها به حداقل سطح مراقبتهای بهداشتی، داروها یا درمانهای نجاتدهنده دسترسی دارند.»
طبق این گزارش، سیستم آب و فاضلاب تقریباً از بین رفته است و تنها کمتر از ۵ درصد از خدمات قبلی خود را ارائه میدهد و ساکنان را مجبور میکند برای زنده ماندن به جیرههای آب بسیار اندک تکیه کنند.
بر اساس این گزارش، سیستم آموزشی از بین رفته زیرا ۱۰۰ درصد کودکان از مدرسه بازماندهاند.
بر اساس این گزارش، برق از هفته اول جنگ تقریباً به طور کامل قطع شده است و با تخریب یا از کار افتادن ۹۲ درصد از جادههای اصلی و خرابی زیرساختهای ارتباطی، رساندن کمکهای بشردوستانه اولیه به مردم بسیار دشوار شده است.
بانک جهانی افزود: ارزیابی سریع و جامع خسارات و نیازها برای برآورد کامل خسارات اقتصادی و اجتماعی و همچنین تامین مالی برای بازیابی و بازسازی انجام خواهد شد و انتظار میرود هزینه خسارات، تلفات و نیازها از طریق ارزیابی سریع و جامع بسیار بیشتر از هزینه ارزیابی موقت خسارت باشد.
شهرداریهای استان مرکزی در غزه در ۳۰ مارس اعلام کردند که اشغالگران عمداً مقر شهرداریها، چاههای آب، مخازن اورژانسی و خطوط آب و فاضلاب را بمباران میکنند.
شهرداریها اشاره کردند که اشغالگران مقرهای اداری شهرداریهای البریج و الزوایده را بمباران کردند و مقر اداری شهرداری المغازی به دلیل آتش سوزی و خرابکاری از کار افتاد.
این شهرداریها تاکید کردند: هدف اشغالگران، ایجاد سردرگمی در کار شهرداریها است که به ویژه در سایه شرایط آوارگی در مراکز پناهگاهی و سایر مکانهای حضور آنها این وضعیت منجر به ارائه ندادن خدمات به مردم به شیوه لازم میشود.
انتهای پیام
نظرات