مریم یوسفی در گفتوگو با ایسنا در این خصوص اظهار کرد: بسیاری از کتابهای بزرگ مانند قرآن کریم، تورات، انجیل، زبور و صحف در این ماه نازل شده است. امام صادق (ع) در روایتی بیان کرده است«کل قرآن کریم در ماه رمضان به بیت المعمور نازل شد، سپس در مدت بیست سال بر پیامبر اکرم (ص) و صحف ابراهیم در شب اول ماه رمضان و تورات در روز ششم ماه رمضان، انجیل در روز سیزدهم ماه رمضان و زبور در روز هیجدهم ماه رمضان نازل شد.
یوسفی بیان کرد: ماه رمضان ماه دعا و استغفار است. از امام زین العابدین(ع)روایت شده است که در ماه رمضان جز به دعا و تسبیح و استغفار و تکبیر لب نمیگشود چرا که پیامبر(ص) فرمودند«دعای روزه دار رد نمیشود».
استاد حوزه با اشاره به خواص و فواید روزه گرفتن از نظر روحی و روانی برای انسان، تاکید کرد: روزهداری عملیاست که خداوند آن را بر انسان واجب کرده، پس حتما به نفع ماست. قطعا روح انسان نیاز به معنویت دارد همانند جسم انسان که با خوردن غذا تقویت میشود. برای رسیدن به این معنویت روحی، باید دستورات خداوند متعال را انجام داد، روزه گرفتن یکی از این اعمال واجب است.
وی ادامه داد: یکی از فواید روزه گرفتن تقویت اراده در انسان و غلبه بر نفس خود است و همچنین افکار منفی و وسوسههای شیطان را دور میکند. سبب آرامش قلبی، تقویت اراده در انسان، صبر و تحمل و آمادگی انسان برای سایر عبادتها را فراهم میکند. روزه گرفتن خواص و فواید جسمی و معنوی بسیاری دارد که از نظر علمی نیز ثابت شده است.
وی عنوان کرد: بهبود سیستم قلب یکی دیگر از خواص و فواید روزه گرفتن است، وقتی فرد روزه میگیرد بدن او برای هضم غذا انرژی صرف نمیکند، به جای آن انرژی خود را برای سوزاندن آن اضافات صرف میکند و سلولهای جدیدی برای بازسازی بدن تولید میشود.
یوسفی ادامه داد: با روزه گرفتن به مدت یک ماه فعالیت سیستم گوارشی انسان کاهش مییابد و فرصت مناسب برای تجدید قوا و بازسازی آن وجود خواهد داشت، هم چنین میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن افزایش یافته و در نتیجه میزان فعالیتهای متابولیسمی به حد نرمال میرسد. پس از یک ماه روز داری این قسمت از بدن فعالیت خود را بهتر ادامه خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات