• یکشنبه / ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403032012668
  • خبرنگار : 50646

مدیرکل استاندارد گیلان عنوان کرد

تحول نظام استاندارد در دولت سیزدهم

تحول نظام استاندارد در دولت سیزدهم

ایسنا/گیلان مدیرکل استاندارد گیلان گفت: رساندن غذای سالم و با کیفیت به سفره‌های مردم از دوران تحولی نظام استاندارد در دولت سیزدهم است.

مجتبی معصوم‌ نژاد شامگاه شنبه ۱۹ خرداد ماه در همایش یک‌ روزه «روز جهانی ایمنی غذا» اظهار کرد: تمام تلاش سازمان ملی استاندارد رساندن غذای سالم و با کیفیت به سفره‌های مردم است و در بحث استاندارد سازی، «ایمنی» خط قرمز سازمان است.

وی با بیان اینکه برای سازمان ملی استاندارد بحث ایمنی غذا به قدری پررنگ و مهم است که بعضی از استانداردهای ملی، فراتر از استانداردهای بین‌المللی تدوین و تعیین می‌شود، افزود: در دوران تحولی نظام استاندارد در دولت مردمی سیزدهم، بحث تدوین استاندارد محصولات خوراکی، استاندارد غذای حلال، استاندارد سازی فرآورده‌های غذایی، تدوین حذف آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی و همچنین دستورالعمل محصولات ارگانیک از جمله فعالیت‌های پر رنگ سازمان ملی استاندارد در سال‌های اخیر است که برای رساندن غذای سالم و باکیفیت به سفره‌های مصرف کنندگان انجام شد.

وجود ۳۵ هزار مورد استاندارد ملی در کشور 

مدیرکل استاندارد گیلان با بیان اینکه حدود ۳۵ هزار مورد استاندارد ملی در کشور داریم، گفت: از این تعداد سه هزار و ۵۷۱ مورد آن مربوط به صنایع غذایی، هزار و ۷۰۴ مورد استاندارد در حوزه میکروبی و ۵۵۶ مورد نیز در خصوص بسته‌بندی است.

معصوم‌ نژاد با بیان اینکه اکثر استانداردهایی که در حوزه غذایی وجود دارد با توجه به اهمیت آن، استاندارد اجباری هستند و تولید آنها بدون رعایت استاندارد مربوطه جرم است، تصریح کرد: سازمان ملی استاندارد این ظرفیت و شرایط را دارد که هر ساله استانداردها را با توجه به شرایط حاکم در جامعه و پیشرفت تکنولوژی به روزرسانی کند.

«ایمنی» خط قرمز سازمان ملی استاندارد 

وی با بیان اینکه در بحث استاندارد سازی، «ایمنی» خط قرمز سازمان ملی استاندارد است، خاطرنشان کرد: اما جدای از ایمنی و سلامت غذا، مباحثی مانند اصالت سنجی و ارزیابی حسی مواد غذایی را نیز همواره مد نظر قرار می‌دهیم.

معصوم‌ نژاد با بیان اینکه در سال گذشته در استان گیلان ۵۶ نوع کالا که در عرصه‌های مختلف به مردم عرضه می‌شد مورد ارزیابی قرار گرفت، گفت: در محصولاتی که رقابت وجود داشت، رضایت ۷۰ درصدی مردم را شاهد بودیم؛ این در حالی است که در محصولات انحصاری این آمار برعکس بود و مردم رضایت نداشتند. 

تدوین استاندارد محصولات ارگانیک 

وی از تدوین استاندارد محصولات ارگانیک خبر داد و افزود: در راستای ارائه محصولات ارگانیک در دوران تحولی سازمان، استاندارد ملی ۱۱۰۰۰ تدوین و روش اجرایی آن نیز ارائه شد.

مدیرکل استاندارد گیلان گفت: در ماه مبارک رمضان نیز فرآورده‌هایی که استاندارد اجباری ندارند مانند گوشت چرخ کرده، روغن مصرفی در زولبیا و بامیه، شیر خام لبنیات سنتی، چای، شکر و خرما در طرح ماده ۱۷ ارزیابی شدند و شب عید سال گذشته هم موارد پر مصرف مردم مانند میوه و سبزیجات توسط اداره کل استاندارد گیلان مورد ارزیابی انطباق قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha