به گزارش ایسنا، حسن زمانیان در آیین رونمایی از سامانه جریان اقتصادی نوین(جان) با اشاره به مفهوم شاخص پیچیدگی اقتصادی گفت: این شاخص بیان کننده میزان بهرهگیری از علم و فناوری در تولید کالاهای پیچیده و موفقیت در مارکت است که شاخص ۳ بخش تحقیق، دانش فنی و بازار میشود.
وی به اشاره به برخی از رتبههای این شاخص اظهار کرد: رتبه کشور ژاپن در این شاخص در بخش تحقیقات ۳۰، در بخش تولید فناور ۲۱ و در بازار رتبه اول را دارد. این رتبهها در ایران حاکی از آن است که ایران در شاخص تحقیق و دانش فنی خوب است ولی در مارکتینگ رتبه ۵۹ را کسب کرده است.
وی با اشاره به روند پیادهسازی این سامانه افزود: بخش عمده توجه سیاستگذار در حوزه علم و فناوری، در حوزه ایجاد فشار در فناوری بوده و یک درصد سیاستهای علم و فناوری در اسناد بالادستی معطوف به طرف تقاضا و بازار است از این رو در راستای توجه به بخش بازار و تقاضا این سامانه راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم سامانه ایدهها و نیازها(نان) در وزارت علوم راه اندازی شد، ادامه داد: پیاده سازی این سامانه تا حدودی وقفه و فاصله میان صنعت و دانشگاه را کمتر کرد اما فعالان عرصه اقتصادی بر این باور هستند که مولفه بازار و مارکت برای کاهش فاصله بین دانشگاه، صنعت و بازار مورد نیاز و موثر است.
زمانیان با اشاره به اینکه سامانه جان برای کاهش فاصله رتبه نوآوری و پژوهش و تحقیقات بسیار تأثیرگذار است، اظهار کرد: ایجاد بازار الکترونیکی برای بهبود محصولات فناورانه پارک ها، ایجاد پایگاه داده قابل اتکا، ایجاد بستر همکاری پارکها در توسعه محصولات فناورانه، ایجاد زمینه شناسایی محصولات دارای آمادگی صادراتی مناسب و استفاده از محصولات مورد تأیید دارم ها در فرایند عمق ساخت و توانیران از اهداف راه اندازی سامانه جان به شمار می رود.
وی سامانه جان را نخستین سامانه چندفروشگاهی شرکتهای فناور عنوان کرد و افزود: این سامانه با هدف ایجاد بازار برای محصولات تجاری قیمتگذاری شده مربوط به شرکتهای فناور مستقر در پارکها توسط سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی و با حمایت معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف و هاب بینالمللی فناوری و نوآوری ایران به میزبانی اداره فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری بینالمللی جمهوری اسلامی ایران طراحی و راه اندازی شده و تاکنون ٧٨ درصد پارکها به عضویت این سامانه درآمده اند.
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با اشاره به برخی امکانات سکوی سامانه جان گفت: فروش برای شرکتهای که محصولات فیزیکی دارند، امکان فروش محصولات نرم افزاری، ارایه بستر مناسب و حرفهای به شرکتهای فاقد زیرساخت، قابلیت درخواست سفارشی سازی محصولات فناورانه برای نخستین بار در کشور، تولید براساس اعلام نیاز خریداران، امکان فروش محصولاتی که صرفا براساس درخواست مشتری تولید میشود و ایجاد رابطه مالی و حقوقی مابین به صورت کاملا حرفهای برای نخستین بار و ایجاد امنیت در فرایند خرید و فروش محصولات از امکانات این سامانه به شمار میرود.
وی تاکید کرد: در این سامانه ۸۷ درصد از پارکهای فناوری عضو هستند و در آن ۷۳۱۱ محصول بارگذاری شده است.
انتهای پیام
نظرات