یوسف نوری امروز در کارگروه توسعه صادرات استان، توسعه محصول را در گرو توسعه بازار دانست و گفت: دیپلماسی اقتصادی چارچوب دارد، ساماندهی صادرات باید موردتوجه ویژه در استان قرار گیرد.
یوسف نوری با تاکید بر لزوم کاستن از موانع کشاورزی و بسترسازی فعالیت کشاورزان استان اظهار کرد: نباید برای کشاورز زحمت مضاعف ایجاد کنیم. با تولید محصول جدید و توسعه آن بازار جدید خلق میشود.
وی با بیان این که بازار مازندران استان- کشور است، خاطرنشان کرد: بازار عراق به محصول ما نیاز دارد اما نتوانستیم این نیاز را تامین کنیم.
استاندار مازندران تاکید کرد: با هدف افزایش بهرهوری مجدّانه به دنبال دریافت خط اعتباری هستیم.
نوری تاکید کرد: دیپلماسی هدفمند انجام دهیم، بحث پایانههای بینالمللی حملونقل در دست پیگیری است. کمیتههای شناسایی باید فعال شوند و موانع آنها برطرف شود.
استاندار مازندران اظهار کرد: در بحث مانایی مرکبات بهویژه کیوی، در جلسات امنیت غذایی بر آن تاکید شده و ما باید بستر آن را فراهم کنیم.
وی درباره رفع تعهد ارزی گفت: حل این مشکل موجب افزایش صادرات ما میشود، در همین راستا برنامهریزی و گفتگوهای لازم انجام خواهد شد.
نوری با اشاره به افزایش نزولات جوی در ماههای اخیر گفت: نزولات جوی امسال خوب بود و به همین دلیل انتظار توسعه تولید و صادرات داریم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران از رشد ۱۴ درصدی صادرات در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و افزود: سال گذشته ۳۱۸ میلیون دلار برابر با ۱۴ درصد رشد نسبت به سال گذشته و همچنین ۵۲ درصد رشد در بخش وزنی صادرات داشتیم.
رشد ۱۱ درصدی ارزش گمرکات در دو ماهه امسال
نادعلی کهنسال با اشاره به برخورداری استان از ۳ بندر فعال امیرآباد، فریدونکنار و نوشهر درباره واردات کالاهای اساسی اظهار کرد: بیش از ۲ میلیون دلار واردات شامل جو و ذرت دامی، چوب و مانند آن از امارات، آلمان، سوییس و برخی دیگر کشورها داشتیم، عمده وارداتیها شامل خوراک آبزیان، نوشابه، لبنیات و دیگر موارد بود.
وی با بیان این که بخش عمده کالاهای ما توسط تجار خارج از استان از گمرکات خارج میشود، گفت: براساس گزارش ارزش گمرکات در دو ماهه سال جاری ۵۴ میلیون دلار بوده که رشد ۱۱ درصدی داشت.
کهنسال تصریح کرد: افق دید ما صادرات به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار است که تحقق آن نیاز به همراهی بخشهای خصوصی و دولتی دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به اهمیت فعالیت کمیتههای تخصصی بیان کرد: باتوجه به اهمیت صادرات، موانع میز صادرات باید از طریق تجهیز آنها برطرف شود.
این مسئول درباره کمیته مرزنشینان گفت: از ماه آینده باید گزارش این حوزه دریافت شود.
کهنسال خاطرنشان کرد: تاکید وزیر در سفر آخر ریاستجمهوری به استان هموارسازی راه تجارت توسط تجار بود که باید در راستای توسعه صادرات و تجهیز ناوگان حملونقل پیگیری شود.
وی با تاکید بر راهاندازی کارگاهها برای کالای فسادپذیر گفت: راهاندازی کارگاهها نیازمند اختصاص یارانه است.
این مسئول تصریح کرد: دعوت از سفرا و استانداران کشورهای هدف که از مسائل موردپیگیری شهید رییسی بود باید به جد موردتوجه باشد.
کهنسال افزود: دعوت تجار از اهداف اتاق بازرگانی ما است. در نمایشگاه اکسپو به خوبی ظاهر شدیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: بالا بودن نرخ حملونقل هوایی و کارگو از موانع نمایشگاه گل و گیاه استان بود.
تعهد ارزی مانع رقابت در بازار
رییس اتاق بازرگانی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت از افت ۴۳ درصدی صادرات گل و گیاه استان خبر داد و افزود: افت صادرات به دلایل متعدد ازجمله سختگیری جهاد کشاورزی، تمهیدات گمرکی و دیگر موارد رخ داد و در قیاس با استانهای همجوار عقبنشینی داشتیم.
علی تقیپور خواستار رفع تعهد ارزی شد و افزود: ۶ تا ۷ درصد صادرات محصولات کشاورزی ما در کل کشور اثرگذار است و بدون برداشتن تعهد ارزی نمیتوان در بازار رقابت کرد.
وی با اشاره به اهمیت رسیدگی به حملونقل جادهای اظهار داشت: پایانههای صادراتی خوبی داریم اما مجوز لازم برای جریانسازی در حملونقل داده نمیشود. در حوزه حملونقل دریایی نیز با کمبود کانتینر و کشتی مواجه هستیم.
وی از لزوم واردات ۷۰۰ هزار تن برنج خبر داد و گفت: واردات برنج باید تدریجی باشد.
تقیپور با بیان این که در تابستان مشکل قطعی برق خواهیم داشت، تصریح کرد: برخی منابع انرژی ما جزیرهای عمل میکنند.
رییس اتاق بازرگانی عنوان کرد: میوه و مرکبات ما ظرفیت راه طولانی ندارند و باید به کمک مراکز دانشگاهی این مساله برطرف شود.
صدور زیرمیزی گواهی قرنطینه
مسئول اتحادیه سورتینگداران و زنجیره تامین استان با گلایه از سازمان جهاد کشاورزی گفت: جلسهای برای بازدید سورتینگداران با وزیر برگزار نشد.
حسینی با بیان این که حملونقل استان دچار مشکل است، اظهار داشت: در آبان و آذر که پیک حملونقل است، کرایه به ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان میرسد.
ارز چند نرخی و مفسدهزایی در صادرات و واردات
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران اظهار داشت: باتوجه به تورم ۲۵ درصد افت ارزش صادرات داشتیم.
سید مجتبی رضوی ادامه داد: عمده کشورهای هدف صادرات ما کشورهای همسایه هستند. باتاسف امسال افت تراز داشتیم و ممکن است بازار خود را از دست دهیم.
وی با تاکید بر لزوم رسیدگی به موانع و معضلات حوزه صادرات استان اظهار کرد: ارز چند نرخی مشکلزا بود.
انتهای پیام
نظرات