• دوشنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403032113643
  • خبرنگار : 71660

سناتور گراهام: اموال روسیه توقیف شود/ اسرائیل نمی‌تواند برای همیشه غزه را اشغال کند

سناتور گراهام: اموال روسیه توقیف شود/ اسرائیل نمی‌تواند برای همیشه غزه را اشغال کند

پس از آنکه رئیس‌جمهور آمریکا بابت تاخیر در ارسال کمک‌ها از همتای اوکراینی‌اش عذرخواهی کرد، «لیندسی گراهام» سناتور آمریکایی خواستار توقیف دارایی‌های روسیه جهت ارسال کمک‌های اضافی به کی‌یف شد.

به گزارش ایسنا، «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی در گفت‌وگو با برنامه «فیس دِ نشین» از تلویزیون سی‌بی‌اس بیان کرد: «در اروپا ۳۰۰ میلیارد دلار از دارایی‌های روسیه وجود دارد که باید آن را توقیف کرده و به اوکراین بدهیم. ما در آمریکا، پول روسیه را داریم که باید توقیفش کنیم.»

این سناتور آمریکایی که به دلیل اظهارات تندش به سناتور جنگ‌طلب معروف است، ادعا کرد: «هنگامی که این پیشنهاد را به رئیس‌جمهور زلنسکی دادم، از خوشحالی مثل درخت کریسمس روشن شد! ما باید روسیه را به یک کشور حامی تروریسم بر اساس قوانین ایالات متحده تبدیل کنیم و این ضربه‌ بسیار بزرگی به روسیه است.»

لیندسی گراهام که مخالف دیرینه روسیه و حامی سرسخت اوکراین در مجلس سنا است، پیشتر با لایحه کمک‌های نظامی برای اوکراین مخالف بود و جزو معدود جمهوری‌خواهانی شد که نظر پیشین خود را تغییر داد.

او در ادامه این مصاحبه گفت: «اکنون که ایالات متحده کمک‌های قابل توجهی به اوکراین ارائه می‌کند، از جمله یک بسته جدید ۲۲۵ میلیون دلاری کمک نظامی که رئیس جمهور جو بایدن روز جمعه اعلام کرد، ما فرصتی برای شروع دوباره این جنگ داریم.»

البته این سناتور آمریکایی اذعان کرد که بعید می‌داند دولت بایدن پیشنهاد مربوط به معرفی روسیه به عنوان «کشور حامی تروریسم» را بپذیرد.

سناتور گراهام افزود: «ما یا به اوکراین کمک خواهیم کرد یا نه. اکنون زمان آن فرا رسیده است که اف-۱۶ها را به آنها بدهیم، آنها را با هواپیماها و تسلیحات دوربرد مجهز کنیم تا مواضعی را در داخل خاک روسیه هدف قرار دهند.»

وی تاکید کرد: «اگر دارایی‌های پوتین را در سراسر جهان توقیف کنیم، فکر می‌کنم کمک زیادی برای پایان جنگ باشد.»

کنگره ایالات متحده آمریکا در ماه آوریل ۲۰۲۴ با بسته ۶۱ میلیارد دلاری کمک به اوکراین موافقت کرد و ارسال تسلیحات به این کشور جنگ‌زده اروپایی اکنون در جریان است. روز جمعه نیز «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا بسته کمکی ۲۲۵ میلیون دلاری به اوکراین را اعلام کرد که با هدف احیای شبکه برق آسیب دیده این کشور در نظر گرفته شده است. هم‌چنین این بسته کمکی برای سیستم دفاع هوایی اوکراین نیز اختصاص می‌یابد.

رئیس‌جمهور آمریکا این کمک جدید را در جریان دیدار با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین روز جمعه به مناسبت هشتادمین سالگرد جنگ نرماندی اعلام کرد.

اگرچه دیدار بین دو طرف تمامی توقعات زلنسکی را از آمریکا برآورده نکرده اما تغییر رویکرد بایدن در استفاده از تسلیحات آمریکایی علیه اهدافی در داخل خاک روسیه که مورد حمایت دیگر کشورهای عضو ناتو نیز قرار گرفته، احتمال واکنش متقابل از سوی «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه را در پی خواهد داشت.

سناتور گراهام در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از آموزش نیروهای اوکراینی توسط ایالات متحده حمایت می‌کند، گفت: «بله، من از ارائه آموزش توسط نیروهای آمریکایی در داخل اوکراین بسیار حمایت می‌کنم. ما به دلیل تاخیر در ارسال تسلیحات که به خاطر عدم اقدام مجلس نمایندگان پیش آمد، فرصت را از دست دادیم. اما دولت بایدن از ابتدا تحریم‌های پیش از حمله را جهت بازدارندگی پوتین اعمال نکرد. دولت بایدن به موقع تسلیحاتی را جهت بازدارندگی پوتین به اوکراین ارسال نکرد اما ما اکنون فرصتی داریم تا دوباره این جنگ را شروع کنیم.»

لیندسی گراهام در ادامه در رابطه با جنگ غزه ادعا کرد: «برنامه بعد از جنگ – زمانی که حماس به لحاظ نظامی نابود شود – باید میان اسرائیل، عربستان سعودی و امارات مذاکره شود تا آنها به نتیجه‌ای برای غزه و کرانه باختری برسند و امید، امنیت و زندگی بهتر را به فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها ببخشند.»

وی افزود: «این تنها برنامه‌ای است که من در نظر دارم. اسرائیل نمی‌تواند برای همیشه غزه را اشغال کند؛ این فاجعه‌ای برای اسرائیل خواهد بود.»

این سناتور آمریکایی در پاسخ به پرسش خبرنگار مبنی بر سخنرانی آتی بنیامین نتانیاهو در کنگره ایالات متحده آمریکا در تاریخ ۲۴ ژوئیه (۳ مرداد) و احتمال عادی‌سازی با عربستان سعودی گفت: «من فکر می‌کنم هنوز هم ممکن است. اما ماه‌ها طول می‌کشد تا دولت بر سر توافقنامه دفاعی بین عربستان سعودی و ایالات متحده مذاکره کند.»

روزنامه واشنگتن پست اخیرا در گزاشی به این مسئله پرداخته است که عربستان سعودی تا زمانی که جنگ در غزه ادامه یابد، نخواهد توانست توافقاتی با آمریکا و رژیم صهیونیستی منعقد کند.

گراهام در ادامه مدعی شد: «مسئله دیگری وجود دارد که اسرائیلی‌ها تسلیحات مورد نیاز را جهت شکست حماس ندارند. آنها قرار است فهرستی از این تسلیحات را بری ما بفرستند. اگر ما به اسرائیل تسلیحات مورد نیاز را بدهیم، امید دارم که آنها عملیات علیه حماس را به اتمام خواهند رساند. سپس می‌توانیم با عربستان سعودی و امارات درباره غزه و کرانه باختری گفت‌وگو و رایزنی کنیم.»

این سناتور آمریکایی به نقل از رئیس ارتش رژیم صهیونیستی با اشاره به مسئله هسته‌ای ایران نیز اظهار کرد: «رئیس ارتش اسرائیل به من گفت که تا به حال اینقدر نگران مسئله هسته‌ای ایران نبوده است. او فکر می‌کند که ما بازدارندگی را از دست داده‌ایم. او خواستار برگزاری عملیات نظامی مشترک با ایالات متحده آمریکاست تا ایران را متقاعد کند که به سمت سلاح هسته‌ای پیش نرود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha