سیدانور رشیدی امروز سه شنبه(۲۸ فروردین) در نشست ساماندهی وضعیت وانت های میوه فروش اظهار کرد: موضوع وانتهای میوه فروش از پدیدههایی است که مربوط به سالهای اخیر نبوده و معضلی است که از چندین دهه گذشته وجود داشته است.
وی با تاکید براینکه مشکل بیکاری از دلایل اصلی وجود پدیده دست فروشی و وانتهای میوه فروشی است، افزود: امروز وجود دستفروشان و وانتهای میوه فروش به نوعی ویترین معضل بیکاری را در شهر سنندج نشان میدهد؛ اما این موضوع نافی انجام اقدامات لازم برای مدیریت این موضوع نیست.
شهردار سنندج تصریح کرد: در همین راستا با همراهی خوبی که بین دستگاههای متولی صورت گرفت، در سال ۱۴۰۱ به بهترین شیوه ممکن طرح ساماندهی وانتهای میوه فروش را اجرا کردیم که به عنوان مطالب جدی شهروندان فهیم بازخورد بسیار خوبی به دنبال داشت.
وی بیان کرد: متاسفانه به دلیل اتفاقات تلخی که در سال ۱۴۰۱ در کل کشور و به تبع آن در استان کردستان افتاد این طرح ابتر ماند.
رشیدی، با عنوان اینکه شهرداری سنندج خود را موظف به خدماترسانی هرچه شایسته به شهروندان فهیم و فرهنگی و قدرشناس دیار فرهنگ و هنر میداند، عنوان کرد: از رسانهها و مردم که همواره در اجرای برنامهها و انعکاس مشکلات در کنار مجموعه شهرداری هستند تقدیر میکنم.
وی خاطرنشان کرد: موضوع وانتهای میوه فروش یکی از معضلات شهری است که مدیریت شهری در راستای رفع آن برنامههای کوتاه، میان و بلند مدت دارد.
نبود فضاهای با کاربری عمومی پاشنه اشیل اجرای طرحهای مدیریت شهری در سنندج
شهردار سنندج با بیان اینکه متاسفانه به دلیل اینکه ۵۵ درصد بافت شهری در سنندج، ناکارآمد و فرسوده است، عنوان کرد: متاسفانه کاربریهای عمومی در این بافتها کم و حتی در برخی نقاط اصلا وجود ندارد.
رشیدی تصریح کرد: عدم تعریف چنین کاربریهایی در گذشته از یک سو و نبود زمین لازم برای ایجاد موجب شده در برخی محلات قدیمی مانند، سرتپوله، خیابان شهدا، حاجیآباد و حتی نواحی منفصل شهری دست مدیریت شهری در اجرای برنامهها بسته باشد.
وی افزود: در ۴۵ درصد فضای باقیمانده نیز متاسفانه تفکیکها توجهی به بازارهای روز به عنوان یکی از نیازهای جدی صورت نگرفته است و به همین دلیل مجموعه مدیریت شهری با مشکلاتی در زمینه استقرار و هدایت کردن وانتهای میوه فروش در سطح شهر مواجه بود.
وی با تاکید براینکه مدیریت شهری هرگز دنبال بریدن نان و منبع درآمدی وانتهای میوه فروش و دستفروشان نیست، گفت: هدف ما اجرای طرحهای کارشناسی شده برای مدیریت و ساماندهی وضعیت وانتبارها و دستفروشان است.
شهردار سنندج از آغاز طرح ساماندهی وانتهای میوه فروش از ۱۵ اردیبهشت ماه امسال خبر داد و اضافه کرد: ۵ نقطهای که در راستای استقرار وانتهای میوه فروش قبلا در نظر گرفته شده بود به ۱۰ نقطه افزایش یافته است.
رشیدی افزود: اجرای موفق این طرح نیازمند همراهی دستگاههای مختلف و مشارکت مردم است چرا که مجموعه مدیریت شهری تمام توان و ظرفیتهای خود را در این راستا بکار میگیرد.
وی تصریح کرد: مکاتباتی با دستگاههای مختلف از جمله راه و شهرسازی و اوقاف صورت گرفته که اگر زمینهایی در اختیار دارند معرفی کنند تا شهرداری بازارهای درون محلی را راهاندازی کند.
وی همچنین از راهاندازی هفته بازارها به ویژه در نواحی منفصل شهری به صورت دورهای و چرخشی در شهر سنندج خبر داد و گفت: این سه طرح به صورت کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در راستای ساماندهی وانتهای میوه فروش در سنندج انجام میشود.
حمایت تمام قد پلیس راهور از شهرداری سنندج در اجرای طرح ساماندهی وانتهای میوهفروش
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کردستان گفت: پلیس راهور تمام قد از شهرداری سنندج در اجرای طرح ساماندهی وانتهای میوهفروش و دستفروشان حمایت میکند.
همتیزاده در نشست با شهردار سنندج که با حضور جمعی از معاونین پلیس راهنمایی رانندگی و شهرداری در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: اوج ترافیک در ساعت پیک اول صبح در و بعد از ظهر از ساعت ۵ تا ۸ شب از مشکلاتی است که البته مربوط به سالهای اخیر نبوده و رفع آن نیازمند تمهیدات و برنامهریزی جدی است.
وی خاطرنشان کرد: مردم انتظار دارند با برنامهریزیهای مناسب زمینه رفع این مشکل فراهم تا بتوانند بدون مشکل در هسته مرکزی شهر حضور پیدا کنند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کردستان با تاکید براینکه معضل وانتهای میوه فروشی در نقاط مختلف شهر سنندج نیز مسئلهای مربوط به این دوره از مدیریت شهری نیست، گفت: این پدیده اجتماعی نوظهور نه تنها در کردستان و سنندج بلکه مربوط به کل کشور بوده و باید برای رفع آن چارهاندیشی اساسی صورت بگیرد.
همتیزاده با بیان اینکه رفع این مشکل به تنهایی برای شهرداری ممکن نیست و سایر دستگاهها و مردم نیز باید به صورت ویژه همکاری کنند، گفت: در این راستا نیروی انتظامی استان و پلیس راهنمایی رانندگی تمام قد از شهرداری حمایت و همکاری خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: امیدواریم براساس برنامهریزیهای صورت گرفته در کوتاهترین زمان ممکن باید موضوع وانتهای میوه فروش، دستفروشان و همچنین انضباط ترافیکی در هسته مرکزی شهر حل فصل شود.
وی افزود: با توجه به اینکه بیشترین مراکز تجاری در هسته شهر قرار دارد ساماندهی ترافیک در این نقطه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و موجب رضایتمندی شهروندان خواهد شد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کردستان با بیان اینکه در راستای کاهش ترافیک خط ویژه به همت شهرداری در برخی نقاط شهر فعال شده که امیدواریم در سایر نقاط نیز با توجه به نیاز خطوط ویژه فعال شود، گفت: امیدواریم با اجرای طرحهای مختلف یک نظم و نسق مناسب به ترافیک سطح شهر به ویژه در هسته مرکزی شهر بدهیم.
همتیزاده اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲، تقریبا ۱۱ درصد کاهش حوادث و تلفات ترافیکی در سطح استان ثبت شده است، نگرانی ما در سد معبر و تصادفاتی که اتفاق میافتد عابرین پیاده بود.
وی با بیان اینکه ۵۲ درصد تصادفات منجر به فوت و ۳۲ درصد در تصادفات منجر به جرح در سال گذشته برای عابرین پیاده اتفاق افتاده است، عنوان کرد: از اول سالجاری تا کنون کاهش ۱۰۰درصدی در کل تصادفات و ۲۸ درصدی تصادفات جرحی کاهش داشتهایم.
وی افزود: این نشان میدهد قدم اول را در بحث مدیریت تصادفات برداشتهایم و برنامهریزیهای خوبی توسط شهرداری در راستای رفع مشکلات ترافیکی و روانسازی ترافیک صورت گرفته شده که امیدواریم به صورت جدی در سالجاری عملیاتی شود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کردستان با اشاره به موفقیت شهرداری سنندج در اجرای طرح ساماندهی وانتهای میوه فروش در سال ۱۴۰۱ و رضایتمندی قابل قبول شهروندان، عنوان کرد: این طرح بنا به دلایل مختلف ابتر ماند که امیدواریم امسال بتوانیم با برنامهریزی هرچه بهتر شاهد اجرای این طرح باشیم.
همتیزاده گفت: امیدواریم با تعامل هرچه بیشتر بین دستگاهی شاهد اجرای هرچه بهتر طرحهای ترافیکی به منظور رفاه شهروندان در سطح شهر باشیم.
انتهای پیام
نظرات