محمدمهدی طهرانچی ۱۰ اردیبهشت در اجلاسیه افق تحول دانشگاه ۲ در جمع اساتید گروه کشوری علوم اجتماعی در چالوس در ابتدای سخنان خود با اشاره به جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه اظهار کرد: در دورانی زندگی میکنیم که انسانیت به مسلخ رفته است و نظام علمی در خدمت حاکمیت نظام سلطه قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه این نظام سلطه یک چهرهای داشت که بسیار بزک شده بود اما درون این چهره و پشت آن چهره کریهی است که جز قدرت و پول چیزی نمیشناسد، افزود: امام راحل مکتبی را بنیان نهادند که طوفانی را به پا کرد که امروز بیش از هر زمانی چهره کریه این نظام سلطه را آشکار میکند.
وی تصریح کرد: دموکراسی، حقوق بشر و کودک، محیط زیست و یونسکو از واژههای زیبایی هستند که با کشتن ۱۵ هزار کودک و حمله به معترضان در متن دانشگاه به مسلخ رفته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اقدامات بی رحمانه نظام ظلم و صهیونیست در مقابل علم و زنان، بیان کرد: نظام سلطه دانشگاه و زن و کودک نمیشناسد و باید گفت طوفان، دستکش مخملی را برده است و مشت آهنین هویدا شده است.
طهرانچی با تاکید براینکه اینروزها غرب بدون نقاب و واکنش در مقابل مقام دانشجویان و اساتید دانشگاه را میتوان دید، افزود: امسال روز معلم کلید واژه «منهم یک پروفسورم» در فضاهای رسانهای و مجازی منتشر خواهد شد.
وی در ادامه به کاهش ورودیهای علوم انسانی و علوم پایه در دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: در حوزه علوم اجتماعی این گرایش کمتر بوده است که باید علتیابی و سپس برای آن راه حل ارائه شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تعداد دانشجویان در حوزه علوم اجتماعی را چهار هزار و ۳۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۵۰ درصد در تهران مشغول به تحصیل هستند و اگر این روند ادامه یابد تعداد دانشجویان در سالهای آینده در این رشته کاهش بیشتری خواهد یافت.
طهرانچی با بیان اینکه انتخاب رشته، سرمایه گذاری فرد برای آینده خود است، خاطر نشان کرد: در دو دهه قبل اقبال رشتههای جامعه شناسی در دانشگاه آزاد اسلامی بالا بود و گرایش به علوم سیاسی نیز بدین گونه بود اما در حال حاضر رشته مدیریت و اذناب آن گرایش بیشتری یافته است.
وی با بیان اینکه انتخاب رشته یک برایند فردی است اما فرایند جمعی آینده کشور را رقم میزند، افزود: نسل جوان دیگر برایش مدرک تحصیلی و اعتبار دانشگاه ملاک نیست.
این مسئول اشباع کاذب اطلاعات را موجب عوض شدن نگاه بچهها به آموزش عالی دانست و گفت: فرزندان ما تصویر را از دریچه دیجیتال میگیرند.
طهرانچی با اشاره به اینکه تعداد دانشجویان با اعضای هیئت علمی و اساتید به نوعی همخوانی ندارد، تاکید کرد: ناترازی در دانشگاه یک مسئله است که باید اصلاح شود و مسئله شناسی ما باید دقیق باشد.
وی با بیان اینکه چهارگانه کنش تنها علم نیست بلکه بینش، توانش، دانش و گرایش هست، گفت: یکی از اشکالات این است که همت بچهها را کوچک کردیم و توانش را پایین آوردیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه فضای مجازی توانش بچهها را به سمت تواناییهای عاریتی سوق داده است، گفت: غضب و وحشت تقویت شده است و فکر میکنند خیلی توانمند شدهاند.
طهرانچی با اشاره به نقش مهم ایمان در تقویت فرزندان و با تاکید بر اینکه مدلهای قدیمی مسائل جامعه را حل نمیکند، اظهار کرد: علم به خودی خود نمیتواند مسائل جامعه را حل کند بلکه با خلاقیت در مواجه با مسائل پیچیده راهکار ارائه میدهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید جامعه پرداز باشد، افزود: بچههای ما به جای دانایی به دنبال توانایی هستند و سودمندی را در توانایی میبینند.
طهرانچی با بیان اینکه باید از دریچه توانایی با بچهها سخن گفت، یادآور شد: باید از دریچه توانایی مهارت، خلاقیت و نوآوری را به سمت آنها سوق داد.
انتهای پیام
نظرات