• شنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403022215488
  • خبرنگار : 71290

سفیر ایران در ترکمنستان: در فرهنگ ایرانی دختران و زنان از جایگاه بالایی برخوردارند

سفیر ایران در ترکمنستان: در فرهنگ ایرانی دختران و زنان از جایگاه بالایی برخوردارند

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با بیان این‌که نام‌گذاری یک روز به نام دختران در تقویم ایران، نشانه‌ای از جایگاهی است که فرهنگ ایرانی-اسلامی برای دختر قائل است، خاطرنشان کرد: در فرهنگ ایرانی، دختران و زنان همواره از جایگاه بالایی برخوردار بوده‌اند.

به گزارش ایسنا، علی مجتبی روزبهانی سفیر کشورمان در ترکمنستان در مراسم ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر اظهار داشت: امروز روز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س)، خواهر گرامی امام رضا(ع) است و به همین دلیل برای ما روز بسیار مبارکی است. باعث خوشحالی و افتخار است که این روز فرخنده به نام دختران نامگذاری شده است. اینکه ولادت مبارک حضرت معصومه (س) به‌عنوان نمادی برای روز دختر انتخاب شده‌، به این جهت است که ایشان در فرهنگ ایرانی- اسلامی یکی از اسوه‌های پاکدامنی، اخلاق، مهربانی و نجابت به شمار می‌آیند و به واسطه همین ویژگی‌ها الگویی برای دختران مسلمان هستند.

روزبهانی افزود: نام‌گذاری یک روز به نام دختران در تقویم ایران، نشانه‌ای از جایگاهی است که فرهنگ ایرانی-اسلامی برای دختر قائل است. از پیامبر مکرم اسلام نقل شده که فرموده‌اند «دختران چه فرزندان خوبی هستند؛ با لطافت و مهربان، آماده به خدمت‌رسانی، یار و غمخوار، با برکت و پاکیزه کننده». مایه مباهات است در حالی که در جامعه عربی جاهلی پیش از اسلام، فرزند دختر را ننگ می‌خواندند و نوزادان دختر را زنده به گور می‌کردند، پیامبر اسلام چنین جایگاهی برای دختران قائل می‌شود و حتی دختر خود، حضرت فاطمه زهرا (س)، را «ام ابیها» توصیف می‌کند و دختران را مایه برکت اهل خانه می‌خواند. بنابراین، دختر در ادبیات اسلامی و نزد پیامبر و ائمه از جایگاه رفیعی برخوردار است.

این دیپلمات کشورمان با اشاره به جایگاه دختران در فرهنگ ایرانی گفت: در فرهنگ ایرانی نیز دختران و زنان همواره از جایگاه بالایی برخوردار بوده‌اند. خلاف برخی فرهنگ‌ها که دختر را در جایگاهی پایین‌ قرار می‌دادند، در اشعار، ادبیات اساطیری، حماسه‌سرایی‌ها و افسانه‌های ایرانی، دختران و زنان دوشادوش مردان قرار می‌گیرند و اغلب نماد ذکاوت، صبر و بردباری و البته مادرانی غیور هستند که پهلوانانی دلیر را پرورش می‌دهند. از این منظر، میان دو ملت ایران و ترکمنستان اشتراک فرهنگی بزرگی وجود دارد، چرا که نگاهی به تاریخ مردم ترکمنستان نشان می‌دهد که در این کشور نیز زنان و دختران همواره از نقشی برجسته و جایگاه والایی برخوردار بوده‌اند.

سفیر ایران در ترکمنستان: در فرهنگ ایرانی دختران و زنان از جایگاه بالایی برخوردارند

سفیر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حضور دختران در صحنه‌های علمی، اجتماعی و سیاسی گفت: بیش از ۶۰ درصد دانشجویان در ایران را دختران تشکیل می‌دهند. حسن تصادف جالبی است که پس فردا هم روز جهانی «زن در ریاضیات» است که به یاد مریم میرزاخانی دانشمند زن ایرانی و برنده بالاترین جایزه ریاضی جهان، نامگذاری شده است. بنابر این، نباید فراموش کنیم که دختران امروز، مادران فردا و در واقع آینده‌ جامعه هستند.

علی مجتبی روزبهانی در پایان سخنان خود با اشاره به حضور پررنگ دختران ترکمنستان در عرصه‌های مختلف اجتماعی گفت: در کشور ترکمنستان نیز دختران در عرصه‌های مختلف اجتماعی، از درس و تحصیل گرفته تا ورزش از جایگاه بسیار مهمی برخوردارند. من در مدت حضورم در ترکمنستان و در جلساتی که در رایزنی فرهنگی حضور یافته‌ام، از نزدیک شاهد بوده‌ام که دختران ترکمنستان چه نقش پررنگی در جامعه این کشور ایفا می‌کنند که مرهون درایت و بلندنظری رهبری عالی ترکمنستان است که زمینه مناسبی را برای فعالیت‌های اجتماعی زنان و دختران در این کشور فراهم نموده‌اند.

همچنین، نوید رسولی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با اشاره به روز میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختر و تبریک این روز و با اشاره به جایگاه دختران در اسلام گفت: از زمان زنده ‌به‌گور کردن دختران تا امروز در اغلب جوامع، از زنان و دختران به ‌عنوان جنس دوم یاد می‌کنند. تحقیر زنانی که فرزند دختر به دنیا آورده و شرمندگی خانواده‌هایی که دختردار می‌شوند هنوز هم در بین برخی جوامع وجود دارد. بحث غلطی که امروز در جامعه رواج یافته که زن برتری دارد یا مرد؛ اما آنچه ما از دین اسلام برداشت می‌کنیم این است که خداوند تمام پدیده‌های نظام آفرینش را به صورت جفت خلق کرده است و جفت بودن پدیده‌ها، سبب تعالی نظام آفرینش می‌شود. در نظام آفرینش دو جنس دختر و پسر،  نقشی در عالم وجود، جامعه، تاریخ بشری و خانواده دارند که باعث ثبات و رشد و تعالی می‌شود. در واقع، آنها در یک همکاری و هماهنگی منظم و با نقش‌های مختلفی که دارند می توانند زندگی را بسازند.

رسولی با اشاره به نقش دختران در خانواده و جامعه افزود: دختران نقش بسیار مهمی در خانواده دارند. آنها در آینده مسئولیت اداره کانون خانواده را که مهم ترین عنصر یک جامعه است، عهده دار می شوند و وظیفه تربیت نسل های آینده نیز به عهده آنهاست. اگر یک دختر به خوبی تربیت و برای زندگی خانوادگی و اجتماعی آماده شود، می تواند سعادت و خوشبختی نسل آینده را تضمین کند.

رسولی همچنین با آرزوی فراهم شدن روزی که دختران دو کشور ایران و ترکمنستان بتوانند بیش از پیش با ایفای نقش در جامعه و رقم زدن نتایج چشمگیر و رنگین، سبب افتخار و سر بلندی خانواده و کشور خویش شوند، گفت: مطالعات دانشمندان اجتماعی در بیشتر کشورهای دنیا نشان می دهد که خانواده‌هایی که در آنها علایق مذهبی و ایمان قلبی عمیق وجود دارد در تربیت فرزندان خود موفق تر بوده اند و فرزندان آنها نه تنها از سلامت روانی بالاتری برخوردارند بلکه کارایی عملی‌ بهتری در جامعه دارند.

خانم «گولیا چورک لی یِوا» رئیس انجمن یِنگمه ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی برای برگزاری بزرگداشت روز دختر گفت: همکاری انجمن ینگمه با رایزنی فرهنگی موجب شده است که توانایی دختران، بانوان و خانواده ها افزایش یابد.

سفیر ایران در ترکمنستان: در فرهنگ ایرانی دختران و زنان از جایگاه بالایی برخوردارند

وی سپس با اشاره به فعالیت های انجمن گفت: دختران در انجمن ینگمه با فعالیت هایی نظیر فراگیری کار با کامپیوتر، خیاطی، تهیه شیرینیجات و....آشنا می شوند. هدف اصلی ما ایجاد امکانات مناسب برای رشد آنها در زمینه های حرفه ای می باشد، چرا که ایجاد امکانات و حفظ حقوق دختران بسیار مهم است. زیرا در این صورت است که آنها می توانند توانایی های خود را به عنوان مادر، تاجر، معلم، مربی و یا رهبر اجرا کنند. ما شاهد تغییرات مثبتی در رشد آنها می شویم که به لطف آن دختران در ترکمنستان به اعضای فعال جامعه تبدیل می شوند. ما با سرمایه گذاری در تعلیم و تربیت دختران، تلاش می کنیم تا با رایزنی فرهنگی آینده ای پایدار را برای آنها فراهم کنیم.

مراسم سالروز ولادت حضرت معصومه(س) و روز «دختر» به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی ایران در عشق آباد برگزار و از فارسی آموزان دختر تجلیل به عمل آمد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha