عباس رضاییانزاده امروز، ۵ اردیبهشت ضمن بیان تعریف نان کامل، گفت: نان کامل یا نان سبوسدار، به دلیل وجود پوسته و جوانه، منبع غنی فیبر، ویتامین E، ویتامینهای گروه B، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدان، یکی از بهترین گزینهها برای امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه محسوب میشود.
وی افزود: نان تهیه شده از آرد سفید، به دلیل درصد سبوسگیری بالا و حذف سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی گندم مانند آهن، کلسیم، روی، منیزیم و فسفر در جریان آسیاب کردن، ارزش چندانی ندارد و نانهایی که از آرد کامل تهیه میشود، از کاملترین نانها به شمار میرود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه نان کامل در دمای کمتر و زمان طولانیتری نسبت به نان سفید پخت میشود، ادامه داد: وجود فیبر بیشتر در نان کامل باعث ایجاد سیری زودرس و کاهش جذب قند و کلسترول در دستگاه گوارش و پیشگیری از چاقی میشود و از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانهای گوارش بهویژه سرطان کولون پیشگیری میکند.
وی با اشاره به افزایش کیفیت و توسعه دسترسی به نان کامل و ارتقای آگاهی جامعه در این خصوص گفت: با توجه به افزایش نانواییهای عرضهکننده نان کامل در شهر شیراز، شهروندان با توجه به فراهم شدن این ظرفیت تلاش کنند نان سفره خود را از نانهای کامل تهیه کنند.
اطلاعات و آدرس نانواییهای عرضه کننده نان کامل در صفحه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت، به نشانی اینترنتی https://fhc.sums.ac.ir/uploads/۱۱۸/Nutrition/public%۲۰education/۳۴.pdf جهت دسترسی عموم قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات