محمدرضا یافتیان امروز (۲۲ خرداد ماه) در نشست خبری که در منطقه حفاظتشده حیات وحش انگوران برگزار شد، با اشاره به پناسیلهای گردشگری محیط زیست استان، اظهار کرد: این منطقه بهدلیل بکر بودن بسیار ارزشمند است، تنوع زیستی این منطقه موجب بهوجود آمدن منطقهای خاص و منحصربهفرد با مجموعهای از حیات وحش در استان شده است.
وی با یادآوری اینکه این نقاط پتانسیل زیادی دارد که در راستای مردمیسازی میتواند نقشآفرین باشد، گفت: این منطقه در مجموع ۱۲۲ هزار هکتار وسعت دارد و یکی از بهترین زیستگاههای قوچ و میش ارمنی است.
یافتیان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ تعداد آهوان منطقه فیلهخاصه و دشت سهرین ۷۷۶ راس کل و بز در طارم و خرمنهسر و ۱۰۲۶ راس قوچ ارمنی در ماهنشان بود، ادامه داد: این تعداد سال ۱۴۰۲ افزایش ۱۱ تا ۱۳ درصدی داشت و تعداد قوچها به ۱۳۳۷ راس و تعداد کل و بز به ۹۲۱ راس افزایش یافت.
وی با تاکید بر اینکه گردشگری میتواند در درآمدسازی بسیار موثر باشد، بیان کرد: وضعیت محیط زیست انسانی استان زنجان خوب و قابل قبول است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه یکی از وظایف این سازمان، مردمیسازی صیانت و نگهداری از محیط زیست با توسعه گردشگری در مناطق حفاظتشده و پناهگاههای حیات وحش است، اظهار کرد: تمهیداتی اندیشیده شده است تا همکاران ما کمترین سختی را داشته باشند، ولی با این حال آنها جان خود را در این محل، برای حفظ حیات حیوانات منطقه و حفاظت از آنها در کف دست میگیرند و بالاتر از یک شغل، به این عرصه نگاه میکنند.
وی با اشاره به اینکه هنوز با نقطه مطلوب حفاظت منطقه فاصله داریم، افزود: جریمه تخلفات محیط زیستی بازدارنده نیست، افزایش جریمهها میتواند در این زمینه بسیار تاثیرگذار باشد، البته ابلاغیه افزایش جریمه شکار در کشور در حال آمادهسازی است.
انتهای پیام
نظرات