محمدعلی بصیری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: هر دولت و وزیری خدمات و نقاط مثبتی دارد و ممکن است نقاط ضعف هم داشته باشد، اما شهید حسین امیرعبداللهیان، در مجموع در این مدت زمان کم و با وجود تحریم و فشار حداکثری برای کشور گامهای مثبتی برداشت.
او، شهید حسین امیرعبداللهیان را تاثیرگذار و صاحب فکر و ایده دانست و افزود: مجموعهٔ یافتههای من درمورد ایشان نشان میدهد که پس از ورود به وزارت خارجه، مناصب مختلفی داشته و به مرور تا سمت وزارت خارجه ارتقا یافتهاند.
این کارشناس روابط بینالملل، عضویت ایران در پیمان شانگهای و عضویت ایران در بریکس را از خدمات شهید حسین امیرعبداللهیان در دوره وزارت وی دانست و اضافه کرد: بخش عمدهای از روابط با کشورهای همسایه که دارای ضعف، رکود یا تنش بود، توسط ایشان بهبود یافت و گسترش روابط دیپلماتیک سیاسی اقتصادی در این دوره، به خوبی مدیریت شد.
بصیری با بیان اینکه شهید امیرعبداللهیان در سیاست نگاه به شرق و مذاکراتی که با غرب و سازمانهای بینالمللی داشتیم، از خود کارنامهٔ خوبی به جای گذاشتند، خاطرنشان کرد: برای مطرح کردن دستاوردهای یک وزیر، بهتر است که دورهٔ وزارت ۴ ساله یا ۸ سالۀ او مورد بررسی قرار بگیرد، اما در همین دوسال و اندی، وزنۀ موفقیتها و نقاط مثبت عملکرد شهید امیرعبداللهیان سنگینتر است.
وی گفت:در این دوران، دیپلماسی توسط شهید امیرعبداللهیان مرتباً تعقیب میشد. ایشان بهعنوان مجری سیاستخارجی دولت، در نشستها، کنفرانسها و سازمانهای بینالمللی، با استفاده از ابزار دیپلماسی و سیاست خارجی، به تبیین دیدگاهها و حرکتها در میدان و خلعسلاح کردن دشمن در افکار عمومی و رسانههای بینالمللی، بسیج کشورها برای حمایت از غزه، میپرداختند و تلاشهای قابل تقدیری در این زمینه داشتند.
این مدرس دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: شهید امیرعبداللهیان در نشست کنفرانس اسلامی، اتحادیۀ عرب، سازمان ملل متحد، شورای حقوق بشر و مذاکرات تخصصی در بحث جنگ غزه، حضور فعالی در رایزنیها با کشورهای عربی با هدف کاهش فشار بر مردم غزه داشتند.
انتهای پیام
نظرات