به گزارش ایسنا، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه روز دوشنبه سوم اردیبهشت در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان قزوین با اشاره به اهمیت رصد مسائل مهم استان، اظهار کرد: در هر استان معاونت اجتماعی فراجا، اداره کل اطلاعات و اطلاعات سپاه منابع ارزشمند و گنجینههای رصد مسائل هستند که میتوان در طرح و برنامهریزی قرارگاه فرهنگ عمومی به نحو مطلوب از این منابع استفاده کرد.
وی با بیان اینکه در مسیر کارهای فرهنگی باید از ظرفیت تمامی دستگاهها، حوزههای علمیه و گروههای مردمی استفاده کرد، خاطرنشان کرد: ما در سطح کشور نیز سازمان بازرسی را به خدمت گرفتیم که بر اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نظارت داشته باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور گفت: نقش رسانههای مجازی را در پیشبرد اهداف فرهنگی کشور بسیار مهم است و توجه به چنین رسانههایی باید سرلوحه کارها باشد و حتی پیشنهاد میکنیم نمایندهای از فعالان رسانههای مجازی جهت حضور در نشستهای شورای فرهنگ عمومی استان نیز معرفی شود.
وی بیان کرد: مصوبات شورای فرهنگ عمومی از سوی استاندار ابلاغ میشود، به همین دلیل اگر مصوبهای از سوی دستگاهی اجرا نشده باید متولی آن برای مدیریت ارشد استان گزارش دهد که چرا کار انجام نداده است.
خسروپناه با اشاره به ظرفیتهای قزوین، اظهار کرد: قزوین به عنوان پایتخت در دوره صفویه، وجود فعالیتهای مذهبی، قرآنی در طول سالیان، وجود صنایع دستی مختلف و از همه مهمتر همدلی بینظیر مسئولان استانی در کشور زبانزد عام و خاص محسوب میشود و این تنها بخشی از گنجینه ارزشمند این استان است.
در حوزه عفاف و حجاب نیز جزو سه استان برتر کشور هستیم
آیتالله عبدالکریم عابدینی، رئیس شورای فرهنگ عمومی استان قزوین، نیز در این جلسه اظهار کرد: اگر ما هر چه فعالیت فرهنگی انجام بدهیم اما فقط با الفاظ و عبارات بازی کنیم و فعالیتهای ما رنگ و بوی قرآنی نداشته باشد، نتیجهای نخواهد داشت، برای اینکه از برکت خالی هستند اما خوشبختانه استان قزوین در فضای قرآنی در سطح کشور درخشیده و شرایط بسیار خوبی دارد، چنان که در حوزه عفاف و حجاب نیز جزو سه استان برتر کشور هستیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: اگر ما سفره فرهنگمان را از سفره نماز جمعه، قرآن، مساجد، محرم، عاشورا، ماه رمضان، لیلهالقدر و شبهای احیا جدا کنیم، سفره تهی، فقیرانه و بیمحتوایی خواهیم داشت و چنین سفرهای اصلاً معنا ندارد.
وی ادامه داد: گلایهای که بنده به مسئولین آموزشوپرورش داشتم این بود که چرا کتابی تحت عنوان دین و زندگی در مدارس وجود دارد؟ عنوان این کتاب باید دینِ زندگی باشد، اگر حائلی میان دین و زندگی قرار گرفت، این دیگر آن مطلوب موردنظر نمیشود، ما نباید بگوییم کمیتهای تحت عنوان دین و مذهب داریم، چون هیچ کدام از حوزههای فعالیتی ما جدا از دین و مذهب نیستند و همه آن حوزهها و کمیتهها باید در خدمت دین و مذهب باشند، اصلاً در ایران اسلامی جدا کردن دین و مذهب از حوزههای دیگر با مهندسی موردنظر همخوانی ندارد.
امام جمعه قزوین گفت: ما در همه کارهای فرهنگی باید ببینیم چرا ما اقدام فرهنگی میکنیم اما روی مردم تأثیر نمیگذارد؟ خدا وقتی به ما میفرماید قرآن بخوانید، میگوید «لا یَمَسّه اِلّا المُطَهَّرون»، یعنی ابتدا ما را به سمت طهارت و سپس به سوی قرآن سوق میدهد، یعنی لقمه حرام، آلودگی روحی و حتی آلوده بودن جسمی بدون طهارت مانع فهم قرآن است.
وی اظهار کرد: خدای متعال برای نماز خواندن فرموده که باید وضو بگیرید و سپس نماز بخوانید، یعنی با طهارت نماز و قرآن بخوانید، باید گفت که همه مسائل معنوی و فرهنگی با طهارت درست میشوند، برای مثال ما از خودمان اقتدار نشان دادیم و صهیونیستها را تحقیر کردیم، در پی آن به سرعت دیدیم رفتار مردم هم تغییر کرد.
کار فرهنگی بهصورت دستوری به جایی نمیرساند
آیتالله عابدینی خاطرنشان کرد: اگر ما بیاییم به «یُزَکِّیهِمْ» عمل کنیم، یعنی مردم ما ببینند عدالت برای مسئولان ما خیلی مهم است و برایمان اهمیت دارد که مردم شاهد صحنه زشت تبعیض نباشند، اینها باعث میشود فعالیتهای فرهنگی ما تأثیرگذار باشند. اصولاً کار فرهنگی را نمیشود با فرمان دادن و بهصورت دستوری به جایی رساند، باید انگیزههای درونی در مردم ایجاد شود.
وی ادامه داد: در انقلاب اسلامی ما شاهد بودیم امام خمینی(ره) به مردم وعدههای ایمانی دادند و در مردم ایجاد انگیزه کردند، سپس مردم خودشان قیام کردند، اکنون نیز هرچه میبینیم مردم هستند که ایستادگی میکنند. بنابراین ما نیز باید کار را از همین جا شروع کنیم.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان قزوین تصریح کرد: در بحث عفاف و حجاب باید بدانیم حجاب یکی از شاخههای عفاف است و حجاب فقط به معنای پوشش نیست، در گویش هم باید عفت کلام داشته باشیم، همچنین لازم است عفت بطن داشته باشیم، همچنین در قرآن از سؤالکنندگانی سخن به میان آمده که عفیف هستند و نیازشان را اظهار نمیکنند.
وی گفت: عفت یکی از شاخههای کرامت انسانی است، کرامت انسانی یکی از آثار و برکات تقواست، تقوا نیز اثر عبادت است.
لزوم توسعه ورزش برای ایجاد نشاط اجتماعی
محمدمهدی اعلایی، استاندار قزوین نیز در این جلسه اظهار کرد: آمار اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگ و هنر استان قزوین نسبت به سالهای گذشته با افزایش چشمگیری همراه است. اگر بخواهیم با زبان برنامه و بودجه صحبت کنیم، در دولت سیزدهم وزن بودجه فرهنگی استان نسبت به گذشته افزایش داشته تا جایی که سال گذشته با انجام طرح شهید آوینی اقدامات خوبی در حوزه بودجه فرهنگی اتفاق افتاد.
وی بیان کرد: قرارگاه ویژهای را در استان قزوین راهاندازی کردیم تا با کمک و استفاده از ظرفیت دستگاههای اجرایی و دستگاههای امنیتی بر مسائل مهم استان تحلیل و بررسی صورت بگیرد.
استاندار قزوین یکی از دستاوردهای مهم فرهنگی در راستای نشاط اجتماعی را توسعه ورزش دانست و خاطرنشان کرد: در این رابطه صعود تیم فوتبال شمس آذر قزوین به رقابتهای لیگ برتر برای نخستین مرتبه در تاریخ ورزشی استان که تبعات مثبت فرهنگی بسیاری را نیز به همراه داشت تاکنون نشاط اجتماعی قابل قبولی را در استان ایجاد کرده است.
وی در ادامه بر انجام مأموریت دستگاههای اجرایی در استان تأکید کرد و گفت: صحبت در حوزه فرهنگی بسیار وسیع است چرا که فرهنگ مقولهای سیار و انتزاعی است، به هرحال در حوزه مأموریتی دستگاههای متولی داریم که با وجود بهرهمندی از اعتباراتشان بایستی در این حوزه نیز اهتمام لازم را داشته باشند.
اعلایی در پایان گفت: شورای فرهنگی عمومی استان قزوین در راستای تقویت سیاستهای کلی کشور گام برمیدارد و در این راستا به اجرایی شدن هرچه بهتر وظایف دستگاهها نیز کمک میکند. استان قزوین در حوزه فرهنگ دارای ارزشهای غنی است و در وقایع ۲ سال گذشته که با جنگ ترکیبی دشمن نیز همراه بود، قزوین با کمترین آسیب فرهنگی مواجه بود که این مسئله بیانگر وجود باورهای عمیق اعتقادی رایج بین مردم این دیار بود.
انتهای پیام
نظرات