ابراهیم رودسرابی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به تنوع کیفی منابع آب و خاک در شهرستان، تک کشتی محصول پسته را تهدیدی برای بهرهبرداران عنوان کرد و افزود: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت دار از جمله پسته، انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری، خربزه و پنبه و ... است که با برنامهریزی دقیق میتوان به عملکرد مناسبی از محصولات مذکور رسید.
وی به اقدامات بسیار خوب مدیریت در زمینه کشت انگور با روشهای نوین اشاره و اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۴ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه باغات انگور در مناطق مستعد شهرستان هزینه شده است، به طوری که تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روشهای نوین در شهرستان احداث شده است و تلاش میشود این سطح در سال جاری به دو برابر افزایش یابد.
رودسرابی در ادامه گفت: کیفیت منابع آب و خاک در مناطق مختلف شهرستان ایجاب مینماید که کشاورزان با بهرهگیری از نظرات مشاوران تخصصی و رعایت اصول فنی نسبت به انتخاب نوع محصول در هر منطقه اقدام نمایند تا به بهرهوری حداکثری از منابع مذکور دست یابند.
افزایش بهرهوری محصولات کشاورزی از برنامههای اصلی
مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اینکه قبل از هرگونه کشت محصولات زراعی و باغی، ابتدا باید نسبت به انجام آزمایشهای آب و خاک آن منطقه اقدام نمود، اضافه کرد: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبرانناپذیری را به بهرهبرداران وارد کرده و تغییر این رویه از اهداف و برنامههای مهم مدیریت است.
وی در ادامه افزایش بهرهوری محصولات کشاورزی را از برنامههای اصلی جهاد کشاورزی این شهرستان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش سالانه هزینه تولید محصولات کشاورزی، تنها راه برون رفت از این وضعیت افزایش تولید در واحد سطح از طریق استفاده از فناوری و دانش نوین در بخش کشاورزی است.
رودسرابی خاطرنشان کرد: ارتقاء دانش فنی و تجربی کشاورزان، افزایش بهرهوری آب از طریق اجرای سیستمهای نوین آبیاری، افزایش ضریب مکانیزاسیون و مدیریت علمی مزارع و باغات از مهمترین برنامههای مدیریت جهاد کشاورزی در سال جاری خواهد بود.
مدیر جهاد کشاورزی خوشاب همچنین با اشاره به اینکه شهرستان به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان رتبه دوم را بعد از مه ولات دارا است، تصریح کرد: شهرستان خوشاب ۱۳ هزار هکتار باغ پسته دارد که سال گذشته ۷۰۰۰ تن پسته خشک از باغات شهرستان برداشت شده است.
وی ارقام غالب پسته کشت شده در خوشاب را شامل فندقی، کله قوچی، اکبری، بادامی سفید، اوحدی و عباسعلی اعلام کرد و گفت: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیتدار است که همه ساله این محصولات گردش مالی خوبی را برای شهرستان به ارمغان میآورند.
نگرانی از پایین بودن میانگین تولید محصولات کشاورزی و باغی
وی با ابراز نگرانی از پایین بودن میانگین تولید محصولات کشاورزی و باغی در واحد سطح، به ویژه پسته به عنوان اصلیترین محصول شهرستان ادامه داد: صادراتی بودن این محصول و برنامهریزی هدفمند کشورهای رقیب در زمینه توسعه کمی و بازار مصرف محصول پسته، تهدیدی جدی بر آینده پسته کشور خواهد بود.
مدیر جهاد کشاورزی خوشاب تنها راه مقابله با این تهدید را افزایش میزان تولید محصول در واحد سطح دانست که باغداران باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
وی بر ادامه آموزش و ترویج هدفمند در زمینه مدیریت علمی مزارع و باغات شهرستان به ویژه در زمینه محصول پسته تأکید کرد و گفت: خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ با اجرای چندین همایش هدفمند و بازدیدهای داخل و خارج استانی، زمینه تغییر نگرش باغداران را نسبت به نحوه مدیریت باغات خود ایجاد کرده و امیدواریم با ادامه این روند، شاهد جهش تولید در بخش کشاورزی شهرستان باشیم.
افزایش تولید مستلزم وجود تشکلهای تخصصی و قوی
مدیر جهاد کشاورزی خوشاب برنامهریزی برای افزایش تولید را مستلزم وجود تشکلهای تخصصی و قوی دانست و افزود: ایجاد، توسعه و تقویت تشکلها از جمله شرکتهای تعاونی کشاورزان و دامداران، انجمن پسته شهرستان، شرکتهای خدمات مکانیزه و شرکتهای فنی و مشاورهای، به صورت ویژه مورد توجه و پیگیری قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه جهش تولید با مشارکت مردم را اولویت اول مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب در سال جدید دانست و گفت: با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۳ توسط مقام معظم رهبری امسال استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و مشارکتهای مردمی در پیشبرد اهداف بخش کشاورزی شهرستان و به ویژه جهش تولید، به صورت ویژه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
رودسرابی از استقرار سه مرکز جهاد کشاورزی غیر دولتی در شهرستان و در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: استفاده از توان علمی فارغالتحصیلان بخش کشاورزی، بهبود کیفیت و کمیت خدمترسانی به ویژه در بخشهای سه گانه و مشارکت بخش خصوصی در تحقق اهداف و برنامههای بخش کشاورزی شهرستان از دلایل شروع فعالیت مراکز مذکور است.
ضرورت تسریع در صدور مجوزها و ارائه به موقع تسهیلات
وی حمایت همه جانبه از ایجاد و توسعه شرکتهای خصوصی وابسته به بخش کشاورزی را یکی از عوامل تحقق شعار سال برشمرد و عنوان کرد: شرکتهای تعاونی تولید، تعاونی روستایی و ...میتوانند نقش بسیار مؤثری در جهش تولید محصولات از طریق ارائه خدمات تخصصی و تأمین نهادههای مورد نیاز تولید اعضای خود داشته باشند که در همین راستا تمامی امور مربوط به تأمین و توزیع نهادههای مورد نیاز کشاورزان و دامداران شهرستان به شرکتهای مذکور واگذار شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به تجربه بسیار موفق مدیریت در اجرای برنامههای آموزشی، ترویجی با استفاده از مشارکت بهرهبرداران و شرکتهای خصوصی فعال در حوزه کشاورزی گفت: این روند در سال جاری تقویت و زمینه حضور و مشارکت کشاورزان و بخش خصوصی در برنامههای ترویجی شهرستان بیش از پیش فراهم خواهد شد.
وی رفع موانع تولید را پیش نیاز مشارکت مردم در جهش تولید دانست و افزود: تسریع در صدور مجوزها، ارائه به موقع تسهیلات و پیگیری مستمر رفع موانع مربوط به سرمایهگذاری در شهرستان، از اولویتهای مدیریت در سال ۱۴۰۳ خواهد بود.
سلطانآباد، مرکز شهرستان ۳۸ هزار نفری خوشاب در ۱۷۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
این شهرستان مرکب از بخش های مرکزی، مشکان و نوده انقلاب، دارای ۷۰ روستا است.
انتهای پیام
نظرات